Tihmstar slÀpper ett utvecklingsjailbreak för serie 3 Apple-klockor som kör watchOS 4.1

Tihmstar slÀpper ett utvecklingsjailbreak för serie 3 Apple-klockor som kör watchOS 4.1

NĂ€r du hör ordet “jailbreak” Ă€r Apples iPhone, iPad och Apple TV nĂ„gra av de första enheterna som kommer att tĂ€nka pĂ„. Men Ă€ven om idĂ©n som omfattar ett Apple Watch-jailbreak har kastats runt i samhĂ€llet i flera Ă„r, har ingen storskalig Apple Watch-jailbreak nĂ„gonsin gjort det att uppnĂ„.

Medan en utvecklarfokuserad ‘prototyp jailbreak’ som kallades overcl0ck slĂ€pptes i början av 2018, var det inte riktigt vad jailbreakers förvĂ€ntade sig. Men nu har iOS-hacker tihmstar publicerats med ett nytt jailbreak för utvecklare för Apple Watch .

Med hÀnvisning till tihmstars GitHub-förvar stöder jelbrekTime alla serie 3 Apple-klockor som kör watchOS 4.1. Han konstaterar ocksÄ att kompatibilitet med Àldre Apple-klockor och watchOS 4.0 & 3.x kan uppnÄs av en skicklig utvecklare, Àven om det skulle krÀva nÄgra Àndringar.

JelbrekTime verkar anvÀnda v0rtex för kÀrnanvÀndning pÄ Apple Watch och utnyttjar sedan tfp0 och h3lix för att utöva sin magi och öppna enhetens filsystem för anvÀndaren.

Med tanke pÄ spÀdbarn av Apple Watch-baserade jailbreaks Àr det utmanande att spekulera i vad slutanvÀndaren kan göra med en. Uppenbarligen finns det ingen Cydia-app för Apple Watch, sÄ att Àndra enheten skulle inte vara sÄ enkelt som att ladda ner en jailbreak-tweak som den Àr pÄ iOS.

Strax efter att jelbrekTime offentliggjorts, tihmstar tillkĂ€nnagavs via hans personliga Twitter-konto att han “inte kommer att arbeta med nĂ„got som Ă€r relaterat till en klocka lĂ€ngre” och tillade att han “Ă€r klar med det hĂ€r projektet och hĂ„ller pĂ„ att sĂ€lja [his] Kolla pĂ„.” Med det sagt, vad du ser Ă€r i slutĂ€ndan vad du fĂ„r om inte nĂ„gon annan hĂ€mtar var tihmstar slutade.

Om du Ă€r en utvecklare och Ă€r intresserad av att leka med jelbrekTime, sĂ„ kan du komma Ă„t den frĂ„n tihmstar’s GitHub-arkiv.

Vad Àr dina tankar om jailbreaking av Apple Watch? Dela i kommentarfÀltet nedan.