Stöder 2018 MacBook Pros DisplayPort 1.4?

iFixit

Även om Apples uppdaterade MacBook Pro-modeller för 2018 har en iFixit-identifierad JHL7540 Thunderbolt 3-kontroller frĂ„n Intel, som presenterades i januari som en del av Titan Ridge-plattformen, stöder bĂ€rbara datorer inte riktigt DisplayPort 1.4-specifikationen.

Intels specifikationsblad tydligt stater att den nya JHL7540-styrenhet ger samma Thunderbolt 3 40 Gb / s prestanda och funktioner som Alpine Ridge-chipsen samtidigt som DisplayPort 1.4-funktion lĂ€ggs till för “ökad videoprestanda”.

Äldre MacBook Pro-modeller som slĂ€pptes 2016 och 2017 anvĂ€nde Intels tidigare JHL6540 Thunderbolt 3-kontroller med stöd för DisplayPort upp till version 1.2. Som det visar sig Ă€r stöd för DisplayPort 1.4 beroende av inbyggd grafik, som varierar beroende pĂ„ MacBook Pro-modellen.

MacRumors nÄdde ut till Apple i ett försök att avhjÀlpa eventuell förvirring som kunder kan ha om DisplayPort 1.4-kompatibilitet pÄ de nya pro-bÀrbara datorerna.

HÀr Àr dina viktigaste takeaways.

Publikationen spekulerar i att 15-tums modellerna kan stödja 8K-skĂ€rmar via VESAs förlustfria Display Stream Compression-standard, men noterar att “det Ă€r oklart om detta kan aktiveras pĂ„ vĂ€gen” utan att uppdatera hĂ„rdvaran.

Liksom tidigare proffs kan 2018-modellerna köra upp till tvÄ 5K-skÀrmar eller upp till fyra 4K-skÀrmar pÄ 15-tumsmodellen och upp till en 5K-skÀrm eller upp till tvÄ 4K-skÀrmar pÄ 13-tumsmodellen.

Var noga med att lÀsa MacRumors-artikeln för mer information och kudos till författaren Joe Rossignol för att rensa upp förvirringen kring Apples nya pro-bÀrbara datorer och DisplayPort 1.4-kompatibilitet.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Apple bekrÀftade igÄr att alla fyra Thunderbolt 3-portar pÄ den nya 13-incherna gÄr i full fart. Detta Àr en förbÀttring jÀmfört med de Àldre 13-tumsmodellerna som var utrustade med tvÄ fullhastighetsportar pÄ vÀnster sida och ett par lÄngsammare pÄ höger sida.

SÄ pojkar och tjejer, vad tycker du om DisplayPort 1.4-situationen pÄ de nya proffsen?

Dela dina tankar i kommentarsektionen nedan.