Skinny AT & T WatchTV livestreamingtjänst anländer till iOS och Apple TV

AT&T WatchTV

AT&T har officiellt lanserat företagets nya livestreamingtjänst, WatchTV. Tjänsten är tillgänglig för AT&T-kunder på iOS och Apple TV och är ett gratis tillägg för dem som använder en av företagets senaste mobilplaner, Unlimited & More och Unlimited & More Premium. Det är också tillgängligt för icke-AT & T-trådlösa kunder för $ 15 per månad.

Tillkännagavs tidigare denna månad, erbjuder WatchTV över 30 kanaler som du kan leva live, inklusive nyheter och filmkanaler. Det inkluderar inte sportprogrammering. Det finns också 15 000 titlar du kan titta på efterfrågan.

ATT WatchTV

Med en Unlimited & More Premium-plan kan du också lägga till en av flera premiumtjänster i din prenumerationsplan gratis, inklusive HBO, Showtime, Cinemax, Starz, Amazon Music Unlimited, Pandora Premium eller VRV.

WatchTV har tre begränsningar, förutom bristen på sportprogrammering. För det första erbjuder den inte en moln-DVR-funktion. För det andra kan du bara strömma på upp till två enheter samtidigt. Det finns inte heller några lokala kanaler.

Förutom iOS och Apple TV finns WatchTV tillgängligt på Android, Amazon Fire TV och Google Chromecast.

För vem är det här för? AT&T äger också DirecTV (och DirectTV Now, förstås), så det är värt att undra varför företagets lansering av något liknande WatchTV.

Tillbaka i maj, precis innan USA fick godk√§nnande f√∂r att k√∂pa Time Warner, f√∂rklarade AT&T CFO John Stephens: “AT&T Watch skulle vara en mycket l√•g, mycket tunn produktkollektion.”

På denna punkt skulle jag hålla med, även om jag är säker på att förvirring fortfarande kommer att råda, med tanke på det ökande antalet livestreamingpaket där ute som försöker få ditt företag. Fortfarande växer magra buntar i popularitet, så AT & T: s drag är vettigt.

För mer information på WatchTV bjuder AT&T dig till sin webbplats. Du kan ladda ner WatchTV-appen från App Store.

Kommer du att prova AT & T: s senaste erbjudande? Låt oss veta nedan.

Diagram: TechHive