Twitter sĂ€ger att det slutar Ă€ldre API: er, inte “dödar” tredjepartskunder

Twitter sÀger att det slutar Àldre API: er, inte

Twitters efterlÀngtade AI-förÀndringar har nu aktiverats efter att de först varit tillkÀnnagavs tidigare i Är. PÄ sÄ sÀtt inaktiveras för nÀrvarande nyckelfunktioner för tredjeparts Twitter-klienter som Tweetbot och Twitterific. Vi hör nu mer frÄn Twitter om varför dessa förÀndringar har genomförts och varför det Àr viktigt för företaget framöver. Kommentarerna kom igenom i ett företagsomfattande e-postmeddelande som skickades till anstÀllda precis nÀr Àndringarna gick live.

Som tidigare rapporterats tar det nya API bort funktioner för tredjepartsklienter som realtidströmning av tidslinjen och push-meddelanden. Företagets nya aktivitets-API Àr emellertid kanske det som Àr mest frustrerande för externa utvecklare. Twitter debiterar 2 899 dollar per mÄnad för Ätkomst till det nya aktivitets-API: et och det tÀcker bara 250 konton.

Jag delade följande meddelande med vÄrt Twitter-team i morse pic.twitter.com/PTStPrUTsx

– Rob Johnson (@robjohnson) 16 augusti 2018

Med tanke pĂ„ att tredjepartskunder har haft en “mĂ€rkbar inverkan” pĂ„ Twitter-tjĂ€nsten sĂ€ger företaget “Vi Ă€lskar att utvecklare bygger upplevelser pĂ„ vĂ„ra API: er för att driva vĂ„r service, teknik och det offentliga samtalet framĂ„t.”

Icke desto mindre stĂ„r det ocksĂ„ att det inte lĂ€ngre Ă€r vettigt att stödja Ă€ldre tekniker bara för att tillĂ„ta tredjepartskunder att köra. Twitter konstaterar att “tekniska och affĂ€rsmĂ€ssiga begrĂ€nsningar” nu har tvingat företaget att inte lĂ€ngre stödja funktionalitet som har “varit i ett” beta-tillstĂ„nd i mer Ă€n nio Ă„r. “

Det stĂ„r uttryckligen “Vi Ă€ndrar inte vĂ„ra regler eller planerar att” döda “tredjepartskunder; men vi dödar, av operativ nödvĂ€ndighet, nĂ„gra av de Ă€ldre API: er som driver vissa funktioner hos dessa klienter. ”

Vidare sĂ€ger Twitter “det har inte varit realistiskt för oss att investera i att bygga en helt ny tjĂ€nst för att ersĂ€tta all funktionalitet hos dessa API: er, som anvĂ€nds av mindre Ă€n 1% av Twitter-utvecklarna.”

PĂ„ denna sista punkt tog Tweetbots Paul Haddad till Twitter till förklara, “Det sorgliga Ă€r att de byggde en tjĂ€nst för att ersĂ€tta det mesta av det, de prissatte bara tillgĂ„ngen till den sĂ„ högt att den lika gĂ€rna inte existerade.”

Det sorgliga Àr att de byggde en tjÀnst för att ersÀtta det mesta av det, de prissatte bara tillgÄngen till den sÄ högt att den lika gÀrna inte fanns. pic.twitter.com/ylfG6lHbQp

– Paul Haddad (@tapbot_paul) 16 augusti 2018

Det hÀr Àr utan tvekan en svÄr tid för tredjepartsutvecklare som har lagt ner mycket tid och energi genom Ären för att skapa olika Twitter-upplevelser. Dagens förÀndringar kommer inte att eliminera dessa upplevelser men kan göra det mer annorlunda för skaparna framÄt. Och det Àr synd eftersom produkter som Tweetbot och Twitterrific har hjÀlpt till att göra Twitter-tjÀnsten bÀttre. Vissa kan hÀvda att Twitter fortfarande inte har erkÀnt den kritiska punkten tillrÀckligt.

Vad sÀger du? LÀmna oss dina kommentarer nedan.