Skype tar bort höjdpunkter eftersom användare inte bryr sig mindre om Snapchat-kopiering

Skype has removed the Highlights feature

Microsofts beslutade att en större redesign för Snapchat-stil för Skype, som släpptes för ett år sedan, kanske var för mycket för användarna så det har tagit bort den berättelserliknande höjdpunkter-funktionen från appen.

Användare kommer att kunna ladda ner alla de höjdpunkter de har lagt upp till 30 september 2018.

Med höjdpunkter kunde Skype-användare dela bild- eller videobildspel dekorerade med emojis och text som automatiskt skulle försvinna efter sju dagar, i motsats till det vanliga 24-timmarsfönstret. Alla som följer dig på Skype kan se dina höjdpunkter eller skicka sina egna höjdpunkter till specifika grupper eller användare.

Men nu, mer √§n ett √•r senare, har Skype fastst√§llt att Highlights inte √§r n√•got som skulle “resonera med en majoritet av anv√§ndarna” eftersom det “√∂verkomplicerade” saker, f√∂retaget skrev i ett blogginl√§gg den senaste helgen.

Här är Skypes promovideo som visar höjdpunkter från för ett år sedan.

Här är vad laget skrev:

Det senaste året undersökte vi några designförändringar och hörde från kunderna att vi överkomplicerade några av våra kärnscenarier. Samtal blev svårare att utföra och höjdpunkter kom inte ihop med majoriteten av användarna. Vi behövde ta ett steg tillbaka och förenkla.

Att fokusera på enkelhet innebär att förenkla navigering för Skype-användare genom att ta bort överflödiga och underutnyttjade funktioner som skapar röran, liksom de mer dekorativa elementen som varningar med en snurrande form utskuren. Bortsett från ljusa och mörka teman, tog de tillbaka det klassiska blå temat justerat för kontrast och läsbarhet.

Kärnupplevelserna kring samtal, chatt och kontakter har också förbättrats.

Skype för iPhone och iPad har nu tre flikar längst ner РChattar, samtal och kontakter Рmedan flikparet tillägnad Highlights och Capture har tagits bort.

Skärmdump för Skype för Mac

På skrivbordet, vilket framgår av skärmbilden till höger ovan, har knappar för chattar, samtal, kontakter och aviseringar flyttat till det övre vänstra hörnet av fönstret, vilket ger en del av den enkelhet som länge Skype-användare känner till.

Skypes data tyder på att Kontakter inte är en mycket använd startpunkt för de flesta Skype-kunder. Borttagningen av höjdpunkter bör hjälpa till att betona kontakter på både mobil och stationär Skype.

“De som anv√§nder Kontakter tycker att det √§r en” kritisk “och” s√§kerhets “mekanism f√∂r att hitta personer som de annars har gl√∂mt i en l√•ng lista av kontakter, s√§ger f√∂retaget.

Skypes appar för iPhone, iPad och Mac finns gratis.