Tester visar att silikonmembran pÄ MacBook Pro-tangentbordet inte löser dammproblem helt

Tester visar att silikonmembran pÄ MacBook Pro-tangentbordet inte löser dammproblem helt

Att lÀgga till ett tunt lager silikonmembran runt varje pad pÄ MacBook Pro-tangentbordet 2018 skyddar det inte helt frÄn damm och andra partiklar. Nytt slÀppt resultat frÄn en serie tester av iFixit visar att partiklar fortfarande kan komma in och orsaka att en knappsats pÄ enheten inte fungerar.

Som noterats i rapporten anvÀnde iFixit först en finpulveriserad fÀrgadditiv och fann att membranet pressade dammet till kanterna och dÀrmed höll mekanismen fri. NÀr fler partiklar tillsÀtts fann iFixit emellertid att eventuellt skymning glider in mellan membranet och knapplocket som tÀcker hÄlet.

iFixit-test

Det första testet med en finpulveriserad fÀrgadditiv fann att membranet drev dammet till kanterna och höll mekanismen klar. Om du lÀgger till mer smuts och skriver aggressivt tillÄter det sÄ smÄningom dammet att glida in mellan membranet och tangentlocket som tÀcker hÄlet dÀr tangentklÀmmorna passerar genom silikonskiktet. Ett senare test med sandsÄg tillrÀckligt med en förbikoppling för att fÄ nÄgra nycklar att sluta fungera.

NÄgra dÄligt placerade partiklar tar ner den mÀktiga fjÀrilen till jorden och klickar aldrig igen.

iFixit hade ocksĂ„ mer att sĂ€ga om tangentbordet Ă€r “tystare” Ă€n det som hittades pĂ„ tidigare MacBook Pro-modeller som Apple hĂ€vdar. Genom anvĂ€ndning av högteknologisk utrustning bestĂ€mde den att tredje generationens tangentbord Ă€r nĂ„got ”mindre klackigt pĂ„ högfrekvensĂ€nden – vilket visserligen Ă€r ganska svagt.

De utvidgar med rÀtta denna kommentar genom att notera:

Men hör mig – om Apple annonserar för ett tystare tangentbord (utan att ge detaljer om hur mycket tystare), borde inte skillnaden vara omedelbar för en förstagĂ„ngsanvĂ€ndare? Varför ska vi behöva utrustning av hög kvalitet för att bevisa vad som ska vara uppenbart för öronen?

Resultaten av det hĂ€r senaste iFixit-testet pĂ„ MacBook Pro 2018 anlĂ€nde samma dag Mac Generations hittade ett internt Apple-dokument som sa att det nya tunna lagret silikon under varje tangent inte satt dĂ€r för att göra tangentbordet “tystare” som Apple har uttalat offentligt. IstĂ€llet Ă€r det för att lösa tillförlitlighetsproblem som förekommer hos tidigare generationer.

Vi fortsÀtter att följa den hÀr historien, och kanske kommer vi snart att höra mer frÄn Apple om denna alltmer förvirrande frÄga.

Under tiden bör du kolla in de tidiga MacBook Pro-recensionerna, ta reda pÄ var den bÀrbara datorns helt nya True Tone-sensor finns och mer.

Bilder: iFixit