Time Travel, en sÀllan anvÀnt Apple Watch-funktion, Àr instÀlld pÄ att försvinna med watchOS 5

Time Travel, en sÀllan anvÀnt Apple Watch-funktion, Àr instÀlld pÄ att försvinna med watchOS 5

Time Travel, en sĂ€llan anvĂ€nt Apple Watch-funktion, gĂ„r vĂ€gen för dodo-fĂ„geln – inte för att den suger utan för lĂ„g anvĂ€ndning. Apples har verkligen gjort dĂ„ligt jobb reklam Time Travel till sina anvĂ€ndare.

Funktionen har tagits bort frÄn watchOS 5 beta 7 som slÀpptes förra veckan.

Innan funktionen har slutat fungera helt har tidsresvÀxeln försvunnit frÄn InstÀllningar, vilket indikerar en permanent snarare Àn tillfÀllig borttagning. Och med mindre Àn en mÄnad till Apples septemberhÀndelse kommer Time Travel troligen inte att dyka upp igen i den slutliga watchOS 5-versionen.

Enligt till en rapport av Andrew O’Hara frĂ„n AppleInsider, utan att nĂ€mna nĂ„gra kĂ€llor, kommer den offentliga utgĂ„van av watchOS 5 verkligen att göra sig av med Time Travel.

Jag Àr ganska besviken eftersom jag hela tiden anvÀnde den hÀr funktionen för att se kommande evenemang, pÄminnelser, möten och andra scheman, för att se om det kommer att regna pÄ mitt pendlingshem och vad inte.

HANDLEDNING: Med hjÀlp av det förbÀttrade Siri urtavlan i watchOS 5

Du kan till och med sÀtta en urtavla med flygtider, datum och batterinivÄ, och Time Travel kan uppskatta hur mycket batteri du har kvar, sÀg tvÄ timmar frÄn och med nu.

Skulle jag spekulera, skulle jag sÀga att Apple dödade Time Travel eftersom det förbÀttrade Siri-klockans ansikte i watchOS 5 ger dig en ganska bra, artificiellt intelligent inblick i kommande hÀndelser.

Time Travel upptrÀdde först i en watchOS 2-uppdatering 2015.

I watchOS 3 och nyare blev Time Travel en valfri funktion, aktiverad som standard, som mÄste aktiveras manuellt via Watch-appen pÄ din ihopparade iPhone. Apple tog förmodligen bort Time Travel frÄn watchOS 5 för att hjÀlpa mÀnniskor att undvika att utlösa funktionen frÄn ett urtavla av misstag.

Med Time Travel kan du gÄ framÄt eller baka tid genom att vrida Digital Crown medurs eller motsols medan du befinner dig pÄ ett urtavla och uppmanar watchOS att uppdatera komplikationer med specifik information frÄn ett annat datum och tid utan att behöva hoppa in i en app.

Time Travel brukade arbeta med flera komplikationer, som vÀder, kalenderhÀndelser, soluppgÄng och solnedgÄng, lager och mer. NÄgra urtavlor stödde Time Travel-interaktioner, inklusive:

Animeringskontroll i Solar and Astronomy urtavlan kommer att finnas kvar i den offentliga utgÄvan av watchOS 5: att vrida Digital Crown kommer fortfarande att animera dessa ansikten nÀr du skrubbar genom tiden. Vissa appar frÄn tredje part stödde Time Travel med anpassade komplikationer.

Fantasticals utmÀrkta watchOS-app var till exempel bland en handfull appar frÄn tredje part för Apple Watch som stödde Time Travel-funktionen. I stort sett var utvecklarstöd för Time Travel begrÀnsat till en handfull appar för resor, vÀder och hÀlsa.

Vissa appkategorier innehöll förmÄgan, med en hel del vÀder-, rese-ETA-förutsÀgelser och hÀlsoappar som stöder det. Men det fick verkligen aldrig en kritisk massa av utvecklarstöd. Oftare Àn inte utlöste anvÀndare det av misstag.

Det var inte klart vid tidpunkten för tiden om Apple skulle ha planer pÄ att ta tillbaka Time Travel i efterföljande beta eller senare i höst via en punktuppdatering till watchOS 5.

Varför valde Apple att bli av med Time Travel i watchOS 5, tror du?

LĂ„t oss veta i kommentarerna.