Vad Àr ett WordPress Theme Framework? Fördelar, nackdelar och mer

 Vad Àr ett WordPress Theme Framework?  Fördelar, nackdelar och mer

Nyligen stÀllde en av vÄra anvÀndare oss frÄgan vad Àr ett WordPress-temaramverk? Innan vi svarade pÄ hennes frÄga gjorde vi en snabb sökning, och resultaten var överraskande. Det fanns inte en enda omfattande artikel som förklarade vad som Àr ett WordPress-temaramverk. Majoriteten av artiklarna var webbplatser som listade de bÀsta gratis WordPress-temaramarna eller WordPress-temaramar jÀmfört osv. Sedan fanns det nÄgra temaramnwebbplatser som rankades bland de bÀsta. I den hÀr artikeln kommer vi att göra vÄrt bÀsta för att svara pÄ frÄgor som vad som Àr ett WordPress-temaramverk, vilken typ av temaramar finns, varför anvÀnder mÀnniskor WordPress-temaramar, fördelar och nackdelar med att anvÀnda ett temaramverk, om du anvÀnder ett temaramverk , och slutligen vad Àr vÄrt val för det bÀsta WordPress-temaramen.

Vad Àr ett WordPress Theme Framework?

Termen WordPress temaramverk hĂ€nvisar ofta till ett kodbibliotek som anvĂ€nds för att underlĂ€tta utvecklingen av ett tema. Förr i WordPress var det nĂ„gra avgörande problem med hur teman utvecklades och underhĂ„lls. Det fanns inget bra sĂ€tt att uppgradera WordPress-teman utan att förlora alla anpassade stylingsalternativ. Det fanns inget sĂ€tt att förhindra kopiering och klistra in av samma funktionskod i alla teman. Även om dessa tvĂ„ problem kanske inte verkar vara ett problem för en genomsnittlig anvĂ€ndare, kan dessa vara katastrofala av nĂ„gra anledningar. TĂ€nk om du insĂ„g att samma kod som du anvĂ€nde i alla dina teman hade en sĂ€kerhetsutnyttjande. Ännu viktigare, tĂ€nk om detta tema var nĂ„got som du offentligt slĂ€ppte för andra att ladda ner och anpassa. Ja, det Ă€r kaos som vĂ€ntar pĂ„ att hĂ€nda. KĂ€rnteamet och samhĂ€llet bestĂ€mde sig för att Ă„tgĂ€rda problemen som nĂ€mnts ovan genom att introducera begreppet Parent Theme och Child Theme.

WordPress-temaramar Ă€r avsedda att anvĂ€ndas som en överordnad temamall dĂ€r all funktionalitet finns. Utvecklare kan sedan skapa ett underordnat tema för att lĂ€gga till anpassad styling medan de lĂ€mnar funktionalitetsaspekterna av det till ramverket. Detta möjliggör en central plats dĂ€r alla funktioner Ă€r vĂ€rd. Om kĂ€rnutvecklingsteamet beslutar att avbryta en WordPress-funktion, eller om det finns ett fel i ett specifikt temaramverk, Ă€r det extremt lĂ€tt att driva ut en uppdatering utan att Ă€ndra nĂ„got som barnet-temat har. Med den hĂ€r metoden kan du hĂ„lla “ram” pĂ„ din webbplats stark utan att Ă€ndra hur den ser ut.

Vilken typ av temaramar finns?

NĂ„vĂ€l, det finns gratis och betalda … Ok seriöst, det finns nĂ„gra typer av ramar som finns. Det finns kompletta ramar för dra och slĂ€pp som Headway-teman som ger anvĂ€ndare möjlighet att skapa allt visuellt utan nĂ„gon kunskap om kod. Sedan finns det pseduo-drag drop ramar som Pagelines och Thesis. Dessa ramar tillĂ„ter anvĂ€ndare att dra och slĂ€ppa fördefinierade avsnitt (liknande hur WordPress-widgets fungerar). Uppenbarligen kan vem som helst definiera anpassade sektioner med hjĂ€lp av tillgĂ€ngliga krokar och filter som erbjuds av ramarna. Sedan finns det temaramar som Ă€r fulla av alternativ. Themify och de flesta andra faller inom denna kategori. Slutligen finns det temaramar som Ă€r byggda för att utvecklare ska fĂ„ ett försprĂ„ng utan röran och svĂ€lla som Genesis av StudioPress.

Varför anvÀnder mÀnniskor WordPress-temaramar?

Den frÀmsta anledningen Àr att pÄskynda deras utveckling. Temaramar minskar utvecklingstiden drastiskt. Utvecklingstiden förbÀttras eftersom alla temaramar erbjuder en hel del funktioner och anpassningsalternativ, sÄ att anvÀndaren inte behöver koda allt sjÀlva. Dessa funktioner kan variera var som helst (dra-slÀpp-funktionalitet, skjutreglage, SEO-widgets och mer). I stÀllet för att skapa ett tema frÄn grunden och modifiera alla filer kan det vara sÄ enkelt att skapa ett underordnat tema som att skapa en ny style.css-fil och anpassa nÄgra fÄ funktioner med filen functions.php.

Vilka Àr fördelarna och nackdelarna?

Som med de flesta saker finns det fördelar och nackdelar med att anvÀnda ett WordPress-temaramverk. LÄt oss ta en titt pÄ bÄda.

Fördelar

Gemenskap – De mest populĂ€ra temaramen har en enorm gemenskap bakom sig. Detta gör det mycket lĂ€ttare att fĂ„ dina supportfrĂ„gor besvarade. Enkel utveckling – Som vi tidigare nĂ€mnde att anvĂ€ndning av ett temaramverkan kan drastiskt minska utvecklingstiden och göra det enklare pĂ„ lĂ„ng sikt. Inbyggd funktionalitet – Temaramar levereras med inbyggda widgets och ytterligare funktionalitet. Kodkvalitet – Ofta granskas temaramverk, sĂ„ det Ă€r mycket mer troligt att de följer alla bĂ€sta praxis. Uppgraderingar – Möjligheten att uppgradera utan att tappa nĂ„gon stylingfunktionalitet för barnteman Ă€r ett stort plus.

Nackdelar

Learning Curve – De flesta ramar har sina egna krokar och filter. För att utnyttja ramens fulla kraft mĂ„ste du bekanta dig med den ramspecifika lingo. SĂ„ dina första barns teman kan ta dig lĂ€ngre bara för att du lĂ€r dig saker. Onödig kod – Ramverk har massor av inbyggd funktionalitet som du inte fĂ„r anvĂ€nda. Det hĂ€r Ă€r inte sĂ„ enormt eftersom det inte direkt pĂ„verkar dig. RambegrĂ€nsningar – Ofta har ramverk begrĂ€nsningar. Ibland för att uppnĂ„ superanpassningar kan du behöva Ă„sidosĂ€tta kĂ€rnfiler eller skicka en korrigering för att inkluderas i framtida uppdateringar. Pris – De flesta temaramar Ă€r inte gratis. Det finns antingen en engĂ„ngsavgift eller en Ă„rlig avgift för att fĂ„ uppdateringar och support.

Ska du anvÀnda ett temaramverk?

Även om det finns en inlĂ€rningskurva och de kostar lite extra pengar, enligt vĂ„r Ă„sikt bör du anvĂ€nda ett temaram. Övertid, de pĂ„skyndar utvecklingstiden. Det lĂ„ter dig följa branschstandarder. Sist men inte minst fĂ„r du stort stöd frĂ„n utvecklingsgruppen sĂ„vĂ€l som andra som ingĂ„r i samhĂ€llet.

VĂ„rt val

Det finns massor av WordPress-temaramar som Àr tillgÀngliga. WPBeginner drivs av Genesis framework av StudioPress. Du kan lÀsa mer om varför vi anvÀnder Genesis. Det Àr en bra ram för utveckling. Det Àr inte uppblÄst som andra med massor av alternativ. Du fÄr precis vad du behöver. Det spelar bra med de flesta andra plugins som finns. Ja, du mÄste ha utvecklingsfÀrdigheter för att koda ett barns tema för detta.

För nybörjare bör du övervÀga att anvÀnda en ram som Headway Themes. De har ett dra-slÀpp-grÀnssnitt som lÄter dig skapa webbplatser med ett visuellt grÀnssnitt.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlper dig att förstÄ vad som Àr ett WordPress Theme Framework, och om du ska anvÀnda det eller inte. Om du tror att vi saknade nÄgot, vÀnligen meddela oss i kommentarerna. Om du anvÀnder en ram pÄ din webbplats, lÄt oss veta i kommentarerna vilken. Varför föredrar du att anvÀnda det ramverk som du gör. Ser fram emot att höra dina svar.