Vad alla borde veta om WordPress Admin Bar

What you need to know about WordPress admin bar

WordPress kommer med ett adminfÀlt som visar praktiska genvÀgar för inloggade anvÀndare. Detta ger dig snabb Ätkomst till administratörsuppgifter Àven nÀr du tittar pÄ webbplatsens front-end. I den hÀr artikeln kommer vi att förklara vad som Àr WordPress-administrationsfÀltet och hur du kan anvÀnda eller anpassa det efter dina egna behov.

Vad Àr WordPress Admin Bar?

WordPress-administrationsfÀltet Àr ett flytande fÀlt som visas för inloggade anvÀndare. Den innehÄller lÀnkar till olika administratörsskÀrmar, vilket gör att inloggade anvÀndare snabbt kan vÀxla till adminomrÄdet nÀr de tittar pÄ webbplatsen.

WordPress-administrationsfÀlt

AdministratörsfÀltet visas för alla anvÀndare inom adminomrÄdet. Enskilda anvÀndare kan dölja adminfÀltet nÀr de visar webbplatsen genom att redigera deras anvÀndarprofil.

Visa eller dölj adminfÀltet nÀr du visar webbplatsen

Objekten som visas i WordPress-administrationsfÀltet Àndras baserat pÄ anvÀndarroll och behörigheter. AnvÀndare med administratörsroll ser till exempel olika objekt i menyraden Àn anvÀndare med redaktörsroll och sÄ vidare.

Visa eller dölj objekt i WordPress Admin Bar

Precis som allt annat i WordPress kan Admin-fÀltet anpassas helt via anpassad kod eller plugins. Vissa plugins utnyttjar redan den hÀr funktionen genom att lÀgga till sina egna menyer i adminfÀltet.

Plugins som lÀgger till sina egna objekt i adminfÀltet

För att ta kontroll över adminfÀltet mÄste du först installera och aktivera plugin-programmet Adminimize. För mer information, se vÄr steg-för-steg-guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering, gÄ till InstÀllningar »Administrera sidan och leta efter flikar för alternativ för administratörsfÀltet Alternativ och fliken Alternativ för administratörsgrÀnssnitt.

Alternativ för administratörsfÀlt

Genom att klicka pÄ var och en av dem kommer du till alternativen för adminfÀltet dÀr du kan vÀlja vilka objekt som ska visas i WordPress-administrationsfÀltet. Du kan ocksÄ vÀlja objekt som Àr synliga för varje anvÀndarroll.

Visa eller dölj objekt frÄn WordPress-administrationsfÀltet

Glöm inte att klicka pĂ„ knappen ‘Uppdateringsalternativ’ för att spara dina Ă€ndringar.

Adminimize Àr ett kraftfullt plugin och lÄter dig Àndra inte bara administratörsfÀltet utan alla administratörsskÀrmar pÄ din WordPress-webbplats. För att lÀra dig mer, se vÄr guide om hur du döljer onödiga objekt frÄn WordPress-admin med Adminimize

LÀgg till anpassade lÀnkar till WordPress Admin Bar

Syftet med WordPress-administrationsfÀltet Àr att ge snabba genvÀgar till olika admin-skÀrmar. Du kan ytterligare anpassa det genom att lÀgga till dina egna anpassade lÀnkar till administratörsfÀltet.

För detta mÄste du lÀgga till anpassad kod till dina WordPress-filer. Om du inte har gjort det tidigare, ta en titt pÄ vÄr guide om hur du kopierar och klistrar in kod i WordPress.

Först mÄste du lÀgga till den hÀr koden i ditt temas functions.php-fil eller ett platsspecifikt plugin.


// add a link to the WP Toolbar
function wpb_custom_toolbar_link($wp_admin_bar) {
  $args = array(
    'id' => 'wpbeginner',
    'title' => 'Search WPBeginner', 
    'href' => 'https://www.google.com:443/cse/publicurl?cx=014650714884974928014:oga60h37xim', 
    'meta' => array(
      'class' => 'wpbeginner', 
      'title' => 'Search WPBeginner Tutorials'
      )
  );
  $wp_admin_bar->add_node($args);
}
add_action('admin_bar_menu', 'wpb_custom_toolbar_link', 999);

I den hÀr koden har vi lagt till en lÀnk till Google som söker WPBeginner. Du mÄste ersÀtta ID-, titel- och href-vÀrden med dina egna.

LÀgga till anpassad lÀnk till WordPress-administrationsfÀltet

För mer information, se vÄr guide om hur du enkelt lÀgger till anpassade lÀnkar till ditt WordPress-administrationsfÀlt.

Inaktivera administratörsfÀltet för alla anvÀndare utom administratörer

AdministratörsfÀltet Àr mycket anvÀndbart för webbplatsadministratörer, redaktörer och författare. Det Àr dock inte sÀrskilt anvÀndbart om du kör en WordPress-medlemswebbplats eller bara krÀver att anvÀndare loggar in för vissa uppgifter.

I sÄ fall kanske du vill inaktivera administratörsfÀltet för alla anvÀndare utom webbplatsadministratörer. Du mÄste lÀgga till följande kod i ditt temas funktioner.php-fil eller ett platsspecifikt plugin.add_action('after_setup_theme', 'wpb_remove_admin_bar');
 
function wpb_remove_admin_bar() {
if (!current_user_can('administrator') && !is_admin()) {
 show_admin_bar(false);
}
}

För mer information, se vÄr artikel om hur du inaktiverar WordPress-administrationsfÀltet för alla anvÀndare utom administratörer.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig mer om WordPress-administrationsfÀltet. Du kanske ocksÄ vill se vÄr ultimata steg för steg WordPress sÀkerhetsguide för att hÄlla ditt WordPress-administrationsomrÄde sÀkert och sÀkert.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.