Ska Blogroll-lÀnkar tas bort till förmÄn för WordPress-menyer?

Ska Blogroll-lÀnkar tas bort till förmÄn för WordPress-menyer?

IgĂ„r, pĂ„ vĂ„r facebook-sida, stĂ€llde vi en frĂ„ga “Om du kunde bli av med en funktion eller sak i WordPress, vad skulle det vara?”. Vissa mĂ€nniskor frĂ„n vĂ„rt samhĂ€lle gav sin Ă„sikt. Vi stĂ€llde ocksĂ„ samma frĂ„ga pĂ„ twitter. En av vĂ„ra anvĂ€ndare skickade oss ett direktmeddelande dĂ€r vi frĂ„gade vad vi skulle bli av med. Efter att ha tittat pĂ„ listan över funktioner som andra föreslog fann vi det förvĂ„nande att ingen tog upp “Blogroll” -lĂ€nkar.

Tillbaka i de dagar dĂ„ vi började anvĂ€nda WordPress var lĂ€nkar-funktionen aka blogroll fascinerande. Det tillĂ€t oss att lĂ€gga till och ta bort lĂ€nkar i sidofĂ€ltet utan att alls hantera kod. Det var en dröm för oss nybörjare. Men nu verkar lĂ€nkfunktionen lite förĂ„ldrad och uppriktigt sagt inte lika lĂ€tt som “Menyer”. I den hĂ€r artikeln gör vi en frĂ„ga om att ersĂ€tta Blogroll-funktionen “LĂ€nkar” till förmĂ„n för WordPress-menyer.

I vĂ„ra senaste projekt har vi befunnit oss att anvĂ€nda en anpassad meny dĂ€r vi brukade anvĂ€nda lĂ€nkar. Det Ă€r mycket mer flexibelt för vĂ„ra kunder att kontrollera ordningen pĂ„ lĂ€nkar med ett enkelt drag-slĂ€pp-grĂ€nssnitt som menyerna tillhandahĂ„ller. Detta Ă€r överlĂ€gset en av de mest efterfrĂ„gade funktionerna som vĂ„ra kunder begĂ€r. MissförstĂ„ oss inte nu. LĂ€nkar har nĂ„gra av funktionerna, vi önskar att vi kunde behĂ„lla medan vi anvĂ€nder menyerna. SĂ„ vi kommer att göra en jĂ€mförelse av funktioner och lĂ„ta dig bestĂ€mma om blogroll “lĂ€nkar” ska ersĂ€ttas till förmĂ„n för WordPress-menyer.

Funktioner som “BlogglĂ€nkar” har:

Möjlighet att lÀgga till anpassade lÀnkar LÀgg till lÀnk Beskrivning Kategorisera lÀnkar MÄlegenskap (öppna lÀnk ett nytt fönster eller samma sida) Ange lÀnkförhÄllande med rel: taggar Bildadress RSS-adress AnmÀrkningar Betyg

LĂ„t oss nu se hur mĂ„nga av dessa saker du redan kan göra med WordPress-menyer. Du kan lĂ€gga till anpassade lĂ€nkar med hjĂ€lp av omrĂ„det “Anpassade lĂ€nkar” i menyerna. Du kan kategorisera lĂ€nkar genom att helt enkelt skapa separata menyer för varje kategori. Om du tittar pĂ„ fliken SkĂ€rmalternativ lĂ€ngst upp till höger pĂ„ administratörsskĂ€rmen ser du att det finns kryssrutor för lĂ€nkmĂ„l, lĂ€nkförhĂ„llande och beskrivning. SĂ„ de kan lĂ€ggas till ocksĂ„. SĂ„ vilka menyer kan inte göra som lĂ€nkar kan?

Menyer tillĂ„ter inte att du har anteckningar “som Ă€r till för administratörens anvĂ€ndning för att pĂ„minna dem om varför de lade till en lĂ€nk”. Återigen verkar det lite meningslöst att nĂ„gon kommer att ha en lĂ€nk i sidofĂ€ltet utan att veta varför de lade till det dĂ€r. Vanligtvis hittar vi anvĂ€ndare som lĂ€nkar till webbplatser som de ÄLSKAR och lĂ€ser regelbundet. Du kan inte ha betyg. Detta anvĂ€nds för att sortera lĂ€nkar efter administratörens tilldelade betyg. Tja, du kan göra det via dra-slĂ€pp-grĂ€nssnittet. Det som Ă€r kul Ă€r nu om vi kan lĂ„ta allmĂ€nheten betygsĂ€tta vĂ„ra lĂ€nkar, och dĂ„ kan den hĂ€r funktionen vara ganska smidig. RSS-adress för lĂ€nken. Aldrig anvĂ€nt den hĂ€r funktionen nĂ„gonsin, men det kan vara anvĂ€ndbart för vissa av er. Funktionen som vi absolut saknar Ă€r bildadressen. Ja, du kan anvĂ€nda bilder i WordPress-menyer men det krĂ€ver att du skapar en CSS-klass för varje objekt. Det Ă€r nĂ„got som de flesta kunder inte kan göra. Om vi ​​nu kan lĂ€gga till ett sĂ€tt att lĂ€gga till ikoner i WordPress-menyer (antingen i kĂ€rnan eller via ett plugin) kan vi helt bli av med lĂ€nkar.

Nu har vi sett nĂ„gra mĂ€nniskor som anvĂ€nder LĂ€nkar som inlĂ€ggstyp. SĂ„ de lĂ€gger till lĂ€nkar och visar dem pĂ„ en separat sida som de kallar “Resurser eller vĂ€nner”. Men med WordPress-inlĂ€ggsformat i version 3.1 kan du lĂ€gga till lĂ€nkar Ă€ndĂ„. SĂ„ Ă€r det inte vettigare att anvĂ€nda inlĂ€ggsformat för lĂ€nkar snarare Ă€n att anvĂ€nda det som en separat inlĂ€ggstyp?

Skulle gÀrna höra dina tankar?