Twitter-vd Jack Dorsey sÀger att han inte kommer att förbjuda InfoWars eller Alex Jones

LĂ€gg till mer haptisk feedback till den officiella Twitter-appen med TapticTwitter

Twitters Jack Dorsey försvarar sitt företags beslut att inte förbjuda Alex Jones och hans InfoWars medieplattform frÄn den sociala nÀtverkssajten. NÀr han förklarade flytten sa VD Jones inte har brutit mot webbplatsens regler som skulle motivera ett förbud. Under de senaste dagarna har Facebook, Apple och Google tagit bort innehÄll som Àr kopplat till den kontroversiella figuren och sÀger att det bryter mot deras policy.

Att notera att hans webbplats kommer att fortsĂ€tta att ”frĂ€mja en hĂ€lsosam konversationsmiljö genom att se till att tweets inte förstĂ€rks artificiellt”, sa Dorsey att Jones hĂ„lls pĂ„ samma standard som alla Twitter-anvĂ€ndare. Vidare förklarade han att Twitter inte “vidtar nĂ„gra engĂ„ngsĂ„tgĂ€rder för att fĂ„ oss att mĂ„ bra pĂ„ kort sikt och lĂ€gga till brĂ€nsle i nya konspirationsteorier.”

Vi stÀngde inte av Alex Jones eller Infowars igÄr. Vi vet att det Àr svÄrt för mÄnga men anledningen Àr enkel: han har inte brutit mot vÄra regler. Vi kommer att genomdriva om han gör det. Och vi kommer att fortsÀtta att frÀmja en hÀlsosam konversationsmiljö genom att se till att tweets inte förstÀrks artificiellt.

– jack (@jack) 8 augusti 2018

Inte överraskande Ă€r Dorseys beslut inte bra för vissa Twitter-anvĂ€ndare. MĂ„nga anvĂ€nder till exempel situationen för att kritisera president Donald Trump och hans ibland kontroversiella tweets. En anvĂ€ndare noterade: ”Presidenten har brutit mot dina regler vid ett flertal tillfĂ€llen. ÄndĂ„ har han fortfarande fritt styre pĂ„ din plattform. ”

En annan anvĂ€ndare föreslog: ”Kanske övervĂ€ga att uppdatera dina villkor dĂ„. FFS. ”

Inte Alla. Presidenten har brutit mot dina regler vid ett flertal tillfĂ€llen. ÄndĂ„ har han fortfarande fritt styre pĂ„ din plattform. Varför? Det ger relevans för din plattform och vĂ€rde för ditt lager.

– CC (@ACalmConfucious) 8 augusti 2018

Det hÀr Àr maglöst, oansvarigt och fel. Och du vet det.

– Daddy Files (@DaddyFiles) 8 augusti 2018

PÄ tisdag rapporterade CNN att Apples Tim Cook och Eddy Cue beslutade att ta bort fem av sex InfoWars-podcaster frÄn den officiella Podcasts-appen. Företaget valde dock att behÄlla InfoWars-appen i App Store, dÀr den finns kvar. (Appen finns fortfarande i Google Play-butiken trots Googles beslut att förbjuda Jones frÄn YouTube.)

Det blir intressant att se vart historien Àr pÄ vÀg. Med bara nÄgra mÄnader kvar i det amerikanska mellanvalet kommer det förmodligen inte att försvinna nÀr som helst.

Var faller du i den hÀr frÄgan? Bör Twitter förbjuda innehÄll frÄn InfoWars? LÄt oss veta dina tankar nedan.