Skapa anpassade Apple Watch-ansikten med SpriteKit

customized Apple Watch faces

Tredjeparts Apple Watch-ansikten har fortfarande inte kommit. Trots detta finns det nu ett sÀtt att skapa anpassade urtavlor med grafik rendering och animering verktyg, SpriteKit. PÄ onsdagen publicerade mjukvaruutvecklaren Steve Troughton-Smith en serie tweets pÄ Twitter som visar hur han har anvÀnt spriteKit med öppen kÀllkod för att skapa Apple Watch-ansikten. Och ja, de ser bra ut.

Experimentera med SpriteKit urtavlor. Mycket lÀtt att göra; stÀlla in watchOS sÄ att den senaste appen visas i vakna lÀge och skapa en SpriteKit-app pic.twitter.com/uhFG3pRp7w

– Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) 9 oktober 2018

Inte förvÄnande, Troughton-Smiths tweets fick mycket uppmÀrksamhet frÄn Apple Watch-anvÀndare i hopp om att skapa sina egna skrÀddarsydda klockor. En sÄn, Billy Ellis, tog till och med tid att skapa en handledning pÄ YouTube om hur du installerar de anpassade SpriteKit-klockans ansikten.

Tidigare i Är fanns rykten om att Apple planerade att öppna Apple Watch-ansikten för tredje part. Det hÀnde naturligtvis inte. IstÀllet sitter vi kvar med lösningar som den som nÀmns hÀr.

Jag har blivit kÀr i Apples officiella urtavlor, inklusive den helt nya Infograph och Infograph Modular för den nyligen slÀppta Apple Watch Series 4. Trots detta hoppas jag fortfarande att Apple sÄ smÄningom kommer att tillÄta utvecklare att erbjuda ansikten frÄn tredje part. Apple Watch Àr en mycket personlig enhet och det Àr synd att vi inte kan individualisera det Ànnu mer.

Planerar du att skapa dina egna Apple Watch-ansikten med SpriteKit? Har du hittat ett annat sÀtt att göra det? Skicka gÀrna kommentarer och skÀrmdumpar nedan.