Sirius XM köper Pandora för 3,5 miljarder dollar

Sirius XM köper Pandora för 3,5 miljarder dollar

Satellitradiooperatören Sirius XM förvärvar internetradiotjänsten Pandora, som grundades 2000, för $ 3,5 miljarder dollar i en aktietransaktion, företagen meddelat Måndag.

År 2017 hade Sirius XM investerat cirka 480 miljoner dollar i Pandora eftersom det försökte öka sitt ägande av företaget före den planerade fusionen. Det ryktade förvärvet fick Pandoras ursprungliga verkställande team att lämna när företaget lämnade marknader utomlands.

Det kommer inte att ske någon omedelbar förändring i lyssnaroffren.

Pandora-tj√§nsten kommer att forts√§tta att str√∂mma musik efter att aff√§ren har slutf√∂rts, meddelade f√∂retagen. “Oavsett om du √§r en anv√§ndare av v√•r annonsst√∂dda tj√§nst eller njuter av antingen Pandora Plus eller Pandora Premium, f√∂r√§ndras v√•ra produkter och deras priss√§ttning inte till f√∂ljd av detta meddelande”, s√§ger musikstr√∂mningsf√∂retaget s√§kerst√§lld.

Det kombinerade f√∂retaget kommer att vara ‚ÄĚden st√∂rsta ljudunderh√•llningsverksamheten i v√§rlden‚ÄĚ och d√§rmed √∂ka skalaen till Pandoras verksamhet. √Ąnnu viktigare √§r att det f√∂rmodligen skulle ut√∂ka Sirius XM-radiotj√§nsten och hj√§lpa Pandora att konkurrera med Spotify och Apple Music, som den har tappat betydande marknadsandelar och lyssnare till.

Med tiden kommer f√∂retagen att utveckla nya s√§tt att “samordna och lansera unika produkt- och inneh√•llspaket”, men antydde inte vad det kan vara.

Affären kommer att avslutas i början av 2019.