Utöka kraften i dina standard WordPress-widgets

Utöka kraften i dina standard WordPress-widgets

En av de saker som gör anpassning pÄ WordPress enkelt för anvÀndare Àr widgets. Detta flexibla system i WordPress lades till redan i dagarna av version 2.2. De flesta teman kommer nu med en widget-klar sidofÀlt och andra temaplatser för att göra det enkelt att anpassa din WordPress-webbplats. Medan standard WordPress-widgets fungerar bra, kan du enkelt utöka kraften i dessa widgets med nÄgra fantastiska plugins som vi kommer att tÀcka i den hÀr artikeln. Genom att utöka kraften i dina standard WordPress-widgets fÄr du mer kontroll över hur du visar saker som möjliggör ytterligare och enklare anpassningsalternativ.

Just Tadlock skrev ett fantastiskt plugin som heter Widgets Reloaded som ersÀtter mÄnga av WordPress-widgets som standard med versioner som ger mycket mer kontroll. Justin ger var och en av dessa widgets med mycket anpassningsbara kontrollpaneler, och varje widget kan anvÀndas valfritt antal gÄnger. För nÀrvarande finns det 8 widgets med detta plugin:

Arkiv Författare BokmÀrken (LÀnkar) Kalender Kategorier Navigering Menysidor Sök taggar

Widget laddas om före / efter skÀrmdumpar

Normalt Àr arkivwidget mycket begrÀnsande. Kan du tÀnka dig att ha en 4 Är gammal blogg med arkiven i sidofÀltet. Det Àr 48 fula lÀnkar. Om jag Àr en icke-kodkunnig anvÀndare har jag inget annat val Àn att ta bort dem. Tja, om du har laddat om widgets kan du stÀlla in en grÀns pÄ hur mÄnga Är du vill. Du kan vÀlja vad du vill visa före och efter varje Ärsvisning.

Före och efter skott av widgets omladdade taggar

Som standard lÄter taggwidget dig bara vÀlja mellan kategori eller taggar och titeln. Tja det Àr vÀldigt mycket begrÀnsande för mÀngden funktioner som det borde och kunde ha. NÀr widgets laddas om, som du ser pÄ bilden ovan, fÄr du massor av funktioner. Funktioner som minsta och största teckensnittsstorlek, antal taggar som ska visas, utesluter lista för taggar, ordning pÄ taggar och mycket mer.

Nu Ă€r Widgets Reloaded ett mycket anvĂ€ndbart plugin, men egentligen borde vi inte behöva anvĂ€nda ett plugin för den hĂ€r typen av saker. WordPress ska som standard ha dessa funktioner i anvĂ€ndargrĂ€nssnittet. Alla dessa parametrar (funktionskontrollalternativ) Ă€r redan inbyggda i kĂ€rnan. Att skapa ett anvĂ€ndargrĂ€nssnitt för dessa skulle inte vara svĂ„rt eftersom Widgets Reloaded redan gör detta. ÄndĂ„ för tillfĂ€llet bör du anvĂ€nda detta plugin om du vill utöka kraften i dina widgets.

Att lÀgga till villkorlig logik i varje widget Àr en av de smartaste sakerna att göra för DIY WordPress-anvÀndare. Ofta Àr widgets bara nödvÀndiga för endast vissa sidor. Med Widget Logic-plugin kan du uppnÄ kontroll pÄ sidnivÄ över widgetar utan att redigera dina temafiler i större utstrÀckning.

SkÀrmdump för widgetlogik

LÄt oss sÀga att du har en widget för Senaste inlÀgg, dÄ vill du inte visa den pÄ alla sidor (speciellt inte pÄ hemsidan). SÄ du kan stÀlla in det sÄ att det bara visas pÄ enstaka sidor eftersom det Àr troligtvis det klickas frÄn. Din startsida pÄ en vanlig blogg visar ofta de 10 senaste inlÀggen precis som widgeten för senaste inlÀgg. Vi ser mÄnga bloggar som gör detta, och det vore vettigt för dem att anvÀnda Widget Logic.