State of the Blogosphere Address – Keynote med Shani Higgins

State of the Blogosphere Address - Keynote med Shani Higgins

De flesta av er Àr förmodligen redan medvetna om Technoratis Ärliga adress för blogosfÀren. I Är presenterade Sani Higgins, VD för Technorati, den nya informationen som ger utmÀrkt inblick i blogggemenskapen.

I Är introducerade Technorati en ny kategori bloggare, entreprenören. Det verkar som om fler mÀnniskor anvÀnder bloggar för att marknadsföra sina egna företag. De flesta bloggare, enligt Sani, kommer frÄn Nordamerika, Europa och Oceanien. De Àr generellt utbildade individer, varav mÄnga bloggar som en hobby eller för att komplettera sin inkomst.

De frÀmsta drivkrafterna för bloggtrafik Àr uppenbarligen facebook och Twitter med Google plus och Stumbleupon som kommer nÀra. Tumblr och Foursquare blir allt vanligare medan Digg börjar falla i favör.

Den huvudsakliga kĂ€llan till inflytande för de flesta bloggare i Ă„r Ă€r andra bloggare tillsammans med samtal de har med vĂ€nner. Ämnen de skriver om Ă€r lika varierade som nĂ„gonsin och nĂ€r deras röst vĂ€xer har det blivit Ă€nnu viktigare för varumĂ€rken att ta hĂ€nsyn till detta eftersom bloggsamhĂ€llet kan skada en varumĂ€rkesimage mycket. Enligt Shani Ă€r en av de viktiga sakerna för bloggare att tĂ€nka pĂ„ i Ă„r transparensen i deras relationer med varumĂ€rken, sĂ€rskilt om de marknadsför sina produkter.

Sammantaget finns det mÄnga intressanta och spÀnnande trender i branschen. I framtiden kommer sociala medier att vara den frÀmsta drivkraften för marknadsföringskampanjer och företag mÄste spendera mycket mer tid och resurser pÄ att ta reda pÄ vilka sociala medieplattformar deras kunder anvÀnder.

Om du vill titta pÄ det hÀr talet eller nÄgon annan session kan du göra det pÄ Blog World Expo