Vad Àr Gravatar och varför du bör börja anvÀnda det direkt

Gravatar

Ofta frĂ„gar nya WordPress-anvĂ€ndare oss om hur den grĂ„ ikonen som dyker upp bredvid deras namn. Ibland fĂ„r vi e-post frĂ„n anvĂ€ndare som frĂ„gar oss hur kan de stĂ€nga av den hĂ€r grĂ„ saken. Den grĂ„ ikonen Ă€r kĂ€nd som “mystery man” gravatar. I den hĂ€r artikeln kommer vi att diskutera vad som Ă€r en gravatar och varför du bör börja anvĂ€nda den direkt.

Historia: Avatar

Innan vi dyker in i vad som Ă€r en Gravatar bör vi först tĂ€cka vad som Ă€r en avatar. En avatar Ă€r en grafisk representation av en anvĂ€ndare. Det kan vara personens bild eller en slumpmĂ€ssig ikon de vill associera med. Tillbaka i de dagar dĂ„ webben var anonym, skulle mĂ€nniskor anvĂ€nda ikoner för identifieringsĂ€ndamĂ„l. I stort sett Ă€r det fortfarande fallet i spelargemenskapen. En av de coolaste delarna om diskussionsforum, forum, Ă€r att du kan kĂ€nna igen aktiva anvĂ€ndare ganska enkelt pĂ„ grund av deras avatar. Även om det Ă€r svĂ„rt att komma ihĂ„g namn Ă€r det vĂ€ldigt enkelt att identifiera en viss bild. Om du var en del av mĂ„nga diskussionsforum, skulle du börja kĂ€nna igen samma grupp mĂ€nniskor överallt. NĂ€r webben utvecklades och bloggningen började bli mer vanlig, var det ganska svĂ„rt att ha en identitet som kommentator. Med forum och andra tjĂ€nster var anvĂ€ndarna skyldiga att registrera sig. Varje anvĂ€ndare hade sin egen profil sĂ„ att de enkelt kunde lĂ€gga till en “avatar” i sin profil. Bloggkommentarer krĂ€ver dock inte registrering i de flesta fall. SĂ„ hur identifierar vi anvĂ€ndare? Det Ă€r dĂ„ Gravatar kommer in.

Vad Àr en Gravatar?

Gravatar stÄr för Globally Recognised Avatar. Det erkÀnns globalt eftersom miljontals mÀnniskor och webbplatser anvÀnder dem. De flesta populÀra applikationer som WordPress har inbyggt stöd för Gravatar. NÀr en anvÀndare lÀmnar en kommentar (med e-post) pÄ en webbplats som stöder Gravatar, hÀmtar den sin globalt erkÀnda avatar frÄn Gravatars servrar. Sedan visas bilden bredvid kommentaren. Detta gör det möjligt för varje kommentator att ha sin identitet genom hela nÀtet.

Varför ska jag lÀgga till Gravatar?

Om du vill identifieras pÄ webben bör du anvÀnda en gravatar. Om du Àr bloggare, ideell, smÄföretag eller nÄgon som vill bygga ett varumÀrke mÄste du börja anvÀnda gravatar. Chansen Àr att du lÀser och kommenterar bloggar. Först kanske din gravatar inte fÄr sÄ mycket uppmÀrksamhet. Men om samma person ser din kommentar pÄ mÄnga webbplatser de lÀser, kommer de troligen att besöka din webbplats. Vi som utgivare tycker att det Àr vÀldigt enkelt att identifiera vÄra lojala anvÀndare efter deras gravatar.

Vi anser att gravatar gör att din kommentar sticker ut.

Hur kan jag fÄ en Gravatar?

Det Àr enkelt och det Àr gratis. GÄ helt enkelt till Gravatars webbplats. Registrera dig med det e-postmeddelande som du anvÀnder oftast för att kommentera. LÀgg till en avatar av dig sjÀlv. Det hÀr kan vara en bild av dig sjÀlv, ditt företags logotyp eller nÄgot unikt. Du mÄste verkligen göra det en gÄng. Chansen Àr stor att du inte kommer att Àndra din avatar mycket. SÄ det Àr mer som att stÀlla in det och glömma det.

De flesta WordPress-teman kommer redan med gravatarintegration med kommentarer. Om ditt tema inte gör det bör du pÄ allvar övervÀga att lÀgga till det. För ytterligare mÀrkesÀndamÄl kan du Àndra standard mystery man gravatar pÄ din webbplats och lÀgga till nÄgot annat. HÀr Àr en handledning om hur du Àndrar standardgravataren i WordPress.

För att se live-demo av gravatar i aktion kommenterar du bara nedan. Hoppas att se nya ansikten i vÄra kommentarer. Om du har en gravatar, gör en kommentar nedan. SÄ vi kan kÀnna igen dig.