SkÀrmtid för iOS 12 misstÀnks orsaka överdriven iPhone-batteriladdning för vissa

iPhone battery replacement

Ser du överdriven eller till och med extrem iPhone-batteriladdning efter uppdatering till Apples senaste och bÀsta mobiloperativsystem? Om sÄ Àr fallet Àr du definitivt inte ensam eftersom mÄnga drabbade har tagit till Reddit, Twitter, MacRumors-forum och Apples supportgrupper för att beskriva problemet, med vissa rapporter om att den nya iOS 12-skÀrmtid-funktionen kan orsaka upp till tvÄ gÄnger snabbare iPhone-batteriladdning nÀr den Àr aktiverad.

SkÀrmtid för iOS 12 = iPhone-batterinivÄ

“Jag uppdaterade till den nya iOS 12 för ett par dagar sedan”, skrev en anvĂ€ndare pĂ„ Apple Support Communities. ”IgĂ„r sjönk min batteritid. Mycket lĂ€tt anvĂ€ndning och det minskade procentsatser inom nĂ„gra minuter. Var tvungen att ladda tvĂ„ gĂ„nger igĂ„r bara för att förhindra att det blev helt dött. Under normal anvĂ€ndning varar det mig en hel dag. ”

“Innan iOS 12 skulle jag vanligtvis avsluta min dag med cirka 65-75% batterilivslĂ€ngd pĂ„ min iPhone X, beroende pĂ„ min anvĂ€ndning den dagen”, skrev en Reddit-anvĂ€ndare. “Efter iOS 12 var det normalt att min batteritid var nere till 30% vid slutet av dagen.”

Det Àr inte bara en iPhone-frÄga eftersom affischens iPad pÄverkades ocksÄ.

iPhone-batteribyte

“Jag sĂ„g ingenting under batteriinstĂ€llningarna och min iPad fick ocksĂ„ en enorm hit”, lĂ€ser inlĂ€gget. ”Det kan tappa upp till 30% batteri över natten. Det förlorade i princip 1%, om det. ”

Han torkade bÄda enheterna rena och ÄterstÀllde dem frÄn en sÀkerhetskopia, ingen tur.

AnvĂ€ndaren började stĂ€nga av nya funktioner i iOS 12 tills han hittade en skyldig: Screen Time. Specifikt, efter att ha inaktiverat SkĂ€rmtid sĂ„g affischen sin telefon sluta med cirka 80% batteri och hans iPad botades ocksĂ„. För att hantera skĂ€rmtid, gĂ„ in pĂ„ InstĂ€llningar → SkĂ€rmtid. Tryck pĂ„ för att inaktivera funktionen StĂ€ng av skĂ€rmtid pĂ„ botten.

HANDLEDNING: Hur man ser utökad batteristatistik pÄ iPhone och iPad

Nu Àr det normalt att en iPhone eller iPad visar prestandaproblem och minskad respons efter installation av en större iOS-programuppdatering. Som en del av efterinstallationsprocesserna mÄste din iPhone avsluta nÄgra berÀkningsintensiva uppgifter.

Till exempel kommer det att skanna igenom hela foton-biblioteket och köra ansiktsigenkÀnning pÄ dina media för att kÀnna igen ansikten och objekt. Spotlight mÄste ocksÄ bygga om sitt sökindex, och andra funktioner kan köra sina egna efterinstallations- och rengöringsÄtgÀrder som Àter upp CPU-cykler.

En skĂ€rmdump som visar det utökade avsnittet InstĂ€llningar → Batteri pĂ„ iOS 12

I iOS 12s batterisektion antyds inte Screen Time som den skyldige

Detta hÀnder normalt över natten nÀr en iPhone Àr ansluten till Wi-Fi och ansluten till strömmen, men vissa av processerna körs nÀr enheten tar slut pÄ batteriet. Nu tillÄter iOS 12: s översyn av batterisektionen dig att se vad som Àter batteriet.

HANDLEDNING: BegrÀnsa barnens skÀrmtid pÄ iOS-enheter

AnvĂ€ndningstabeller lĂ„ter dig se vad som anvĂ€nder ditt batteri och nĂ€r, men skĂ€rmtid som en kĂ€rnsystemtjĂ€nst visas inte sjĂ€lv i listan över appar som anvĂ€nder batteri. För allt vi vet kan allt orsaka iOS 12: s batteriladdande, till och med de minsta förbĂ€ttringarna, som det faktum att iOS 12 nu lĂ„ter din iPhone svara pĂ„ kommandot “Hey Siri” i lĂ„geffektlĂ€ge.

Har du en hemsk batterilivslÀngd med iOS 12 och din iPhone 6s? Detta fixade det för mig:

GĂ„ till: InstĂ€llningar → AllmĂ€nt → Uppdatera bakgrundsapp

Och Àndra toppinstÀllningen, Uppdatera bakgrundsapp, till Wi-Fi. 8 timmar i jag Àr pÄ 63%. pic.twitter.com/WX1Ed7pcmO

– Yorrike (@Yorrike) 30 september 2018

De vanliga knep, som att inaktivera Uppdatering av bakgrundsapp, kan hjÀlpa till med att lösa detta. TÀnk pÄ att iOS 12 automatiskt aktiverar bakgrundsuppdatering om den var avstÀngd.

Ser du extrem iPhone-batteri tappar?

Olika batterihickor Àr normala med iOS-utgÄvor.

Vi har haft problem med iPhone-batterierna tidigare. SĂ„dana problem löses vanligtvis pĂ„ egen hand efter nĂ„gra dagar eller timmar – beroende pĂ„ mĂ€ngden innehĂ„ll pĂ„ din enhet som behöver skannas, tiden enheten Ă€r ansluten till ström etc.

HANDLEDNING: HĂ„ller din iPhone-missbruk under kontroll med Screen Time

Å andra sidan har iOS 12 varit ute i tvĂ„ veckor nu och man skulle tro att folk inte lĂ€ngre skulle rapportera nĂ„gra batterirelaterade problem om de inte Ă€r ett resultat av ett programvarufel snarare Ă€n förvĂ€ntat, om Ă€n tillfĂ€lligt beteende som hĂ€rrör frĂ„n en nyligen installerad iOS-uppdatering.

Vi vill komma till botten i denna frÄga och behöver din hjÀlp.

Ser nÄgon av er nÄgra betydande batteriproblem efter uppdatering till iOS 12?

Om sÄ Àr fallet, berÀtta vad du har gjort för att lösa situationen? Försökte du jÀmföra din batteritid med skÀrmtid pÄ och av och om sÄ, sÄg du en stor skillnad?

Hur Àr din totala iOS 12-batteriprestanda som tvÄ veckor?

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Gillar du den hÀr instruktionen?

Om sÄ Àr fallet, skicka det vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].