Vad Àr det bÀsta sÀttet att hantera lösenord för WordPress-nybörjare

Vad Àr det bÀsta sÀttet att hantera lösenord för WordPress-nybörjare

Har du nÄgonsin kÀnt dig övervÀldigad av antalet olika anvÀndarnamn och lösenord du mÄste komma ihÄg? Nyligen bad en av vÄra anvÀndare oss om det bÀsta sÀttet att hantera lösenord för WordPress-anvÀndare? I den hÀr artikeln visar vi hur du hanterar lösenordet genom att dela 3 av de bÀsta lösenordshanteringsverktygen som du bör börja anvÀnda RIGHT AWAY.

Varför mÄste du anvÀnda en lösenordshanterare?

De flesta har anvĂ€nt ett par mycket lĂ€tt att komma ihĂ„g lösenord i flera Ă„r utan problem. Det Ă€r INTE SÄKERT.

Som bevisats av ett antal senaste hackar pÄ större webbplatser, om en skadlig anvÀndare fÄr tillgÄng till all denna information, kan de orsaka allvarlig skada. Det hÀr Àr inte bara en skrÀckhistoria som vi ber anvÀndarna att skrÀmma dem. Det Àr sant och hÀnder varje dag för hundratals mÀnniskor runt om i vÀrlden.

Det Àr dÀrför sÀkerhetsexperter och andra yrkesverksamma rekommenderar anvÀndare att anvÀnda STARKA och UNIKA lösenord.

Nu undrar du förmodligen hur kommer du ihÄg allt nÀr det finns sÄ mÄnga olika lösenord som e-postkonton, webbhotell, sociala konton, WordPress-administrationsomrÄdet etc.

Det Àr dÀrför du behöver en lösenordshanterare.

En lösenordshanterare lagrar alla dina lösenord och lÄter dig hantera dem med ett huvudlösenord. Det hjÀlper dig ocksÄ att skapa ett starkt lösenord nÀr du skapar nya konton och sedan lagra dem i molnet.

Det bÀsta med lösenordshanterare Àr att de har en automatisk fyllningsfunktion. PÄ detta sÀtt behöver du aldrig komma ihÄg eller ange nÄgot för webbplatser som du redan har ett konto pÄ.

Du kan anvÀnda din lösenordshanteringsapp pÄ alla dina enheter och den kan enkelt importera lösenord som sparats i din webblÀsare.

HÀr Àr en lista över de 3 bÀsta lösenordshanteringsapparna pÄ marknaden.

1. Lastpass

LastPass i aktion pÄ Google Chrome

Vi anvÀnder LastPass och kÀnner oss mycket sÀkra pÄ att rekommendera det till vÄra anvÀndare. Först och frÀmst Àr det tillgÀngligt gratis och premiumversionen Àr bara $ 12 per Är. Det Àr $ 1 för varje mÄnad.

LastPass finns pÄ Windows-, Mac-, Linux-, iPad-, iPhone-, Android-, Windows Phone- och Blackberry-enheter. Det betyder oavsett vilken enhet du anvÀnder, LastPass kommer att finnas dÀr och du kan enkelt synkronisera alla dina lösenord.

LastPass anvÀnder ett huvudlösenord för att hantera ditt lösenordsvalv vilket gör detta huvudlösenord till nyckeln till alla dina onlinekonton.

LastPass lÄter dig anvÀnda multifaktorautentisering med Toopher, Duo Security, Transakt, Yubi Key och naturligtvis Google Authenticator. Detta innebÀr att en person mÄste kÀnna till ditt lösenord och ha tillgÄng till en slumpmÀssigt genererad sÀkerhetskod för att ange ditt lösenordsvalv.

Om du av nÄgon anledning behöver dela ett lösenord med nÄgon som din assistent eller utvecklare kan LastPass göra det sÀkert. Den andra parten mÄste installera LastPass i sin webblÀsare för att anvÀnda delade lösenord.

Lösenordsdelningsfunktionen Àr utmÀrkt eftersom din assistent aldrig ser ditt lösenord, sÄ de kan inte Àndra lösenordet. De kan helt enkelt logga in och utföra de uppgifter du behöver för dem.

2. 1Lösenord

1Password pÄ Windows PC

1Password Àr en annan populÀr lösenordshanterare. Det Àr plattformsoberoende och tillgÀngligt för mobila enheter ocksÄ. Det finns ingen gratis version av 1Password men den Àr tillgÀnglig för 30 dagars gratis provperiod.

Det Àr ocksÄ den dyraste lösenordshanteringsappen i vÄr lista. Du mÄste köpa en licens för varje enhet du installerar den pÄ.

De flesta Apple-anvÀndare Àlskar det pÄ grund av det intuitiva anvÀndargrÀnssnittet vilket gör det lÀttare för nya anvÀndare att snabbt bekanta sig med appen.

En funktion som saknas i 1Password Àr multi-faktor eller biometrisk autentisering. Det Àr en av de vanligaste funktionerna, och det finns stora chanser att den kommer att finnas tillgÀnglig i nÄgon framtida version.

Precis som en bra app för lösenordshantering gör 1Password det super enkelt att skapa och fylla i lösenordsfÀlt nÀr du skapar ett nytt konto. Det fyller ocksÄ automatiskt i formulÀr Ät dig.

Att dela lösenord med vĂ€nner, familj och kollegor Ă€r inte lika intuitivt som LastPass. Varför? Eftersom 1Password inte har ett eget moln. Du mĂ„ste lagra ditt delade valv i en delad Dropbox-mapp för att andra ska kunna komma Ă„t det. Även andra anvĂ€ndare mĂ„ste ha 1Password installerat pĂ„ sina enheter.

3. Dashlane

Dashlane lösenordshanterare

Dashlane Àr den tredje deltagaren i vÄr lista över de bÀsta apparna för lösenordshantering. Precis som de andra apparna i listan Àr Dashlane ocksÄ tillgÀnglig för alla plattformar, stationÀra och mobila.

Det Àr helt gratis, med vissa funktioner endast tillgÀngliga för premiumanvÀndare. Premiumplanen Àr tillgÀnglig för 29,99 USD och inkluderar obegrÀnsade sÀkerhetskopior och obegrÀnsade enheter.

Dashlane lÄter dig skapa starka lösenord nÀr du fyller i onlineformulÀr. Det krypterar och lagrar dina lösenord och autofyll lösenord Ät dig.

Dashlane lÄter dig ocksÄ dela lösenord med vÀnner och kollegor.

Den gratis versionen av Dashlane tillÄter dig inte att synkronisera lösenord pÄ alla dina enheter, komma Ät lösenord pÄ webben eller spara sÀkerhetskopior.

Slutsats:

LastPass Àr den enklaste, sÀkraste och mest kostnadseffektiva lösningen för lösenordshantering. SÀrskilt om du driver en onlineverksamhet kommer du att uppskatta de robusta sÀkerhetsfunktionerna i LastPass. Du kan lÄsa den för lÀnder, stÀlla in tvÄstegsautentisering och stÀnga av molnsynkronisering. Du kan köra den gratis pÄ obegrÀnsad tid pÄ alla dina enheter och det fungerar bra pÄ dem alla.

Vi anvÀnder LastPass för vÄr lösenordshantering.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du hanterar lösenord mer effektivt och sÀkert. Som webbplatsÀgare Àr lösenord det viktigaste sÀkerhetsförsvaret du har mot hackare, sÄ det bör inte kompromissa med att anvÀnda unika och starka lösenord för varje konto.

Om du driver en WordPress-webbplats för flera anvÀndare kan du genomdriva starka lösenord pÄ din webbplats och till och med ÄterstÀlla lösenord för alla dina anvÀndare. Du kan ocksÄ begrÀnsa antalet inloggningsförsök som en anvÀndare kan göra.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för mer WordPress-videohandledning. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.