UtmÀrkta handledning för att anvÀnda kraften i WordPress och Facebook

 Hur skapar jag en viral kampanj inom Facebook?  Affiliate Summit West 2011

Facebook kan spela en avgörande roll i din bloggs tillvÀxt eftersom det Àr ett av de största sociala medierna pÄ nÀtet. I den hÀr artikeln kommer vi att dela nÄgra av de mest vÀrdefulla tipsen och handledningarna som lÄter dig utnyttja kraften frÄn Facebook och WordPress till din fördel.

Vi kommer att ordna denna handledning i metoden frÄn enklaste till svÄraste, sÄ bar med oss.

LĂ€gg till en Facebook Share Link-knapp till WordPress


<a href="http://www.facebook.com/sharer.php?u=<?php the_permalink(); ?>&t=<?php the_title(); ?>" target="blank"><img src="<?php bloginfo('template_directory'); ?>/images/facebook.png" alt="Share this article on Facebook" /></a>

Du mÄste placera detta kodavsnitt i din och / eller. NÀr dina anvÀndare klickar pÄ den hÀr knappen öppnar den automatiskt en Facebook-delare-lÀnk som lÄter dem dela din artikel med sina vÀnner pÄ facebook. Du mÄste ladda upp en facebook-ikon till din temabildkatalog.

KĂ€lla

LĂ€gg till en Live Facebook Link Share-knapp till WordPress

Du har förmodligen sett den populÀra tweetmeme-retweet-knappen pÄ mÄnga bloggar. Det hÀr Àr den liknande knappen förutom, det hÀr Àr för facebook. Det hÄller en aktiv rÀkning av hur mÄnga gÄnger sidan har delats, sÄ den kan anvÀndas som en ersÀttning för hacket som delas pÄ toppen.

Du mÄste lÀgga till följande kod i din och / eller


<script src="https://widgets.fbshare.me/files/fbshare.js"></script>

Koden ovan visar en stor Facebook-delarknapp med rÀkningen. Men om du vill visa en mindre knapp mÄste du klistra in följande kod:


<script>var fbShare = {
url: 'https://www.wpbeginner.com',
size: 'small',
google_analytics: 'true'
}</script>
<script src="https://widgets.fbshare.me/files/fbshare.js"></script>

Detta kommer att visa en liten tweetmeme-liknande knapp som vi har pÄ vÄr inlÀggssida bredvid de relaterade artiklarna i slutet av varje inlÀgg.

För att lÀra dig fler parametrar hÀnvisas till den ursprungliga kÀllan.

Visa Facebook-status pÄ WordPress

Precis som om du skulle visa din senaste tweet i WordPress, kommer detta plugin att lÄta dig visa din senaste Facebook-status pÄ din webbplats. Installera bara plugin-programmet och klistra in koden i din mallfil.


<?php facebook_status("facebook_status_feed_url"); ?>

Skapa en Facebook Dashboard-widget i WordPress

Facebook Ă€r viktigt eftersom du kan anvĂ€nda det för att ge support och ha en enorm interaktion med dina anvĂ€ndare. Men det kommer att finnas tider som du inte kan komma Ă„t facebook frĂ„n vissa stĂ€llen. Oavsett om det Ă€r frĂ„n jobbet, skolan eller nĂ„gon annan plats. Även om den hĂ€r widgeten inte lĂ„ter dig lĂ€gga till nĂ„gon text eller dela nĂ„gonting pĂ„ facebook, hĂ„ller den dig uppdaterad med vad dina vĂ€nner eller fans kan dela genom att visa ett flöde för dina vĂ€nstatusuppdateringar eller dina meddelanden.

Ladda bara ner plugin-programmet och installera det. Du kan Àndra höjd och bredd och anpassa den.

Skapa en Facebook-fansida för din WordPress-blogg

Skapa en Facebook-sida

Precis som du borde ha en twitterprofil för din blogg, bör du skapa en Facebook-fansida för din webbplats. Detta kommer att vara ett annat sÀtt dÀr du kan dela dina webbplatslÀnkar, handledning och resurser med din publik. Facebook kan hjÀlpa dig att öka din bloggs tillvÀxt precis som twitter kan och förmodligen snabbare beroende pÄ din nisch. SÄ du mÄste skapa en profilsida.

Följ instÀllningen och lÀgg till nödvÀndiga instÀllningar som du behöver. Glöm inte att prenumerera pÄ WPBeginners Facebook-sida.

BÀdda in din Facebook-fansida pÄ din webbplats

NÀr du har skapat en sida med metoden ovan kan du marknadsföra den och fÄ fler följare genom att lÄta dina webbplatsanvÀndare veta att den finns. MÄnga toppwebbplatser inklusive Wired Magazine och andra visar Facebook-fansida för att fÄ fler fans (följare).

HÀr Àr de tre sÀtten att visa dem pÄ din webbplats:

BÀdda in Facebook-fansida pÄ din webbplats

Alternativ 1 tar mycket plats. Det visar dina strömmar och fans. Du kommer att se att i skÀrmbilden ovan visar det att du redan Àr ett fan, men det beror pÄ att vi tog skÀrmdumpen frÄn administratörssidan. Men om du inte Àr ett fan av WPBeginner-sidan, kan du se det i vÄrt sidofÀlt, det kommer att visas Bli en flÀktknapp.

Alternativ 2 visar bara nÄgra av dina fans och antalet med titeln. Detta Àr den allmÀnt anvÀnda metoden som anvÀnds bland mÄnga bloggar, inklusive vÄra.

Alternativ 3 Àr en mycket enkel knapp och det tar minst utrymme. Det visar inte antalet fans sÄ det blir inte sÀrskilt effektivt. Psykologiskt sett Àr det mer troligt att du ser en ökning av registreringen av nya anvÀndare nÀr du visar socialt bevis.

Det strider mot Facebooks anvĂ€ndarvillkor (TOS) att Ă€ndra JavaScript sĂ„ att det bara visas Bli en flĂ€ktknapp och utesluta allt annat. Även om det Ă€r möjligt att göra det med en finjustering av nĂ„gra koder, rekommenderar vi starkt att du inte bryter mot TOS eftersom det kan resultera i att din sida tas bort.

SÄ hÀr kan du fÄ koden att placera pÄ din webbplats:

BÀdda in Facebook-fansida pÄ din webbplats

BÀdda in Facebook-fansida pÄ din webbplats

Klicka pĂ„ Övrigt och kopiera koden. Klistra in den i din temafil dĂ€r du vill att den ska visas. AnvĂ€nd rĂ€tt styling som du gillar och nu har du en facebook-fanbox pĂ„ din WordPress-blogg.

Du kan Àndra höjd, bredd och andra parametrar. För fullstÀndig information, kolla in Facebook Wiki.

Om du inte vill gÄ igenom Raw Code-krÄnglet finns det ett plugin för dig som heter Facebook Fan Box. Du kan anvÀnda detta plugin för att uppnÄ vad vi gjorde ovan.

Skapa din egen Facebook-app för din WordPress-blogg

Den hĂ€r applikationen Ă€r inte snygg, men vad den gör Ă€r att skapa ett enkelt RSS-flöde för din blogg med en lĂ€nk till dina senaste inlĂ€gg. AnvĂ€ndare kan lĂ€gga till denna applikation pĂ„ sin facebookprofilsida för att hĂ„lla sig uppdaterad. Det finns andra applikationer pĂ„ facebook som lĂ„ter dig göra det, men de sĂ€tter en stor banner nedan som sĂ€ger “TillhandahĂ„lls av”. Den hĂ€r appen Ă€r helt din, dĂ€rför behöver du inte upphovsrĂ€tt eller tillhandahĂ„lls av lĂ€nkar.

Facebook behandlar nu webbplatser och bloggar som en applikation, sÄ genom att anvÀnda detta trick kan du ge dina bloggar tvÄ liv, en pÄ Facebook och den andra pÄ din blogg. SÄ kan vi komma igÄng.

Det första du behöver göra Àr att ladda ner plugin frÄn John Eckman som heter WPBook. Installera den i din blogg, vi kommer att hantera instÀllningarna i ytterligare steg.

PÄ grund av detta plugin och handledningen kommer du att göra nÄgot liknande: Facebook-appen för WPBeginner

Detta kommer att be dig om att tillÄta eller tillÄta som alla andra Facebook-applikationer. Genom att tillÄta kommer applikationsutvecklare att ha tillgÄng till ditt födelsedatum, kön, plats och annan demografisk information för att visa riktade annonser. Men i vÄrt fall Àr den hÀr appen vÀldigt lÀtt och du kommer inte att tjÀna pengar pÄ den för det mesta.

I den hÀr appen (exempel) fungerar facebook bara som en feed-lÀsare dÀr dina anvÀndare kan dela lÀnkarna och kommentera frÄn facebook. Alla kommentarer lagras pÄ bloggens server, inte facebooks server. Men det lÄter dig skapa en gemenskap pÄ Facebook och troligtvis fÄ en ny publik och besökare till din webbplats. Anledningen till att du fÄr mer exponering Àr att alla vÀnner till blogganvÀndaren nu kommer att se att de anvÀnder din applikation. NÀrhelst de gör nÄgot kommer det att gÄ i vÀnens flöde, sÄ fler kommer sannolikt att gÄ med.

Steg 1: Skapa en applikation

För att ge din blogg ett liv pÄ Facebook mÄste du stÀlla in en ny applikation som krÀver att du registrerar dig som utvecklare. Om du redan Àr anvÀndare mÄste du bara klicka pÄ tillÄt-knappen och du kommer att loggas in som utvecklare.

StÀll in en ny Facebook-applikation

NÀr du klickar pÄ det ser du en skÀrm som nedan. VÀlj ett namn och godkÀnn villkoren för att gÄ vidare till nÀsta steg.

Namnge en ny Facebook-applikation

Steg 2 – Konfiguration

Nu fÄr du ett API som du aldrig ska dela med nÄgon. I grundkonfigurationssteget som visas nedan kan du lÀgga till din facebook-ikon, favicon, beskrivning och annan information.

Konfigurationsdel 1

NĂ€sta del Ă€r autentisering. NĂ€r en anvĂ€ndare anvĂ€nder din applikation mĂ„ste han klicka pĂ„ knappen “TillĂ„t”. I grund och botten hĂ€r kommer du att infoga en Ă„teruppringningsadress efter godkĂ€nnande, som i grunden Ă€r din webbadress. NĂ€r en anvĂ€ndare tillĂ„ter Ă„tkomst till din applikation kommer din webbplats att informeras. Samma i nĂ€sta fĂ€lt dĂ€r Ă„teruppringnings-webbadressen efter borttagning kommer att rapporteras om din webbplats nĂ€r en anvĂ€ndare tar bort din app.

I fÀltet infoga ditt webbadressnamn.

Konfigurationsdel 2

NÀsta steg Àr att vÀlja en Canvas URL. Det hÀr Àr den URL som dina anvÀndare kommer att anvÀnda för att komma Ät din blogg via facebook. Till exempel: http://apps.facebook.com/wpbeginner/. / Wpbeginner-delen Àr vad du vÀljer i det hÀr steget. Plugin som vi installerade WPBook Àr kompatibelt med iFrame sÄ anvÀnd iFrame. AnvÀnd skÀrmdumpen nedan som din guide.

Konfigurationsdel 3

Det Àr det pÄ Facebook-delen. Nu ÄtergÄr vi till vÄr WordPress-adminpanel och besöker instÀllningarna för det plugin som vi installerade kallas WPBook. Om du inte installerade det förrÀn kommer det att vara den tid du behöver för utan det fungerar det inte.

Nedan visas skÀrmdumpen av instÀllningarna som vi anvÀnde för WPBook-plugin. Det finns avancerade instÀllningar som du kan anvÀnda om du sÄ önskar.

WPBook-instÀllningar

Förhandsvisning

Förhandsgranskning av applikation

Du Àr klar med att integrera din WordPress i Facebook.

KĂ€lla

Om du gillar ovanstÄende handledningar kan du gÀrna dela dem med dina vÀnner pÄ Facebook, Twitter eller var som helst annars. Om du kÀnner till nÄgra fler coola handledning, lÀgg upp dem i kommentaren eller kontakta oss. Vi kommer att lÀgga till inlÀgget och ge full kredit.