Uppgradera WordPress till PHP 7: Hur man gör det sÀkert

Uppgradera WordPress till PHP 7: Hur man gör det sÀkert

PHP 7 erbjuder ett av de största sprÄngen i prestanda som vi hittills har sett frÄn just denna programvara. Om din webbserver fortfarande kör en tidigare version kan du hindra din webbplats frÄn att fungera sÄ bra som den kunde. Det enda problemet Àr att lÀrande hur man uppgraderar WordPress till PHP 7 kan vara lite knepigt.

Trots det Àr det ett smart drag att uppgradera din webbplats till den senaste versionen av PHP och en som kommer att gynna dig pÄ ett antal sÀtt. Dessutom Àr processen faktiskt inte sÄ svÄr sÄ lÀnge du arbetar sÀkert för att sÀkerstÀlla att uppdateringen inte bryter mot nÄgon av webbplatsens element. PÄ sÄ sÀtt behöver du inte skynda dig och fixa saker efterÄt.

I den hÀr artikeln ska vi prata om vad PHP 7 Àr och varför du ska byta. DÄ lÀr vi dig hur du uppgraderar WordPress till PHP 7 sÀkert, i bara fyra steg. LÄt oss komma till det!

Hur PHP 7 kan gynna din webbplats

I mÄnga fall skjuter folk upp att uppgradera till de senaste versionerna av programvaran de anvÀnder för att de inte vet att en ny version Àr tillgÀnglig, eller de inser inte hur mycket en förbÀttring det Àr. Det Àr dÀrför sÄ mÄnga anvÀndare fortfarande inte kör PHP 7, trots dess konkreta fördelar.

PHP 7 erbjuder massiva uppgraderingar för slutanvÀndare. Till exempel:

Du borde se ungefÀr 50% prestandahöjning efter byte. PHP 7 erbjuder en enorm prestandaförbÀttring som Àr vÀl vÀrt att uppgradera.
Den stöder 64-bitars Windows-system. De flesta anvÀnder Linux för sina servrar, men om du Àr Windows-anvÀndare kommer du att uppskatta det nya stödet för 64-bitars operativsystem.

Dessutom Àr PHP 7 nu den officiella rekommenderade PHP-versionen för WordPress.

Om din frÀmsta oro Àr att installation av PHP 7 kommer att bryta din webbplats pÄ nÄgot sÀtt, sÄ har vi ryggen. Det finns alltid risk för en uppgradering som den hÀr, men det finns ocksÄ sÀtt att utföra processen sÀkert.

Hur man sÀkert uppgraderar WordPress till PHP 7 (i fyra steg)

Innan vi gĂ„r vidare, lĂ„t oss prata om hur uppgraderingsprocessen fungerar. Om du har fullstĂ€ndiga behörigheter pĂ„ din server kan du uppgradera WordPress till PHP 7 med din kommandorad. Å andra sidan, om du Ă€r pĂ„ delad eller hanterad hosting, mĂ„ste du förmodligen be din leverantörs supportteam att uppgradera din webbplats manuellt.

I bÄda fallen Àr den faktiska processen enkel. Problemet Àr att om du inte vidtar nÄgra försiktighetsÄtgÀrder, du riskerar att bryta delar av din webbplats som inte spelar snyggt med PHP 7. DÀrför Àr vi delvis delade av ett annat tillvÀgagÄngssÀtt som gör att du kan eliminera de flesta riskerna.

Steg 1: SĂ€kerhetskopiera din webbplats

SÀkerhetskopiera din webbplats regelbundet Àr nÄgot du förmodligen redan gör. Du vill dock ha en sÀkerhetskopia av din webbplats som Àr sÄ nyligen som möjligt.

Du anvÀnder den hÀr sÀkerhetskopian för att skapa en kopia av din webbplats, dÀr du kan testa hur allt fungerar med PHP 7 utan att skada din live-webbplats. Om ett plugin till exempel slutar fungera vet du att du mÄste leta efter ett alternativ innan du uppgraderar din riktiga WordPress-webbplats till PHP 7.

För detta steg rekommenderar vi att du anvÀnder UpdraftPlus-plugin, eftersom det Àr en av de mest enkla sÀkerhetskopieringslösningarna som finns tillgÀngliga. Installera och aktivera det nu och gÄ sedan till fliken:

NÀr du Àr inne klickar du pÄ knappen och vÀljer att inkludera bÄde din databas och filer i din sÀkerhetskopia:

Inkluderar dina databasfiler i din sÀkerhetskopia.

Ge plugin ett par minuter för att sÀkerhetskopiera din webbplats, eller eventuellt mer (beroende pÄ hur stor din webbplats Àr). NÀr det Àr klart hittar du dina nya sÀkerhetskopieringsfiler under fliken:

Dina nya sÀkerhetskopieringsfiler.

Nu vill du klicka pÄ följande fyra knappar i tur och ordning:,,, och. Detta ger dig möjlighet att ladda ner kopior av varje fil till din dator:

HÀmtar kopior av dina sÀkerhetskopierade filer.

NÀr du Àr klar bör du ha fyra filer som innehÄller hela din webbplats. Nu Àr du redo för nÀsta steg.

Steg 2: Skapa en lokal iscensÀttningskopia av din webbplats

Det finns mÄnga sÀtt att skapa en iscensÀttningskopia av din webbplats, men vi Àr delvis delade av Local by Flywheel eftersom det Àr enkelt att stÀlla in. Dessutom behöver du inte vara en svÀnghjulskund för att fÄ appen. GÄ bara till webbplatsen, fyll i ett kort formulÀr och ladda ner verktyget.

Efter att ha installerat Local by Flywheel kan du lÀgga till nya lokala webbplatser i din lista genom att klicka pÄ plustecknet i det nedre vÀnstra hörnet av applikationen:

LĂ€gga till en ny webbplats till Local by Flywheel.

Gör det nu och du blir ombedd att vÀlja ett namn och en miljö för din iscensÀttningswebbplats. NÀr du kommer till miljödelen vÀljer du alternativet:

Anpassa din lokala webbplats miljö.

Detta ger dig valet att anvÀnda PHP 7 för din iscensÀttningswebbplats istÀllet för 5, vilket Àr standardinstÀllningen. Se till att du vÀljer rÀtt version och skapa sedan ett administratörsnamn och lösenord för din webbplats. DÀrefter luta dig tillbaka medan appen stÀller in allt.

NÀr din nya iscensÀttningswebbplats Àr redo letar du efter den under listan över lokala webbplatser pÄ Local by Flywheels huvudskÀrm. Klicka sedan pÄ knappen som visas bredvid beskrivningen för att komma Ät din instrumentpanel:

Lokalt med svÀnghjulets instrumentpanel

(Obs. Om du behöver lite praktisk vÀgledning om hur du anvÀnder Local by Flywheel har vi en hel handledning om det. Kolla in det.)

Det första du vill göra hÀr Àr att installera UpdraftPlus-plugin en gÄng till. NÀr den körs pÄ din staging-webbplats, gÄ tillbaka till fliken och leta efter alternativet som lyder:

Ladda upp dina sÀkerhetskopior innan du uppgraderar WordPress till PHP 7

SlÀpp nu de fyra sÀkerhetskopieringsfilerna som du laddade ner tidigare till det angivna omrÄdet. NÀr uppladdningen Àr klar ser du din sÀkerhetskopia visas i listan. Klicka pÄ knappen bredvid den sÄ Àr du verksam.

Steg 3: Testa din staging-webbplats

Vad du just har gjort Àr att skapa en iscensÀttningswebbplats som Àr en perfekt kopia av din ursprungliga webbplats pÄ alla sÀtt, för det faktum att den hÀr kör PHP 7.

Nu kommer den del dÀr du letar efter fel pÄ din staging-webbplats. Vad du letar efter och vilka problem du kan hitta varierar mycket beroende pÄ din unika instÀllning. SÄ hÀr rekommenderar vi dig dock att göra ditt test:

    Ta dig igenom varje sida pÄ din webbplats och leta efter element som plötsligt har slutat fungera. Kontrollera om dina plugins fungerar som de ska, en efter en. Testa alla funktioner som ditt aktiva tema innehÄller för att sÀkerstÀlla att de fortfarande fungerar.

Det kan ta lite tid, beroende pÄ hur stor din webbplats Àr. Om du stöter pÄ nÄgra trasiga plugins eller teman Àr det vÀrt att leta efter ersÀttare, eftersom fördelarna med PHP 7 Àr vÀl vÀrda att göra nÄgra Àndringar.

Steg 4: Uppgradera din livesida till PHP 7

Om du inte hittade nÄgra fel pÄ din iscensÀttningswebbplats (eller efter att du har identifierat kÀllan till eventuella problem som dyker upp) Àr allt som ÄterstÄr att uppgradera din livewebbplats till PHP 7. Som vi nÀmnde tidigare Àr denna process snarare enkel. Det finns tvÄ sÀtt att nÀrma sig det, beroende pÄ din vÀrd:

    Om du anvÀnder en Virtual Private Server (VPS) eller nÄgot annat webbhotellalternativ som ger dig full kontroll kan du uppgradera WordPress till PHP 7 frÄn kommandoraden. Om din vÀrd inte ger dig den hÀr ÄtkomstnivÄn kan du be dem uppgradera dig till den senaste versionen via deras supportsystem.

NÀr du Àr klar, se till att testa webbplatsens prestanda igen (bara för att vara sÀker). DÄ kan du börja njuta av de förbÀttringar som PHP 7 erbjuder!

Slutsats

PHP 7 har funnits ett tag nu, men antagningsgraden Àr inte i nÀrheten dÀr de borde vara. Den hÀr nya versionen erbjuder en markant ökning av prestanda, och mest ansedda webbhotell kommer att ge dig möjlighet att uppgradera WordPress till PHP 7. Om din inte gör det, Àr det förmodligen dags att vÀlja en ny WordPress-vÀrd.

HÀr Àr ett snabbt fuskblad om hur du uppgraderar WordPress till PHP 7 utan att bryta din webbplats i processen:

    SÀkerhetskopiera din webbplats. Skapa en lokal iscensÀttningskopia av din webbplats. Testa din webbplats för att se till att allt fungerar som det ska. Uppgradera din livesida till PHP 7 och testa den igen.