Vad du ska göra nÀr du Àr spÀrrad av WordPress Admin (wp-admin)

Vad du ska göra nÀr du Àr spÀrrad av WordPress Admin (wp-admin)

Den senaste helgen hade vi en anvÀndare som var utestÀngd frÄn WordPress Admin-panelen pÄ deras webbplats. Medan vi hade skrivit flera artiklar som tÀcker varje enskild frÄga, insÄg vi att vi borde kombinera dem alla pÄ ett stÀlle för att göra det lÀttare för andra. I den hÀr artikeln visar vi dig vad du ska göra nÀr du Àr utestÀngd frÄn WordPress Admin (wp-admin), sÄ att du kan fÄ tillbaka Ätkomst till din webbplats.

Det finns fÄ anledningar till varför du kan bli utesluten frÄn WordPress-administratören, sÄ lÄt oss ta en titt pÄ var och en av dem en efter en. Förhoppningsvis genom denna eliminationsprocess kommer du att kunna rÀkna ut lösningen pÄ ditt problem.

Fel vid upprÀttande av databasanslutning

Ser du detta fel pÄ hela din webbplats? Anledningen till att du fÄr det hÀr felet Àr att WordPress inte kan upprÀtta en databasanslutning. Detta kan hÀnda av olika skÀl. Det kan hÀnda om din databas skadades av nÄgon anledning. Det kan hÀnda om din webbhotell-server har nÄgra problem. Om detta Àr ditt problem hÀnvisar vi till vÄr guide om hur du ÄtgÀrdar felet nÀr du skapar databasanslutning i WordPress.

White Screen of Death

Ser du en vit skÀrm pÄ din WordPress-administratör? Denna frÄga kallas ofta WordPress-skÀrmen för döden. Det hÀnder vanligtvis för att du har förbrukat minnesgrÀnsen. Det kan orsakas av ett dÄligt kodat plugin eller tema. Det kan ocksÄ orsakas av opÄlitliga webbhotell. Om du ser det hÀr felet hÀnvisar vi till vÄr guide om hur du fixar WordPress-vita skÀrmen för döden.

Felaktigt lösenordsproblem

Ibland, Àven nÀr du skriver rÀtt kombination av anvÀndarnamn och lösenord, kommer du inte att kunna logga in. NÀr du försöker ÄterstÀlla ditt lösenord fÄr du aldrig e-postmeddelandet. Detta kan hÀnda om du utsattes för ett hack. Vi rekommenderar att du ÄterstÀller ditt WordPress-lösenord frÄn phpMyAdmin.

Denna metod kan vara lite övervÀldigande för nya anvÀndare, men det hÀr Àr din bÀsta insats.

Förlorade administratörsbehörigheter

Ibland kanske du kan logga in pÄ din WordPress-administratör, men du ser ingen av administratörsfunktionerna. Till exempel inga plugins, inga teman etc. Detta kan hÀnda om dina anvÀndarrÀttigheter Àndrades. Ofta hÀnder detta pÄ grund av ett hack. Hackare skulle infektera din webbplats och sedan ta bort dina administratörsbehörigheter. I det hÀr fallet bör du lÀgga till en administratörsanvÀndare i WordPress-databasen via MySQL (phpMyAdmin).

PHP-fel (dvs. syntaxfel, ovÀntad funktion etc)

Dessa PHP-fel intrĂ€ffar vanligtvis nĂ€r du klistrar in koden frĂ„n en webbplats. Ofta anvĂ€nder nybörjare den inbyggda WordPress-redigeraren frĂ„n instrumentpanelen. Även om den hĂ€r funktionen Ă€r ganska praktisk, men om du inte vet vad du gör kan det vara en katastrof. Om du klistrade in en kod frĂ„n en webbplats som spĂ€rrade dig frĂ„n din WordPress-administratör Ă€r det första du behöver göra att ta djupt andetag. Nu Ă€r det enda sĂ€ttet att lösa problemet med ett FTP-program (Hur man anvĂ€nder FTP). NĂ€r du har installerat FTP-programmet loggar du in pĂ„ din webbplats. GĂ„ till temafilen som du Ă€ndrade. Det var troligtvis filen functions.php. Bli av med koden som du lade till dĂ€r. Ladda upp filen igen, sĂ„ ska du gĂ„ bra.

Innan du gĂ„r pĂ„ webbplatsen och kommenterar “den hĂ€r koden bröt min webbplats”, se vĂ„r nybörjarguide för att klistra in utdrag frĂ„n webben till WordPress. Detta Ă€r bara för att förhindra att du ser ut som en dĂ„r pĂ„ nĂ€tet. Ofta Ă€r det svĂ„rt att erkĂ€nna att misstaget kan vara ditt, sĂ„ se till att det först innan du pekar fingret pĂ„ nĂ„gon annan.

Förhoppningsvis efter att ha gÄtt igenom alla dessa möjliga scenarier har du redan fixat din webbplats. Om en av dessa lösningar hjÀlpte till att lösa ditt problem, berÀtta för oss i kommentarerna. Om du har en lösning som inte nÀmns i den hÀr artikeln, vÀnligen dela den ocksÄ i kommentarerna.