Vad Àr WordPress Hosting?

Vad Àr WordPress Hosting?

SĂ„ du har redan gjort det smarta valet att anvĂ€nda WordPress för din webbplats. Nu ska du ta nĂ€sta viktiga beslut för din webbplats: vĂ€rd. Bland en spĂ€rr av termer som delad, dedikerad och VPN har du stött pĂ„ den hĂ€r saken som heter WordPress hosting. SĂ„ … vad Ă€r WordPress-vĂ€rd?

Vad Àr WordPress-vÀrd? Kortfattat:

I enklaste bemÀrkelse Àr WordPress-hosting bara hosting som har optimerats för att bÀttre möta WordPress prestations- och sÀkerhetsbehov. Det innehÄller ocksÄ vanligtvis WordPress-klick med ett klick för att göra det enkelt att komma igÄng med WordPress. Och vissa WordPress-vÀrdar uppdaterar till och med automatiskt din WordPress-programvara efter behov.

Det finns tvĂ„ huvudtyper av WordPress-hosting – delad WordPress-hosting och managed WordPress-hosting. Jag kommer att diskutera var och en mer detaljerat nedan.

TL; DR: De viktigaste skillnaderna som förklaras i video

Behöver du WordPress-vÀrd för att köra WordPress?

Nej. WordPress minimikrav Àr ganska obetydliga. Allt du behöver Àr en vÀrd med PHP version 5.2.4 eller senare och MySQL 5.0.15 eller högre för att köra WordPress. PÄ vanlig engelska betyder detta att varje vÀrd kan hantera WordPress.

Men det betyder inte att alla vÀrdar Àr lika nÀr det gÀller att köra WordPress. Jag menar att tekniskt Àta Soylent Green varje dag under resten av ditt liv kommer att ge dig all nÀring du behöver för att leva. Men det betyder inte att det Àr det bÀsta receptet pÄ ett lyckligt liv!

SĂ„, om du vill gĂ„ lĂ€ngre Ă€n bara att vara “vĂ€rd för en WordPress-webbplats”, kan en kvalitets WordPress-hosting hjĂ€lpa dig att köra WordPress

NÀr vi tittade pÄ vad som Àr vÀrd för WordPress genomförde vÄr systerwebbplats, CodeInWP, en undersökning av WordPress-webbplatsÀgare och fann att de webbplatsÀgare som var vÀrd för WordPress-optimerade vÀrdar rapporterade bÀttre total tillfredsstÀllelse med sin vÀrd över ett antal mÀtvÀrden.

Vad Àr delad WordPress-vÀrd?

Som jag nÀmnde ser du vanligtvis tvÄ typer av WordPress-vÀrdar i din sökning:

Delad WordPress-hosting (ofta bara förkortad till “WordPress-hosting”) Managed WordPress-hosting

Delad WordPress-hosting Àr nÀstan alltid det billigaste av de tvÄ alternativen.

Med delad WordPress-vĂ€rd kommer din webbplats att “dela” en server med andra webbplatser. Din server kommer fortfarande att vara prestandaoptimerad för WordPress, du behöver bara inte ha allt för dig sjĂ€lv.

Förutom prestationsjusteringarna fĂ„r du ocksĂ„ tillgĂ„ng till nĂ„gon typ av WordPress-installationsprogram med ett klick. Ärligt talat, det hĂ€r Ă€r inte ett stort drag eftersom cPanel (tillgĂ€ngligt pĂ„ de flesta vĂ€rdar) redan innehĂ„ller ett WordPress-installationsprogram med ett klick. Vissa delade WordPress-vĂ€rdar kommer dock att gĂ„ ett steg lĂ€ngre och ge dig möjlighet att förinstallera WordPress.

Slutligen kommer vissa WordPress-vÀrdar att erbjuda att automatiskt uppgradera din WordPress-programvara. Ibland kommer de Àven att uppgradera dina plugins och teman ocksÄ! Att hÄlla din WordPress-webbplats uppdaterad Àr en viktig sÀkerhetsÄtgÀrd, vilket gör den hÀr funktionen faktiskt ganska viktig.

Du kanske hittar nÄgra delade WordPress-vÀrdar som erbjuder Ànnu mer WordPress-specifika funktioner, men ovanstÄende Àr ganska mycket basstandarden.

Delade WordPress-vĂ€rdar erbjuder vanligtvis branta rabatter för din första faktureringscykel. DĂ€refter hoppar priserna tillbaka till det normala. För din första faktureringscykel kan du förvĂ€nta dig att betala sĂ„ lite som $ 3-4 per mĂ„nad. Efter din första cykel betalar du vanligtvis frĂ„n 7-10 $. Kom ihĂ„g – det Ă€r bara startpriser – högre delade WordPress-planer gĂ„r dyrare.

Typisk prissÀttning för delad WordPress-hosting

Vad hanteras WordPress-vÀrd?

Om delad WordPress-hosting Àr ett rent 3-stjÀrnigt hotell Àr managed WordPress-hosting en 5-stjÀrnig utvÀg med utsikt över stranden.

Förutom allt som erbjuds av delad hosting erbjuder hanterad WordPress-hosting vanligtvis:

Snabbare hastigheter. Managed WordPress hosting erbjuder helt enkelt bÀttre hÄrdvaruspecifikationer, vilket innebÀr en snabbare WordPress-webbplats.
Cachning pÄ serversidan. Cachning Àr en av de största sakerna du kan göra för att pÄskynda din WordPress-webbplats. Vanligtvis behöver du ett plugin för att hantera det, men hanterade WordPress-vÀrdar ger dig bÀttre cachning med noll arbete i slutet.
BÀttre sÀkerhet. Du fÄr WordPress-specifika brandvÀggar, liksom regelbundna genomsökningar av skadlig kod och upptÀckt av intrÄng. Allt detta jargong betyder en betydligt sÀkrare WordPress-webbplats.
Staging-webbplatser. MÄnga hanterade vÀrdar erbjuder iscensÀttningswebbplatser som gör att du enkelt kan testa Àndringar pÄ din webbplats innan du gör dem live.

SÄ vad Àr fÄngsten? Managed WordPress hosting Àr dyrare. Med nÄgra fÄ undantag som SiteGround och SvÀnghjul, mÄste du i allmÀnhet betala i intervallet $ 25+ per mÄnad för kvalitetsstyrd WordPress-hosting.

Ska du vÀlja delad eller hanterad WordPress-vÀrd?

StandardavstÄendet Àr att nybörjare ska vÀlja billig delad WordPress-vÀrd och webbplatser med hög trafik ska vÀlja managed WordPress-hosting. Jag hÄller generellt med den analysen, men jag tror att den förbiser ett faktum:

Tid Àr pengar.

Om du Àr nybörjare Àr det lÀtt att bli övervÀldigad och försöka göra saker som att konfigurera cachning och hÄlla dig uppdaterad. NÀr du gÄr med hanterad WordPress-hosting behöver du inte oroa dig för nÄgot av det.

Ja, du betalar mer pengar. Men de extra pengarna innebÀr att du mÄste spendera mindre tid pÄ att hantera din webbplats prestanda. Skulle du betala 15 $ extra per mÄnad för att spara tre timmar med att slÄ ditt huvud mot vÀggen och försöka lista ut exakt hur du bÀst kan justera ditt caching-plugin? Jag vet att jag skulle göra det.

SÄ om budgeten Àr ditt frÀmsta bekymmer, gÄ i alla fall med delad WordPress-hosting som nybörjare. Kom bara ihÄg att för det billigare priset missar du conciergetjÀnsterna som erbjuds av hanterade WordPress-vÀrdar.

Rekommenderade WordPress-vÀrdar

Du har kommit sÄ lÄngt, du vet nu vad som Àr WordPress-vÀrd, sÄ vad sÀgs om nÄgra WordPress-vÀrdrekommendationer?

Genom en kombination av individuella recensioner och vÄr publikundersökning av WordPress-hosting, kÀnner jag mig sÀker pÄ att rekommendera dessa WordPress-vÀrdar:

SiteGround – börjar vid $ 6,99 per mĂ„nad och erbjuder delad hosting med vissa hanterade funktioner.
A2 Hosting – börjar vid $ 2,99 per mĂ„nad och erbjuder överraskande snabba hastigheter för en delad WordPress-vĂ€rd.
SvĂ€nghjul – börjar vid $ 13 per mĂ„nad och erbjuder hanterad WordPress-hosting.
Kinsta – börjar vid $ 30 per mĂ„nad och erbjuder avancerade WordPress-hosting.

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en provision. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.