Sony beskriver vilka PS4-tillbehör som fungerar pÄ PlayStation 5

Sony beskriver vilka PS4-tillbehör som fungerar pÄ PlayStation 5

Sony har en helt ny DualSense-kontroller för PlayStation 5 som Àr dess största redesign pÄ senare Är. Det finns nÄgra mÀnniskor dÀr ute som har investerat i PS4-kontroller och förmodligen inte bara vill kasta ut dem alla, och i dag bekrÀftade Sony att de inte kommer att behöva.

Sony har avslöjat att mÄnga PlayStation 4-tillbehör fungerar med PS5. DualShock 4-kontrollen liksom PlayStation officiellt licensierade tredjepartskontrollanter kommer att fungera med PS4-spel som stöds pÄ PS5.

Sony sĂ€ger dock att du inte kommer att kunna anvĂ€nda DualShock 4 nĂ€r du spelar PS5-spel. “Vi anser att PS5-spel bör dra nytta av de nya funktionerna och funktionerna vi tar med oss ​​till plattformen, inklusive funktionerna i den trĂ„dlösa DualSense-kontrollenheten”, förklarar Sony.

Specialutrustning som officiellt licensierade racerhjul, arkadpinnar och flygpinnar kommer att fungera med PS5 och PS4-spel som stöds, vilket Àr bra att se eftersom dessa kringutrustning kan vara dyra. Sonys trÄdlösa headset av platina och guld fungerar ocksÄ med PS5, liksom headset frÄn tredje part som ansluts med en USB-port eller ljuduttag.

Slutligen kommer PS Move Motion Controllers, PlayStation VR Aim Controller och PlayStation Camera alla att fungera med PS VR-spel som stöds pÄ PS5. PlayStation-kameran krÀver en adapter, men den kommer att tillhandahÄllas PS VR-anvÀndare utan extra kostnad. Mer information om hur du fÄr den adaptern kommer att meddelas senare.

Sony tillkÀnnagav ocksÄ idag att det Àr vÀrd för en State of Play-sÀndning torsdagen den 6 augusti. Det kommer inte att finnas nÄgra större PS5-meddelanden och istÀllet kommer sÀndningen att fokusera pÄ PS4 och PS VR-spel, men Sony sÀger att det kommer att bli en snabb kontroll -ins pÄ tredjeparts- och indie-PS5-spel som först visades tillbaka i juni.