Utvecklare kan nu erbjuda TestFlight-inbjudningslänkar för testning av beta-programvara

Utvecklare kan nu erbjuda TestFlight-inbjudningslänkar för testning av beta-programvara

Apples introduktion av en ny TestFlight-funktion som gör det lättare för utvecklare att nå ut till allmänheten för att testa icke-släppta beta-appar. Möjligheten att publicera offentliga webbadresser för teständamål rullar nu ut till utvecklare, enligt 9to5Mac.

Tillkännagavs på Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni, det alternativa webbadressen är tillgänglig via App Store Connect-gränssnittet. Det låter användare öppna en länk på sin iPhone eller iPad och automatiskt registrera sig i en betatestgrupp för en specifik app. Innan detta var utvecklarna tvungna att be användarna om e-postmeddelanden för att skicka ut inbjudningar för testning.

√Ąven med det offentliga URL-alternativet √§r utvecklare fortfarande begr√§nsade till 10 000 testare f√∂r en beta-app. Dessutom g√•r byggnader fortfarande ut efter 90 dagar. F√∂r flexibilitet kan utvecklare begr√§nsa antalet initiala betanv√§ndarregistreringar och kan inaktivera l√§nken n√§r som helst.

Med den offentliga URL: en kommer inte utvecklare att se namnet eller e-postadressen till den person som gör testningen, såvida inte användaren tillhandahåller denna information under installationsprocessen.

Sedan Apple köpte TestFlight 2014 har det långsamt rationaliserat processen, vilket gör det lättare för externa användare att testa ny beta-programvara. Utbyggnaden av offentliga webbadresser bör göra det ännu bättre.

TestFlight är tillgänglig för iOS, watchOS och tvOS.