Vad Àr Dropshipping? Hur fungerar Dropshipping 2020?

 Vad Àr Dropshipping?  Hur fungerar Dropshipping 2020?

Vad Àr dropshipping? Det Àr ett unikt sÀtt att driva en e-handelsbutik som lÄter dig komma igÄng med liten eller ingen investering.

Mer specifikt lÄter dropshipping dig hoppa över de tunga lagerkraven för att driva en e-handelsbutik, istÀllet lÄta dig lÀgga ut lagerhantering och orderuppfyllelse till tredje parts leverantörer.

LĂ„t oss grĂ€va lite djupare för att hjĂ€lpa dig att förstĂ„ vad som Ă€r dropshipping och hur det fungerar, medan vi jĂ€mför det med en “traditionell” inventeringsstil. Sedan delar vi ocksĂ„ hur du kan komma igĂ„ng med din egen dropshipping-butik.

Vad Àr dropshipping? Förklaras mer detaljerat

Enkelt uttryckt Ă€r dropshipping en affĂ€rsmodell som du kan anvĂ€nda för att driva en webbutik utan lager. Det hjĂ€lper dig att sĂ€lja produkter direkt frĂ„n grossisten till kunderna. Som Ă„terförsĂ€ljare Ă€r allt du behöver göra att ha en online produktkatalog – du behöver inte ha nĂ„got lager.

Varje gÄng en kund gör en bestÀllning skickar du den till din leverantör, som sedan skickar produkten direkt till köparen. Det finns inget besvÀr för förpackning eller leverans. Dessutom kan du exportera all produktinformation frÄn grossisten (som Alibaba) till din egen e-butik.

TÀnk pÄ det som en trestegsprocess:

    Kunden gör en bestÀllning pÄ $ 100 (produktpris). Du betalar leverantören 50 $ (grossistpris). Leverantören skickar produkten till kunden och du sparar $ 50 (vinstbelopp).

Hur fungerar dropshipping?

Det finns tre viktiga faktorer i en dropshipping-verksamhet: leverantören, din butik och kunden.

    Leverantör – Först mĂ„ste du hitta en leverantör / grossist. Leverantören ansvarar för att din order genomförs och hĂ„ller den fysiska inventeringen. En av de mest populĂ€ra kĂ€llorna för leverantörer Ă€r AliExpress, men du kan ocksĂ„ hitta mĂ„nga oberoende leverantörer ().
    Din affĂ€r – Detta Ă€r den faktiska e-handelsbutiken dĂ€r en kund gör sin bestĂ€llning. Du behöver bara ladda upp produktkatalogen, inklusive rena bilder, artikeldetaljer och en unik beskrivning. Det finns olika e-handelsplattformar som fungerar bra, med WooCommerce och Shopify som de tvĂ„ mest populĂ€ra alternativen.
    Kund – NĂ€r en bestĂ€llning har gjorts fĂ„r du ett meddelande och du kan rikta den till din leverantör. Du behöver bara betala din leverantör nĂ€r en konverterad besökare gör betalningen.

Dropshipping-modell vs inventeringsmodell

En lagerbutik Àr dÀr du lagrar dina produkter. I den hÀr modellen levereras produkter frÄn din butik. Till skillnad frÄn droppfrakt krÀver en inventering mycket investeringar eftersom du alltid mÄste ha de fysiska produkterna till hands.

LĂ€tt att arbeta

Nu nÀr vi har svarat pÄ frÄgan om vad som Àr dropshipping, lÄt oss jÀmföra dess anstrÀngning med den traditionella lagermodellen.

Lagermodellen krÀver att du stÀller in ett lager för att lagra lager för de föremÄl du ska sÀlja. Du mÄste ocksÄ anstÀlla anstÀllda för fysiskt arbete. Dessutom Àr det viktigt att fÄ ditt lager försÀkrat. Det kan vara lite svÄrt att hantera ditt lagringsutrymme.

Dropshipping krÀver Ä andra sidan inget lagringsutrymme, eftersom leverantören tar hand om direkta transporter. Du kan hantera din e-handelsbutik pÄ distans och individuellt. I grund och botten Àr det enda du ansvarar för att samla in order och tillhandahÄlla kundservice framÄt.

Förpackning och leverans

Med dropshipping-modellen hanterar din leverantör hela leveransprocessen frÄn förpackning till leverans. Det finns minimala hanteringskostnader (utöver produktkostnaden).

NÀr det gÀller lager mÄste du hantera och skicka produkter pÄ egen hand sÄ att du fÄr bÀttre kontroll över leveransprocessen.

Kostnadseffektivitet

Den frÀmsta anledningen till att de flesta nystartade företag vÀljer en dropshipping-modell Àr dess lÄga kapitalkrav. Du behöver inte ett fysiskt utrymme för dropshipping, sÄ det finns ingen investering för ett lager, köp av bulklager eller anstÀllning av flera anstÀllda.

Dina marginaler kan dock vara lÀgre, eftersom leverantören vill ha en större nedskÀrning för hanteringen.

Dessutom, eftersom det krÀvs sÄ lite kapitalinvestering, finns det fÀrre intrÀdeshinder för konkurrenter.

I grund och botten – precis som dropshipping-modellen gör det enkelt för att komma igĂ„ng, gör det ocksĂ„ lĂ€tt för potentialen att komma igĂ„ng, vilket Ă€r en annan sak som kan driva ner dina marginaler.

Kan du avsÀndare med WordPress och WooCommerce?

Även om Shopify Ă€r en plattform som mĂ„nga dropshippers anvĂ€nder, Ă€r det inte rĂ€tt verktyg för alla, sĂ€rskilt för att du mĂ„ste betala relativt höga mĂ„nadsavgifter Ă€ven i början nĂ€r din butik Ă€r liten.

Tack och lov kan du ocksÄ anvÀnda WordPress och WooCommerce för att skapa en dropshipping-butik.

WooCommerce Àr för nÀrvarande den mest budgetvÀnliga plattformen för att starta en webbutik. Du kan anvÀnda WooCommerce gratis och bara betala vÀrdavgifterna. NÀr du precis har börjat kan du hitta kvalitetshotell för WooCommerce för sÄ lite som $ 3,95 per mÄnad.

Shopify har ocksÄ fÀrre temalternativ jÀmfört med WordPress, sÄ att du kan fÄ överhand över din e-handelstÀvling.

Vi har en snabbguide som hjÀlper dig att skapa en WooCommerce-baserad dropshipping-butik pÄ bara nÄgra minuter. Och du vill ocksÄ övervÀga dessa mÄste-ha WooCommerce-plugins.

Slutsats

Nu nĂ€r du kan svara ”vad Ă€r dropshipping” Ă€r det dags att du vĂ€ljer din produktleverantör.

För ett enkelt sÀtt att komma igÄng kan du blÀddra bland det stora utbudet av leverantörer pÄ AliExpress (och importera dem med WooCommerce dropshipping plugins). Du kan enkelt bestÀlla prover för att testa produktkvalitet och leveranstid.

DÀrifrÄn kan du testa flera produkter i en dropship-butik. Starta din butik med fem till tio produkter i början och se hur det gÄr. Sedan kan du gÄ igenom de produkter som omvandlar bÀst.