SS7 Hack Attack: Hur det fungerar? Detaljerad förklaring

How Hackers Perform SS7 Hack Attack in Details?

SS7 Hack Attack i detaljer?

SS7 Hack Attack

Hackarna har utvecklat en metod för att hacka SS7 med vilken dessa hackare kan lÀsa dina textmeddelanden, lyssna pÄ telefonsamtal och spÄra din mobiltelefons platser. Allt detta Àr möjligt bara genom att kÀnna till ditt telefonnummer med hjÀlp av ett hack i den globala infrastrukturen för mobilnÀtverk.

Hur hackare hackar dig med SS7 Attack?

Signalsystem nr 7 (SS7 Attack) Àr en uppsÀttning protokoll som tillÄter telefonnÀt att utbyta den information som krÀvs för att skicka telefonsamtal och textmeddelanden mellan varandra och för att sÀkerstÀlla korrekt fakturering. I grund och botten Àr det ett system som ansluter ett mobiltelefonnÀt till ett annat. Det tillÄter ocksÄ anvÀndare i ett nÀtverk att resa i ett frÀmmande land.

NÀr en gÄng fÄr tillgÄng till SS7-systemet kan hackaren ha tillgÄng till lika mycket information och peeping-funktioner som sÀkerhetstjÀnster. DÀrför kan de vidarebefordra, spela in fat, lÀsa texter, lokalisera mobiltelefoner med samma system som telefonnÀtet anvÀnder för att hÄlla en konstant tjÀnst för dina telefonsamtal, texter och data.

För att förhindra sÄdana hack och för att upprÀtthÄlla anvÀndarnas integritet har vissa organ, inklusive mobiltelefonoperatörernas branschorganisation, GSMA, inrÀttat en serie tjÀnster som hÄller ett öga pÄ nÀtverken och letar efter intrÄng eller missbruk av signaleringssystem. MobiltelefonnÀt har ocksÄ anstÀllt sÀkerhetsentreprenörer för att hindra SS7-hack.

SS7 Hack Attack: Hur det fungerar?  Detaljerad förklaring

Bild: Cyberfrat

En lösning för SS7 Attack?

Det finns ingen permanent lösning pÄ detta problem eftersom det inte finns nÄgot slut pÄ hackningens omfattning. Eftersom sÄrbarheterna och möjligheterna att spionera pÄ anvÀndare beror pÄ system som ligger utanför anvÀndarkontrollen, finns det vÀldigt lite vad du kan göra för att skydda dig mot sÄdana hack eller spioner.

För att skydda ditt meddelande frÄn att lÀcka ut kan du dock anvÀnda krypterade meddelandefaciliteter som iMessage, WhatsApp etc. Och för att skydda dina samtal frÄn att bli hörda eller spelas in kan du ringa samtal över internet istÀllet för att anvÀnda röstsamtal för att konversera. Men det enda sÀttet att fly frÄn att spÄras Àr att stÀnga av din mobiltelefon eller genom att avbryta anslutningen till nÀttjÀnsten.

Eftersom det finns miljarder mÀnniskor i vÀrlden Àr chansen att du blir hackad ganska mindre. Du kan dock vara ett mÄl om du har nÄgon hög rang i statliga jobb etc.

Detta Àr anledningen till att bankuppgifter inte diskuteras vid telefonsamtal eftersom dessa uppgifter kan tolkas och sedan missbrukas.

Sammanfatta:

Det hÀr Àr allt du behöver veta om SS7 hack och hur det pÄverkar dig och hur du kan skydda dig mot dessa hack. Om du har nÄgot att lÀgga till eller substrat hÀr, vÀnligen meddela oss i kommentarfÀltet nedan.