Tredjeparts snabbladdare för iPhone kan krÀva USB-C-autentiseringscertifiering

Ryktet: iPhone 12 hĂ„ller fast med Lightning, Apple planerar att byta ut det mot ConnSmart Connector‌ 2021

TyvÀrr Àr det inte sÄ enkelt att ladda din iPhone eller iPad snabbare via USB-C som det kan se ut pÄ grund av en otroligt fragmenterad marknad av USB Type-C-kablar som begrÀnsar strömförsörjning och laddningshastigheter. För att hjÀlpa kunder att undvika laddningsproblem kommer Apple enligt uppgift att krÀva att alla tredjepartsladdare arbetar i full hastighet med iPhones frÄn 2018.

Den japanska bloggen Mac Otakara (Google översÀtt) har enligt uppgift fÄtt veta av leverantörer att nÀtadaptrar frÄn tredje part kan behöva godkÀnna USB-C-autentiseringscertifiering för att kunna ladda iPhone snabbare.

iOS kommer enligt uppgift att begrÀnsa icke-sanktionerade adaptrar till upp till en laddningshastighet pÄ 2,5 watt (5V och 0,5A) och visa en varning om att enheten inte har godkÀnt USB-C-autentiseringscertifiering. Som jÀmförelse kan nuvarande iPhones laddas snabbt med 15 watt (5V och 3).

NÀsta iPhone kan stödja Ànnu snabbare laddning vid 18 watt (9V och 2A).

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

USB-C-verifieringscertifieringen sÀkerstÀller att en laddare uppfyller USB-C Power Delivery-specifikationen och Àr fri frÄn skadlig inbÀddad kod. Som sÄdan Àr det avsett att skydda kunder frÄn eventuella ocertifierade skuggiga laddare.

RUNDA UPP: De bÀsta strömadaptrarna för att snabbt ladda iPhone 8 och iPhone X

De nuvarande modellerna iPhone X, iPhone 8 Plus och iPhone 8 stöder snabb laddningskapacitet, som definieras av USB-C Power Delivery-specifikationen. Kunder som vill dra nytta av den funktionen tittar pÄ en kostnad pÄ minst $ 74 pÄ grund av att de nuvarande iPhonerna levereras med den gamla 5-watt-brickan och en icke-USB-C-kabel.

Flera rykten har hÀvdat att iPhones 2018 kommer med en snabbare 18-watts nÀtadapter tillsammans med en Lightning-to-USB-C-kabel. 2019-iPhones kan till och med dike Apples egen Lightning-port för industristandard USB-C-anslutning, enligt ett annat rykte.

Tankar?