Utvecklare kan nu erbjuda TestFlight-inbjudningslÀnkar för testning av beta-programvara

Utvecklare kan nu erbjuda TestFlight-inbjudningslÀnkar för testning av beta-programvara

Apples introduktion av en ny TestFlight-funktion som gör det lÀttare för utvecklare att nÄ ut till allmÀnheten för att testa icke-slÀppta beta-appar. Möjligheten att publicera offentliga webbadresser för testÀndamÄl rullar nu ut till utvecklare, enligt 9to5Mac.

TillkÀnnagavs pÄ Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni, det alternativa webbadressen Àr tillgÀnglig via App Store Connect-grÀnssnittet. Det lÄter anvÀndare öppna en lÀnk pÄ sin iPhone eller iPad och automatiskt registrera sig i en betatestgrupp för en specifik app. Innan detta var utvecklarna tvungna att be anvÀndarna om e-postmeddelanden för att skicka ut inbjudningar för testning.

Även med det offentliga URL-alternativet Ă€r utvecklare fortfarande begrĂ€nsade till 10 000 testare för en beta-app. Dessutom gĂ„r byggnader fortfarande ut efter 90 dagar. För flexibilitet kan utvecklare begrĂ€nsa antalet initiala betanvĂ€ndarregistreringar och kan inaktivera lĂ€nken nĂ€r som helst.

Med den offentliga URL: en kommer inte utvecklare att se namnet eller e-postadressen till den person som gör testningen, sÄvida inte anvÀndaren tillhandahÄller denna information under installationsprocessen.

Sedan Apple köpte TestFlight 2014 har det lÄngsamt rationaliserat processen, vilket gör det lÀttare för externa anvÀndare att testa ny beta-programvara. Utbyggnaden av offentliga webbadresser bör göra det Ànnu bÀttre.

TestFlight Àr tillgÀnglig för iOS, watchOS och tvOS.