Ultimate Guide för att anvÀnda MailChimp och WordPress

MailChimp and WordPress

Vill du skapa en e-postlista? Vill du skicka e-postuppdateringar till dina prenumeranter nÀr du publicerar ett nytt blogginlÀgg? MailChimp Àr en av vÀrldens ledande e-postleverantörer och det Àr extremt lÀtt att anvÀnda. I den hÀr guiden visar vi dig hur du anvÀnder MailChimp och WordPress för att fÄ fler prenumeranter.

Varför skapa en e-postlista?

Mer Àn 70% av anvÀndare som överger din webbplats kommer troligen aldrig tillbaka om de inte köper nÄgot frÄn dig, eller om du framgÄngsrikt fÄr dem att prenumerera pÄ din e-postlista.

E-post Àr privat, personligt och överlÀgset den mest direkta kommunikationsformen pÄ internet. De flesta kontrollerar sin inkorg mer Àn sina sociala medier. Ett e-postmeddelande kommer att finnas kvar i inkorgen sÄvida inte en anvÀndare vidtar ÄtgÀrder för det. PÄ sociala medier kommer ditt meddelande att begravas i anvÀndarens tidslinje.

Se vÄr guide om varför du bör börja bygga din e-postlista direkt.

Varför anvÀnda MailChimp med din WordPress-webbplats?

Under Ären har vi funnit att MailChimp Àr en av de mest nybörjare vÀnliga e-postmarknadsföringstjÀnsterna. Varför? Eftersom det Àr vÀldigt enkelt att anvÀnda och har massor av WordPress-integrationer.

Det Àr ocksÄ överlÀgset billigast för nybörjare eftersom det Àr gratis sÄ lÀnge du skickar mindre Àn 12000 e-postmeddelanden per mÄnad eller har mindre Àn 2000 prenumeranter. Det betyder att du kan komma igÄng direkt utan att betala nÄgonting.

Nu nÀr dina prenumeranter vÀxer (mer Àn 2000) kommer du att bli ombedd att uppgradera ditt konto till betald plan.

Bortsett frÄn att bara fÄnga och skicka e-post, med nÄgra andra coola funktioner i MailChimp kan du konfigurera RSS för e-postprenumerationer, designa vackra e-postmallar, stÀlla in autosvar och övervaka resultatet för dina e-postkampanjer med omfattande analysrapporter.

Komma igÄng med MailChimp

För att ansluta MailChimp till din WordPress-webbplats Àr det första du behöver ett MailChimp-konto.

Besök MailChimp-webbplatsen och klicka pĂ„ knappen “Registrera dig gratis”.

Fyll i din e-postadress och skapa ett anvÀndarnamn / lösenord för ditt konto.

MailChimp Registrera dig

NÀr du Àr inloggad omdirigeras du till din MailChimp-instrumentpanel.

Skapa din första e-postlista

Det första du behöver göra i ditt MailChimp-konto Àr att skapa en e-postlista. Klicka pÄ knappen pÄ din MailChimp-instrumentpanel.

Skapa en e-postlista i MailChimp

Du kommer att bli ombedd att tillhandahÄlla information som namnet pÄ din e-postlista, en e-postadress som anvÀndarna kan svara pÄ, en pÄminnelse för mÀnniskor om hur de kom till din lista etc. Fyll i formulÀret och klicka pÄ Spara-knappen.

Det Àr allt, du har framgÄngsrikt skapat din första e-postlista. Nu mÄste du ansluta din e-postlista till din WordPress, sÄ att dina webbplatsbesökare kan prenumerera.

LÀgga till MailChimp e-postformulÀr för registrering i WordPress

MailChimp levereras med ett inbyggt grundprenumerationsformulÀr. Allt du behöver göra Àr att gÄ till listansidan i ditt MailChimp-konto. Klicka sedan pÄ nedÄtpilen bredvid din e-postlista och vÀlj registreringsformulÀr.

FÄ registreringskod frÄn MailChimp

PÄ nÀsta sida ser du nÄgra av de formulÀrtyper du kan generera. Du mÄste klicka pÄ vÀljarknappen bredvid InbÀddade formulÀr.

VÀlj inbÀddade formulÀr

Du kommer till en instÀllningssida dÀr du kan vÀlja vilka fÀlt du vill visa i ditt formulÀr, justera formulÀrbredd och andra alternativ. NÀr du Àr klar kopierar du bara inbÀddningskoden.

Kopiera inbÀddningskoden för registreringsformulÀret frÄn MailChimp

Nu mÄste du besöka din WordPress admin-instrumentpanel och klicka pÄ Utseende »Widgets. LÀgg till en textwidget i ett WordPress-sidofÀlt och klistra in koden för registreringsformulÀret i den.

LĂ€gga till registreringskod i widgets

Det Àr allt. Du kan nu besöka din webbplats och se registreringsformulÀret för MailChimp i aktion.

MailChimp e-postformulÀr för registrering

LÀgga till vackra registreringsformulÀr med OptinMonster

Det Àr ganska enkelt att lÀgga till ett grundlÀggande registreringsformulÀr för MailChimp i WordPress, men det Àr inte att fÄ mÀnniskor att gÄ med i din e-postlista. PÄ WPBeginner anvÀnder vi OptinMonster för att skapa vÄr e-postlista. Du kan lÀsa allt om det i den hÀr fallstudien dÀr vi ökade vÄra e-postprenumeranter med 600% med OptinMonster.

OptinMonster (@optinmonster) lÄter dig lÀgga till olika typer av registreringsformulÀr som popup-fönster i lightbox, flytande sidfot, efter inlÀggsformulÀr, sidofÀltformer, inskjutningsformulÀr och mer.

Du kan göra A / B-testning, inriktning pÄ sidnivÄ, vÀlja bland mÄnga olika mallar och till och med anvÀnda exit-intention.

Avsluta popup i OptinMonster

Vi byggde OptinMonster eftersom vi behövde en WordPress-generationslösning som Àr enkel att anvÀnda och leverera resultat.

OptinMonster arbetar med alla större e-postmarknadsföringsleverantörer inklusive MailChimp.

Konfigurera WordPress RSS-flöde Nyhetsbrev i MailChimp

Nu nÀr du har besökare som prenumererar pÄ din e-postlista Àr det viktigt att du skickar dem regelbundet uppdateringar.

Du kan alltid logga in pÄ ditt MailChimp-konto och skicka ett e-postmeddelande manuellt till dina prenumeranter, men med MailChimp kan du ocksÄ konfigurera automatiserade kampanjer som skickar dina senaste blogginlÀgg via e-post. Detta kallas ett RSS-nyhetsbrev. (Se vÄr guide om RSS-flöden i WordPress.)

Om du har anvÀnt FeedBurner för att skicka e-post till dina RSS-prenumeranter mÄste du lÀsa varför du ska sluta anvÀnda FeedBurner och gÄ till Feedburner-alternativ. Det visar ocksÄ hur du flyttar dina FeedBurner-prenumeranter till MailChimp.

För att stÀlla in en RSS till e-postkampanj mÄste du först logga in pÄ ditt MailChimp-konto och sedan klicka pÄ Kampanjer »Skapa kampanj.

Skapa kampanjer i MailChimp

PÄ nÀsta sida visar MailChimp olika typer av kampanjer du kan skapa. Du mÄste vÀlja RSS-driven kampanj.

Skapa RSS-kampanj i MailChimp

Ange din RSS-feed URL och vÀlj nÀr du vill skicka det automatiska e-postmeddelandet. Du kan skicka e-post varje dag, vecka eller till och med varje mÄnad. Du kan ocksÄ vÀlja tid för din e-post. NÀr du har valt dina instÀllningar klickar du pÄ NÀsta-knappen lÀngst ned till höger pÄ skÀrmen för att fortsÀtta.

Ange din RSS-feed URL och vÀlj e-posttid och frekvens

MailChimp ber dig nu att vÀlja en lista. VÀlj din lista och klicka pÄ nÀsta knapp för att fortsÀtta till kampanjinformationen.

Först mÄste du ange ett namn för din kampanj. DÀrefter mÀrker du att MailChimp automatiskt har fyllt i de flesta fÀlten Ät dig. Dessa standardinstÀllningar fungerar pÄ de flesta webbplatser. Men gÀrna anpassa den för att passa dina behov. Klicka pÄ NÀsta för att fortsÀtta.

Konfiguration av RSS-e-postkampanj

I nÀsta steg mÄste du vÀlja en mall för din e-post. MailChimp kommer med mÄnga olika alternativ för det. VÀlj den som passar dig bÀst genom att klicka pÄ vÀljarknappen bredvid den.

VĂ€lja MailChimp RSS-nyhetsbrevskampanjmall

MailChimp lÄter dig finjustera din e-postdesign. Du kan lÀgga till din logotyp, en rubrikbild, Àndra texten till din egen webbplats krav. FrÀmst mÄste du lÀgga till RSS-rubrik och RSS-objekt i din e-postmall.

Design RSS-e-post

Klicka pÄ nÀsta knapp nÀr du Àr klar. Klicka slutligen pÄ Spara och avsluta lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen.

Det Àr allt du framgÄngsrikt har skapat ditt WordPress RSS Feed-nyhetsbrev med MailChimp.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du anvÀnder MailChimp med WordPress. Nu nÀr du har börjat bygga din e-postlista kan du ta en titt pÄ vÄr guide om hur du kan utveckla din e-postlista.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.