SmallSiri krymper iPhones Siri-grÀnssnitt

SmallSiri krymper iPhones Siri-grÀnssnitt

Siri Àr en anvÀndbar handsfree-röstassistent pÄ iPhone och iPad, men grÀnssnittet i helskÀrm som visas efter att ha uppmanat hennes hjÀlp tenderar att vara nÄgot pÄtrÀngande.

SmallSiri Àr en ny gratis jailbreak-tweak av iOS-utvecklare som löser detta problem genom att göra Siri-grÀnssnittet ungefÀr samma höjd som en standardaviseringsbanner.

Du kan se hur tweak pÄverkar Siri-grÀnssnittet i skÀrmdumpsexemplen ovan; och för referens, sÄ hÀr ser Siri ut ur lÄdan:

Strax utanför fladdermusen pÄminner det mindre grÀnssnittet oss om Siri-grÀnssnittet som anvÀnds i macOS, eftersom det förblir begrÀnsat till en relativt liten del av skÀrmen. Tweak behÄller alla lageranimationer nÀr du pratar med Siri, sÄ att sakerna överensstÀmmer med Apples designregel.

Som du kan förvĂ€nta dig Ă€r SmallSiri en estetisk tweak och gör inte mycket för att pĂ„verka Siris funktionalitet. ÄndĂ„ lĂ„ter tweak dig lĂ€sa saker medan du pratar med Siri och fortsĂ€tta ditt arbetsflöde, vilket gör det lĂ€ttare att utföra forskning nĂ€r din frĂ„ga Ă€r för lĂ„ng och förvirrande att komma ihĂ„g utan en visuell referens.

Som vissa anvÀndare redan har pÄpekat verkar SmallSiri förhindra att sökresultat visas i Siri-grÀnssnittet korrekt, men det fungerar fortfarande bra med röstkommandon för vardagliga handlingar, som att skicka textmeddelanden, öppna appar etc.

En framtida uppdatering kan fixa detta mindre grepp i framtiden, men om du kan leva utan sökresultat för tillfÀllet, tveka inte att testa tweak sjÀlv.

Om du Àr intresserad av att prova SmallSiri kan du det ladda ner den gratis frÄn Cydias BigBoss-förvar. Tweak fungerar med jailbroken iOS 11-enheter.

Kommer du att krympa din iPhones Siri-grÀnssnitt med SmallSiri? Dela i kommentarerna nedan.