Tim Cook belyser vinnarna av iPhone Photography Award 2018

2018 iPhone Photography Award winners

För elva Är sedan skapade Apple iPhone Photography Awards. Vinnarna av iPhone Photography Award 2018 har nu tillkÀnnagivits. Inte överraskande Àr bilderna vackra och inspirerande och visar detaljer.

I Ă„r fick tĂ€vlingen tusentals bidrag. Fotografer kan skicka bilder i 18 kategorier, inklusive nyheter och hĂ€ndelser, landskap, stilleben och resor. Vinnarna pĂ„ första, andra och tredje plats valdes ut i varje kategori, plus tvĂ„ priser “Ă„rets fotograf” delades ut.

Grattis till Ärets @ippawards vinnare! Ta en titt pÄ nÄgra av de bÀsta #shotoniPhone fotografering frÄn hela vÀrlden.https://t.co/sW6Uew7VYZ

– Tim Cook (@tim_cook) 20 juli 2018

2018 Ärs prisutdelningspris för iPhone Photography delades ut till fotografer frÄn Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Ecuador, Finland, Frankrike, Irak, Irland, Israel, Italien, Libanon, Myanmar, Oman, Filippinerna, Polen, RumÀnien, Ryssland, Singapore , Spanien, Syrien, Schweiz, Taiwan, Turkiet, Ukraina, Storbritannien och USA.

Prisvinnaren var Jashim Salam i Bangladesh för sitt bidrag Displaced. Årets första, andra och tredje plats fotografer gick till Alexandre Weber i Schweiz för sin bild Baiana i gult och blĂ„tt, Kinas Huapeng Zhao of China för Eye to Eye, och Zarni Myo Win i Myanmar för hans image I Want to Play.

Som konstaterats av Kenan Aktulun, grundaren av utmÀrkelserna, i Washington Post,

Jag startade utmÀrkelsen som en hobby nÀr jag fick min första iPhone. Jag har fotograferat och arbetat inom designomrÄdet för anvÀndarupplevelse lÀnge. Jag blev fascinerad av att Àndra anvÀndarnas beteende med introduktionen av iPhone. NÀstan varje iPhone-anvÀndare jag observerade anvÀnde kameran för att fÄnga ögonblick. De tÀnkte inte nödvÀndigtvis pÄ fotografering utan att ta ögonblicksbilder av de ögonblick som betydde nÄgot för dem. Min idé var att skapa en plattform för att fira iPhone-anvÀndarnas kreativitet.

HÀr Àr Ärets fotograf, prisvinnare:

Årets fotografer, huvudpris

NÀsta Àr Ärets fotograf, förstaplatsvinnare:

Årets fotograf, första plats

Min favoritvinnare i kategorin Àr den hÀr för trÀdtÀvlingen:

Du kan se de andra 2018 iPhone Photography Award-vinnarna pÄ IPPAWARDS webbplats.

Vilka foton Àr dina favoriter? LÄt oss veta nedan.

Bilder: Årets fotograf, huvudpris: Rohingya-barn som tittar pĂ„ en medvetenhetsfilm om hĂ€lsa och sanitet nĂ€ra Tangkhali flyktinglĂ€ger i Ukhia, Bangladesh. Skott med en iPhone 7. (Jashim Salam / IPPA); Årets fotograf, första plats: Kvinnan som bĂ€r de traditionella klĂ€derna frĂ„n en “baiana” tar en paus i Salvador de Bahia, Brasilien. Skott med en iPhone 6S. (Alexandre Weber / IPPA); Första plats, trĂ€d: skott i Val d’Orcia i Italiens Toscana-region. Skott med en iPhone 7 Plus. (Lidia Muntean / IPPA).