Starta Mojaves Dark Mode & amp; minska bakgrundskontrasten med HazeOver för Mac

Mac Dark Mode is made better with the app HazeOver

En mörk miljö Àr perfekt för att arbeta pÄ din Mac pÄ natten, utan distraktioner frÄn bakgrundsapparna. Dark Mode Àr en systemomfattande implementering av ett utseende som mÄnga appar redan anvÀnder, men hur Àr det med appar som saknar mörk stil? Det var dÀr en app ringde HazeOver av Pskov, Rysslandsbaserad utvecklare Maxim Ananov kommer fram i ljuset.

Problemet med mörkt lÀge

Mörkt lÀge i dina favoritappar Àr en valfri funktion.

Utvecklare kan vÀlja att helt och hÄllet vÀlja bort Dark Mode. Att anta det mörka utseendet av en app frÄn tredje part pÄ ett tankevÀckande sÀtt Àr inte lÀtt eftersom vissa element, som textdokument, webbplatser eller innehÄll som Àr avsedda för utskrift, mÄste vara ljusa hela tiden.

Nackdelen med Dark Mode Àr att alla ljusa element blir kritiska. Varje enskild ljuspunkt pÄ skÀrmen, till exempel ett vitt appfönster, kommer att blicka pÄ dig frÄn bakgrunden och bryta hela den distraktionsfria upplevelsen som Dark Mode var utformat för att göra det möjligt.

Mac Dark Mode anvÀnder en vit bakgrund för text och webbinnehÄll

Och eftersom det inte finns nÄgot officiellt API som lÄter en webbplats anpassa sig till det mörka utseendet blir webbinnehÄll en stor kÀlla till frustration nÀr du anvÀnder mörkt lÀge.

Det Àr dÀr HazeOver kommer in i rampljuset.

Ange HazeOver

HazeOver Àr en macOS-distraktionsdimmer som inte fÄr problemet att försvinna helt, men kommer sÀkert att göra det bÀttre att uthÀrda de visuella inkonsekvenserna. Vi Àr för nÀrvarande pÄ en konstig plats dÀr vi multitaskar mellan 100% Dark Mode-appar, appar som stöder Dark Mode pÄ ett halvbakat sÀtt och de som inte alls har implementerat Dark Mode-stöd.

HazeOver hjÀlper till att lindra problemet genom att automatiskt tÀcka över eventuella bakgrundsfönster. Appen startar ocksÄ nÀr du byter fönster.

Mac Dark Mode: vÀlja om du vill köra HazeOver-appen vid systemstart

De första tio sekunderna av följande video illustrerar min poÀng.

Om du drar saker mellan appar, hĂ„ller du “fn” -tangenten pĂ„ tangenttryckningen och HazeOver tappar graciöst ut. Medan programvaran inte helt eliminerar nackdelarna med Mojaves mörkare stil, kommer det definitivt att sĂ€tta igĂ„ng det nya mörka lĂ€get nĂ„gra steg och bidra till att minska visuella distraktioner totalt. Att ta fram instĂ€llningsgrĂ€nssnittet visar en praktisk ratt som du kan interagera med genom att vrida tvĂ„ fingrar medurs eller moturs pĂ„ styrplattan.

Mac Dark Mode: roterar dimmern i HazeOver-appen

Detta kommer att öka eller minska uttoningseffekten.

Sitter i din Macs menyrad, kan appen vĂ€xlas nĂ€r du vill genom att trycka pĂ„ kortkommandot Alternativ (⌄) -Shift (⇧) -kommando (⌘) -H. Du kan anpassa genvĂ€gen efter eget tycke, vĂ€lja om du vill köra appen vid start och mer i HazeOvers preferenser.

Mac Dark Mode: HazeOvers Mac-menyrad

HazeOver Àr ocksÄ tillrÀckligt smart för att rÀkna ut nÀr du anvÀnder skrivbordet, appar i helskÀrmslÀge eller kör appar i det sida vid sida Split-multitasking-lÀget. Andra alternativ till ditt förfogande inkluderar att vÀlja om HazeOver markerar alla frontfönster i den för nÀrvarande aktiva appen eller bara ett enda fönster, om du bara vill markera fönster pÄ den aktiva skÀrmen eller överallt (anvÀndbart för skrivbordsinstÀllningar för flera skÀrmar), stÀlla in hastigheten pÄ blekna animering och mer.

Mac Dark Mode: HazeOvers preferenser

För mer information, kolla in den officiella webbplatsen pÄ HazeOver.com.

Om mörkt lÀge

FrÄn och med Mojave rekommenderas utvecklare att göra det följ Apples riktlinjer för att implementera mörka grÀnssnitt pÄ ett officiellt sanktionerat sÀtt som integreras med Mojaves eget Dark Mode.

HANDLEDNING: Hur man anvÀnder mörkt lÀge pÄ macOS Mojave

Som vi nĂ€mnde tidigare levereras mĂ„nga av de mer eller mindre populĂ€ra apparna dĂ€r ute för nĂ€rvarande utan ett mörkare grĂ€nssnitt. Dessutom implementerar nĂ„gra av de appar som har mörkare styling det pĂ„ sitt eget sĂ€tt, vilket innebĂ€r att det inte kommer att utlösas automatiskt nĂ€r anvĂ€ndaren slĂ„r pĂ„ Mojave ‘Dark Mode.

Mac Dark Mode: skÀrmdump för systeminstÀllningar

Dessutom har du appar i mörkt lÀge som anvÀnder en ljus bakgrund för tryckt innehÄll, som Apples egen TextEdit-app eller Mail. Och medan Mail har sin egen instÀllning som lÄter dig vÀlja mellan en ljusare eller mörkare bakgrund för endast e-postmeddelanden, saknar TextEdit ett sÄdant alternativ.

HANDLEDNING: Hur man vÀljer mellan ljus och mörkt lÀge för Mail-kompositör

Att minska den totala ljusstyrkan i macOS anvÀndargrÀnssnitt Àr vad det nya mörka lÀget pÄ Mojave handlar om. Och med appar som HazeOver görs mörkt lÀge Ànnu bÀttre utan att offra lÀsbarheten eller fÀrgnoggrannheten i framrutan.

Var noga med att lÀsa vÄr ursprungliga recension av HazeOver nÀr den kom ut 2015.

Priser och tillgÀnglighet

HazeOver finns tillgÀngligt i Mac App Store för 4,99 USD.

En testversion finns pÄ officiell hemsida. HazeOver finns ocksÄ som en del av MacPaws installationsprenumerationstjÀnst för Mac-appar.