Ska du ge administratör tillgÄng till plugin-utvecklare för att fixa buggar?

Ska du ge administratör tillgÄng till plugin-utvecklare för att fixa buggar?

Har du nÄgonsin installerat ett WordPress-plugin bara för att upptÀcka att det inte fungerar?

NÀr det Àr ett gratis plugin spelar det ingen roll eftersom du enkelt kan byta. Men tÀnk om du betalade för det hÀr pluginet?

Du kan be om support. I vissa fall kan dock plugin-utvecklaren be dig om administratörsÄtkomst till din webbplats för att felsöka problemet.

Det Àr obehagligt att ge administratörstillgÄng till utvecklare frÄn tredje part. Att vara en plugin-anvÀndare förstÄr jag helt det.

Å andra sidan kan jag förstĂ„ resonemanget bakom att be om administratörsĂ„tkomst eftersom mitt företag sĂ€ljer WordPress-plugins.

Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare: ska du ge admin Ätkomst till WordPress-plugin-utvecklare för att fixa buggar?

För att svara pÄ denna frÄga mÄste du först förstÄ varför skulle en plugin-utvecklare behöva din WordPress-administratörsbehörighet.

Varför behöver de Admin-Ätkomst?

NÀr du rapporterar ett fel Àr det första som de bÀsta utvecklarna gör att försöka reproducera problemet pÄ deras testplats. Om de kan replikera problemet löser de problemet och uppdaterar plugin.

Nu om de inte kan replikera det fel du rapporterar Àr det omöjligt för dem att ÄtgÀrda det.

Du undrar nog, varför kan inte dessa smarta utvecklare replikera problemet du har?

Det beror pÄ att varje webbplats Àr annorlunda. Det finns olika webbhotell och olika kombinationer av plugins / teman. En eller flera av dessa variabler kan orsaka problemet.

NÀr en plugin-utvecklare testar sitt plugin har de inga andra plugins aktiverade och de anvÀnder standard WordPress-temat.

Det Àr dÀrför som det fel som du stöter pÄ ibland Àr specifikt för din webbplats. Kanske Àr det ett fel med ett tema som du anvÀnder eller med en kombination av andra plugins som du har installerat.

För att pluginutvecklare ska kunna fixa felet mÄste de veta vad som orsakar problemet. Det Àr dÀrför de ber om din WordPress-administratörsÄtkomst, sÄ att de kan ha samma variabler.

Ska du ge administratör tillgÄng till utvecklare?

Ja, du mÄste ge admin Ätkomst till plugin-utvecklare om du vill att felet ska ÄtgÀrdas.

Nej, du behöver inte ge dem admin Ätkomst till din direktsida.

Vad pluginutvecklaren behöver Àr samma miljö som din livewebbplats (dvs. samma vÀrd, samma plugins installerade, samma teman och samma instÀllningar).

De behöver inte ha tillgÄng till yourmainsite.com

Vad anvÀndaren fruktar Àr att pluginförfattaren kommer att förstöra deras live-webbplats och pÄverka hundratals eller tusentals besökare.

Lösningen Àr att ge dem tillgÄng till en iscensÀttning eller testplats.

Kort sagt, du mÄste installera WordPress pÄ en underdomÀn som testing.yoursite.com och se till att den har samma tema och plugins. DÀrefter mÄste du se till att du fÄr samma fel pÄ den hÀr testwebbplatsen som din livewebbplats (vilket du borde).

I de flesta fall kan du be ditt supportteam för webbhotell att skapa en mellanmiljö Ät dig. Be dem bara att replikera webbplatsen pÄ en underdomÀn, sÄ kan de göra det mycket snabbare Àn du.

Alternativt kan du anvÀnda ett plugin som BackupBuddy för att migrera dina instÀllningar.

NÀr du vÀl har iscensÀttnings- / testwebbplatsen kan du ge plugin-utvecklarens administratör tillgÄng till det.

Det Àr bra att ha en scenmiljö pÄ plats, sÄ tÀnk pÄ detta som en investering.

Se till att du gör en bakgrundssökning

Även om du ger Ă„tkomst till en staging-webbplats rekommenderar jag alltid att du gör en liten bakgrundssökning pĂ„ plugin-utvecklaren eller ett företag.

Titta pÄ hur de uppfattas i branschen. Se om det finns positiva / negativa recensioner om dem.

Jag hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att svara pÄ frÄgan: ska du ge admin Ätkomst till plugin-utvecklare för att fixa buggar.

Om du gillade den hÀr artikeln kan du prenumerera pÄ vÄr YouTube-kanal och följa oss pÄ Twitter.