StÀlla in ett alternativt utseende med Face ID

Facebook ID Alternative Appearance

Apple erbjuder ett sĂ€tt att skapa enalternativt utseende”PĂ„ iOS-enheter med Face ID. HĂ€r Ă€r steg-för-steg-instruktionerna för att fĂ„ detta att hĂ€nda.

Först en pÄminnelse

Tekniken bakom Face ID anvÀnder enhetens True Depth-kamera för att identifiera markeringar pÄ ett ansikte för att lÄsa upp och autentisera. Det Àr ocksÄ utformat för att fungera med Apple Pay och för att öppna sÀkra appar.

En viktig komponent i Face ID Àr dess förmÄga att anvÀnda avancerad maskininlÀrning för att kÀnna igen förÀndringar i ditt utseende, sÄsom hÄrvÀxt, ett nytt glasögon etc.

Apple hĂ€vdar att man skapar ett alternativt utseende driver detta erkĂ€nnande till en helt ny nivĂ„ och sĂ€ger aldrig att det Ă€r avsett att kĂ€nna igen nĂ„gon annans ansikte. IstĂ€llet noterar Apple: “Förutom att kontinuerligt lĂ€ra sig hur du ser ut, kan Face ID kĂ€nna igen ett alternativt utseende.”

StÀlla in ett annat ansikte med Face ID

Oavsett din anledning till att anvÀnda verktyget Àr installationen enkel och bör se bekant ut. SÄ hÀr gör du.

1) Först mÄste du vara sÀker pÄ att du redan har konfigurerat Face ID för dig sjÀlv.

2) NÀr detta Àr klart, gÄ in i appen InstÀllningar och vÀlj Face ID och lösenord.

3) Skriv in ditt lösenord.

FaceID Alternativt utseende

4) Knacka StÀll in ett alternativt utseende.

5) VÀlj Komma igÄng.

InstÀllning av Face ID

6) PÄ nÀsta skÀrm blir du ombedd att gÄ igenom den snabba proceduren för att lÀgga till ditt ansikte som ett alternativt utseende för Face ID. Detta krÀver att du flyttar huvudet lÄngsamt för att slutföra en cirkel.

Obs! Installationen Àr identisk med hur du gör det första gÄngen.

7) För att Ă„terstĂ€lla Face ID mĂ„ste du gĂ„ tillbaka till appen InstĂ€llningar under Face ID och lösenord och sedan trycka pĂ„ ÅterstĂ€ll ansikts-ID. Följ anvisningarna ovan igen.

Sammanfatta

Att stÀlla in ett alternativt utseende för Face ID Àr vÀldigt enkelt och lÄter dig lÀgga till en andra person till ditt Face ID-konto.