Vad kommer i WordPress 3.1 (funktioner)

Vad kommer i WordPress 3.1 (funktioner)

För inte sÄ lÀnge sedan pratade vi om WordPress 3.0, men frÄn utvecklingsspÄrets utseende Àr vi pÄ vÀg till WordPress 3.1. FrÄn omfattningen ser det ut som att den nya versionen kommer ut nÄgon gÄng i mitten av december 2010. Det finns nÄgra vÀldigt spÀnnande funktioner som kommer att lÀggas till, sÄ lÄt oss komma rÀtt pÄ det.

WordPress 3.1-funktioner

Funktionsfrysning sker den 15 oktober, sÄ de funktioner som vi listade nedan Àr inte klar. Nya funktioner kan lÀggas till under tiden och vissa funktioner kanske inte lÀggs till. Men hÀr Àr det allmÀnna omfÄnget för vad som kommer:

Intern lÀnkning

Detta Àr en av de mest önskade funktionerna för denna 3.1-version. Vi vet alla hur viktigt intern lÀnkning Àr för WordPress SEO. Denna nya funktion gör det möjligt för anvÀndare att söka igenom sina befintliga blogginlÀgg och lÀgga till lÀnkar i innehÄllet. En knapp skulle ingÄ i skrivpanelen för inlÀgg, precis som en extern lÀnk en, dÀr du ser en popup som medias inslagsknapp. Det gör att du kan söka efter inlÀgg eller blÀddra i en lista över befintligt innehÄll efter titel, datum, författare osv. Och vÀlja det för inkludering. Det lÄter dig skriva in texten du ville lÀnka, eller anvÀnda posttiteln som standard, kanske. (Mycket glada för den hÀr nya funktionen)

Admin Bar

Om du har anvĂ€nt en WordPress.com-blogg Ă€r du redan bekant med detta. I WordPress 3.1 lĂ€ggs ett administrationsfĂ€lt till för att ansluta baksidan till framsidan av din blogg. Den hĂ€r funktionen kommer att vara mest anvĂ€ndbar för personer pĂ„ flera webbplatsinstallationer, men den kommer att vara anvĂ€ndbar för anvĂ€ndare pĂ„ en webbplats ocksĂ„ eftersom den ger 1-klickstillgĂ„ng till instrumentpanelen, nytt inlĂ€ggsformulĂ€r etc. Detta kommer att inspireras starkt av WordPress.com reviderad admin bar och det ursprungliga Viper007Bond-administratörsfĂ€ltet. Enligt Matt Mullenweg Ă€r detta “det första steget mot en frontredaktör”.

Obs: det fanns en del motstÄnd mot att detta var i kÀrnan snarare Àn ett plugin. En kompromiss för att göra det frivilligt diskuterades. SÄ det kommer troligen att vara nÄgot som skulle behöva aktiveras genom ditt temas funktioner.php-fil (det skulle vara vÄr gissning). Vi kommer att hÄlla dig uppdaterad nÀr den hÀr utgÄvan nÀrmar sig.

Ajaxified Admin-skÀrmar

Detta var en del av WordPress Google Summer of Code 2010-projekt gjort av “scribu”. IdĂ©n med den hĂ€r funktionen Ă€r att möjliggöra sortering pĂ„ de flesta kolumner och ajaxify sortering, sökning och paginering. Det introducerar ocksĂ„ en ny paginationsstil för edit.php-sidor i wp-backend. Till exempel pĂ„ din redigera inlĂ€ggssida nĂ€r du har massor av inlĂ€gg, krĂ€ver paginering nĂ„gra klick för att komma till sidan 10. Den nya versionen gör det enklare. Jane Wells hĂ€nvisade till det som en paginering i Hulu-stil. Tanken Ă€r att du kommer att kunna ange sidnumret i fĂ€ltet, och den sidan laddas istĂ€llet för att klicka genom paginationspilarna.

Separat nÀtverksdashboard

För nÀrvarande Àr flersidans instrumentpanel rörigt och förvirrande. Denna nya funktion kommer att separera nÀtverksinstrumentpanelen frÄn webbplatsens instrumentpanel. Ett alternativ att skapa en personlig instrumentpanel för att ersÀtta den globala instrumentpanelen för de anvÀndare som har ett konto men ingen webbplats pÄ flera webbplatser övervÀgdes ocksÄ. Denna funktion kan skjutas upp till WordPress 3.2 pÄ grund av den komplexa och tidskrÀvande karaktÀren.

Snabbpressmalltagg

I din WordPress-instrumentpanel finns det en fantastisk liten sektion för snabb inlÀgg, Àven kÀnd som snabbpress. Denna nya malltagg gör det möjligt att anvÀnda den pÄ framsidan av din webbplats för att göra snabba inlÀgg. Det skulle vara en snygg funktion att ha för inloggade redaktörer.

FörbÀttrat anvÀndargrÀnssnitt för att söka och blÀddra bland installerade teman

MÄlet Àr att svepa det nuvarande anvÀndargrÀnssnittet (UI) med WordPress.com-grÀnssnittet eftersom det Àr mycket mer anvÀndarvÀnligt. Det skulle vara mycket anvÀndbart för webbplatser som har mÄnga installerade teman, speciellt Multi-Site-anvÀndare som vanligtvis tenderar att ha massor av teman installerade.

InlÀggsmallar / inlÀggsstilar

Eftersom WordPress blir mer CMS Àr detta en vÀlbehövlig funktion som slÀpps i WordPress 3.1. Det skulle tillÄta designers / utvecklare att skapa anpassade postmallar och stilar. MÄlet med denna funktion Àr att tillÄta att ett inlÀgg betecknas som en viss stil / typ / typ. NÄgra exempel pÄ stilar Àr borta, galleri, lÀnk, offert. Detta gör det möjligt för teman att utforma dessa inlÀgg i enlighet med detta. Denna idé liknar klibbiga inlÀgg, men tar den till en ytterligare nivÄ för nu kan du ha mÄnga unikt utformade inlÀgg. Nedan följer anvÀndargrÀnssnittet, men det hÀr Àr inte den slutgiltiga bilden. SÄ hÀr kan det se ut i WordPress 3.1.

Anpassade poststilar

Avancerade taxonomifrÄgor

Detta Ă€r inte för nybörjare, men vi tror att utvecklare kommer att vara glada över detta. Den hĂ€r funktionen skapar ett enklare sĂ€tt att köra avancerade frĂ„gor. Just nu finns det till exempel inget sĂ€tt att be om inlĂ€gg som Ă€r i kategorin “bilar” men som saknar “BMW” -taggen. Detta fĂ„r anvĂ€ndare att skapa komplexa kategorisystem för att simulera flera taxonomier. Detta kommer att göra sortering av inlĂ€gg och andra inlĂ€ggstyper mycket lĂ€tt för utvecklare som vill driva WordPress bortom dess grĂ€nser.

UnderhÄll

Som alltid kommer det att finnas buggfixar och förbÀttringar av grÀnssnittet. Det kommer ocksÄ att finnas nÄgra smÄ korrigeringar i API för anpassade inlÀggstyper. En speciell anmÀrkning: Detta Àr den sista versionen som stöder PHP 4. WordPress 3.2 stöder endast PHP 5.2 och senare. Om din vÀrd inte anvÀnder PHP 5.2, skulle det nu vara en bra tid att börja bugga dem om det. Om du inte vet vilken version av PHP din vÀrd anvÀnder kan du ladda ner plugin som heter Health Check. Detta plugin lÄter dig veta vilken version av PHP din vÀrd körs pÄ.

Schema för WordPress 3.1

WordPress 3.1 planeras slÀppas i mitten av december, helst senast den 15 december, sÄ att helgdagarna inte stör utgivningen. Datumen ser ut sÄ hÀr:

15 oktober – Funktionsfrysning; inga nya funktioner har lagts till efter denna punkt, sĂ„ att test kan börja pĂ„ en stabil produkt (inklusive anvĂ€ndbarhetstestning av nya funktioner).

1 november – PrimĂ€r kodfrysning; alla senaste justeringar baserade pĂ„ testning efter att funktionen har frysts bör vara klar nu och fokus flyttas till att fixa buggar för att komma till en stabil beta.

15 november – Beta-periodens varelser; frĂ„n och med den hĂ€r tiden, inga fler förbĂ€ttringar, bara buggfixar.

1 december – StrĂ€ngfrysning; översĂ€ttare glĂ€der sig.

15 december – SlĂ€pp WordPress 3.1

Du kan hÄlla dig uppdaterad med utvecklingen genom att besöka WordPress Development Blog, eller sÄ kan du vÀnta tills vi uppdaterar dig ;)