Steg för steg-guide för installation av FeedBurner för WordPress

SÄ hÀr fixar du WordPress FeedBurner-flöden som inte uppdateras

Uppdatering: Vi rekommenderar inte lÀngre att anvÀnda FeedBurner eftersom det Àr en döende produkt full av buggar. LÀs den hÀr artikeln för att se varför du inte ska anvÀnda FeedBurner och ta reda pÄ alternativen.

Varje större blogg anvÀnder FeedBurner för att brÀnna sina RSS-flöden eftersom det Àr ett gratis funktionsrikt system som du inte kan avvisa. FeedBurner tillhandahÄller statistik, alternativ för feedoptimering, alternativ för feedpublicering och mycket mer. Att integrera FeedBurner och Google Analytics Àr ett mÄste för varje WordPress-blogg. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan konfigurera dina WordPress-bloggflöden med FeedBurner och anvÀnda den för att hjÀlpa till att ta din blogg till nÀsta nivÄ.

Varför FeedBurner Àr viktigt för bloggare?

FeedBurner Àr en gratis tjÀnst som Àr laddad med alternativ som du inte fÄr med standard WordPress-flöde. NÄgra av funktionerna inkluderar:

Statistik om dina RSS-prenumeranter sĂ„ att du kan analysera och optimera dina blogginlĂ€gg. Ge dina anvĂ€ndare flera alternativ att prenumerera som E-postoch andra feed-lĂ€sare (Netvibes, Google etc). Socialt bevis (antal prenumeranter) Alternativ för att anpassa dina flöden som att Ă€ndra rubriker, varumĂ€rken och mer. Möjlighet att pinga olika flödeslĂ€sningstjĂ€nster nĂ€r du publicerar dina inlĂ€gg. Integrera Google Adsense för att tjĂ€na pengar pĂ„ dina RSS-flöden. Och mer


Bara med den korta listan över funktioner kan du se att det Àr ett mÄste för alla bloggar. Nu kan vi gÄ vidare till att stÀlla in FeedBurner-kontot.

Konfigurera din FeedBurner för WordPress-flöden

Först mÄste du ha ett Google-konto (vilket Gmail-konto som helst fungerar). Besök feedburner-tjÀnstesidan för att börja den hÀr processen.

I det första steget skriver du lÀnken till ditt WordPress-bloggflöde. Om du har SEO-vÀnlig WordPress-URL-struktur, ska din flödeslÀnk vara som dindomÀn.com/feed/

I steg 2 vÀljer du namnet pÄ ditt flöde och adressen till ditt flöde. Det rekommenderas att hÄlla titeln pÄ ditt flöde samma som din blogg. Det Àr bÀst att hÄlla din feedadress kort och minnesvÀrd.

Steg 2 - VĂ€lj titel och matningsadress

Tekniskt sett skapas dina flöden, sÄ du behöver inte följa stegen lÀngre. Klicka pÄ Hoppa direkt till Feed Management.

Steg 3 - GĂ„ till Feed Management

Du kommer att se en sida med en lÀnk till massor av bloggplattformar. Ignorera allt detta eftersom vi kommer att besöka dem senare i den hÀr artikeln. Klicka bara pÄ fliken Optimera som du ser i bilden nedan.

Steg 4 - Klicka pÄ Optimera

I steg 5 kommer vi att arbeta med att optimera ditt WordPress-bloggflöde. Du mÄste se till att alternativet Browser Friendly Àr aktiverat, Smart Feed aktiverat och FeedFlare aktiverat. Du kan aktivera andra tjÀnster om du vill, men dessa 3 tjÀnster Àr ett mÄste. BrowserFriendly gör prenumerationen mycket enklare. SmartFeed garanterar maximal kompatibilitet med alla applikationer för matarlÀsare. FeedFlare bygger interaktivitet i inlÀgg genom att lÀgga till e-post detta och andra delningsalternativ.

Steg 5 - Optimera dina flöden

I steg 6 kommer vi att ta en titt pÄ alla publiceringsalternativ för flödet. Du mÄste tillÄta e-postprenumerationer pÄ din webbplats eftersom det finns anvÀndare som föredrar att fÄ e-postuppdateringar istÀllet för att anvÀnda Google-lÀsare. Pingshot mÄste aktiveras eftersom det meddelar tjÀnster nÀr du publicerar. Med Feedcount-widgeten kan du visa upp antalet prenumeranter. Det Àr en av de bÀsta sociala bevismetoderna. Awareness API Àr praktiskt om du försöker lista dig sjÀlv pÄ webbplatser som BuySellAds eftersom de enkelt kan extrahera antalet prenumeranter. Det finns andra snygga alternativ som Headline Animator, BuzzBoost som du kan aktivera om du vill.

Steg 6 - Publicera ditt flöde

TjÀna pengar pÄ ditt flöde Àr en annan bra funktion i FeedBurner förutom att du bara kan anvÀnda Google Adsense. SÄ registrera dig med Google Adsense och följ deras anvisningar.

Steg 7 - TjÀna pengar pÄ ditt flöde

NÀr du har gjort alla ovanstÄende steg kan du klicka pÄ fliken Analysera. Troligtvis kommer du att se en skÀrm som den nedan eftersom statistiken inte registreras. Ge det upp till 24 timmar sÄ börjar du se siffror dÀr. AnvÀnd antalet prenumeranter, klick och annan anvÀndbar information för att förbÀttra din blogg. Se vad dina anvÀndare gillar och inte gillar med dessa stas och fokusera sedan pÄ vilken typ av inlÀgg som dina anvÀndare gillar och tycker om.

Steg 8 - Analysera ditt flöde och förbÀttra

Integrera FeedBurner i WordPress

Även om du har stĂ€llt in ditt flöde med FeedBurner i stegen ovan, men du har Ă€nnu inte riktigt integrerat det med WordPress. Det första du vill göra Ă€r att sluta spĂ€da ut ditt flöde och göra det till ett. Du mĂ„ste skapa en omdirigering, sĂ„ nĂ€r anvĂ€ndare försöker besöka dindomĂ€n.com/feed/ omdirigeras de till din feedburner-feed-sida. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du hĂ„lla koll pĂ„ prenumeranterna pĂ„ din blogg.

Det finns ett plugin som heter FD FeedBurner som lÄter dig skapa denna omdirigering enkelt. Du kan ocksÄ omdirigera dina flöden med .htaccess-filen, men vi delar inte den metoden eftersom det inte Àr nÄgot vi rekommenderar för nybörjare.

De flesta WordPress-teman kommer nu med FeedBurner-integration som Headway Theme, Standard Theme och andra. Om ditt tema inte Àr kompatibelt, anvÀnd sedan plugin ovan.

LÀgg till e-postprenumerationsrutan pÄ din webbplats

Första besök Publicera »E-postprenumerationer och kopiera sedan och klistra in koden de ger dig i mallfilen du gillar (mestadels sidebar.php). Kom ihÄg att anpassa utseendet pÄ ditt e-postformulÀr, du mÄste ha förkunskaper om HTML och CSS.

Om din blogg inte har FeedBurner-flöden, skaffa den nu.