Tim Cook belyser vinnarna av iPhone Photography Award 2018

2018 iPhone Photography Award winners

För elva år sedan skapade Apple iPhone Photography Awards. Vinnarna av iPhone Photography Award 2018 har nu tillkännagivits. Inte överraskande är bilderna vackra och inspirerande och visar detaljer.

I √•r fick t√§vlingen tusentals bidrag. Fotografer kan skicka bilder i 18 kategorier, inklusive nyheter och h√§ndelser, landskap, stilleben och resor. Vinnarna p√• f√∂rsta, andra och tredje plats valdes ut i varje kategori, plus tv√• priser “√•rets fotograf” delades ut.

Grattis till årets @ippawards vinnare! Ta en titt på några av de bästa #shotoniPhone fotografering från hela världen.https://t.co/sW6Uew7VYZ

– Tim Cook (@tim_cook) 20 juli 2018

2018 års prisutdelningspris för iPhone Photography delades ut till fotografer från Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Ecuador, Finland, Frankrike, Irak, Irland, Israel, Italien, Libanon, Myanmar, Oman, Filippinerna, Polen, Rumänien, Ryssland, Singapore , Spanien, Syrien, Schweiz, Taiwan, Turkiet, Ukraina, Storbritannien och USA.

Prisvinnaren var Jashim Salam i Bangladesh för sitt bidrag Displaced. Årets första, andra och tredje plats fotografer gick till Alexandre Weber i Schweiz för sin bild Baiana i gult och blått, Kinas Huapeng Zhao of China för Eye to Eye, och Zarni Myo Win i Myanmar för hans image I Want to Play.

Som konstaterats av Kenan Aktulun, grundaren av utmärkelserna, i Washington Post,

Jag startade utmärkelsen som en hobby när jag fick min första iPhone. Jag har fotograferat och arbetat inom designområdet för användarupplevelse länge. Jag blev fascinerad av att ändra användarnas beteende med introduktionen av iPhone. Nästan varje iPhone-användare jag observerade använde kameran för att fånga ögonblick. De tänkte inte nödvändigtvis på fotografering utan att ta ögonblicksbilder av de ögonblick som betydde något för dem. Min idé var att skapa en plattform för att fira iPhone-användarnas kreativitet.

Här är årets fotograf, prisvinnare:

√Örets fotografer, huvudpris

Nästa är årets fotograf, förstaplatsvinnare:

Årets fotograf, första plats

Min favoritvinnare i kategorin är den här för trädtävlingen:

Du kan se de andra 2018 iPhone Photography Award-vinnarna på IPPAWARDS webbplats.

Vilka foton är dina favoriter? Låt oss veta nedan.

Bilder: √Örets fotograf, huvudpris: Rohingya-barn som tittar p√• en medvetenhetsfilm om h√§lsa och sanitet n√§ra Tangkhali flyktingl√§ger i Ukhia, Bangladesh. Skott med en iPhone 7. (Jashim Salam / IPPA); √Örets fotograf, f√∂rsta plats: Kvinnan som b√§r de traditionella kl√§derna fr√•n en “baiana” tar en paus i Salvador de Bahia, Brasilien. Skott med en iPhone 6S. (Alexandre Weber / IPPA); F√∂rsta plats, tr√§d: skott i Val d’Orcia i Italiens Toscana-region. Skott med en iPhone 7 Plus. (Lidia Muntean / IPPA).