Sileo, den fullstÀndiga Cydia-ersÀttaren för iOS 11, kommer snart

Första offentliga beta av Sileo-pakethanteraren slÀppt för Electra jailbreak

Efter en lÄng tystnad frÄn Saurik sjÀlv verkar det nu som att Electra-teamet gÄr framÄt med planer pÄ ett alternativ till Cydia som en tredjepartsförlÀngningsbutik.

Electra-teamet kallar deras projekt “Sileo” och det kommer att vara ett komplett anvĂ€ndarvĂ€nligt GUI dĂ€r jailbreakers kan söka efter och ladda ner nya jailbreak-tweaks, teman och mycket mer.

Teaserfilm som delas via CoolStars YouTube-kanal visar Sileos anvÀndargrÀnssnitt i aktion:

Ser vackert ut, eller hur?

Enligt CoolStar fungerar Cydia bara med iOS 11 pĂ„ grund av de otaliga ”bandhjĂ€lpmedel, dragkedjor och kardborreband” som implementerades för att göra det sĂ„. Med tanke pĂ„ att det inte lĂ€ngre underhĂ„lls av Saurik sĂ„ aktivt som det en gĂ„ng var, tror Electra-teamet att det Ă€r dags för en ny start.

Sileo har utformats noggrant med 64-bitars enheter i Ätanke; som sagt, det fungerar bara pÄ jailbroken iOS 11-enheter. De jailbroken pÄ iOS 10 och tidigare fortsÀtter att anvÀnda Cydia, eftersom Sileo inte kommer att göras bakÄtkompatibel.

Det Àr ocksÄ vÀrt att nÀmna att Sileo fungerar sömlöst med din befintliga installation. Den kÀnner igen alla inköp du har gjort i Cydia tidigare, och det nya grÀnssnittet borde samarbeta fint med dina favoritförvar, inklusive Packix.

CoolStar nÀmner ocksÄ att teamet arbetar med sÀkert lÀge och ersÀttare för iOS 11, och det hÀr Àr spÀnnande nyheter för jailbreakers som Àr oroliga för att installera potentiellt skadliga paket.

Följande teaser av den kommande Safe Mode-skÀrmen för Electra1131 pÄminner oss om hur daterad den gammaldags Safe Mode-skÀrmen verkligen var:

Som det verkar finns det nÄgra spÀnnande tider framÄt för jailbreak-samhÀllet.

Är du glada att gĂ„ ombord med Sileo? Dela i kommentarfĂ€ltet nedan.