Vad kommer i WordPress 3.3 (funktioner, skÀrmdumpar och live-demo)

Vad kommer i WordPress 3.3 (funktioner, skÀrmdumpar och live-demo)

Som alltid Àr vi tillbaka för att ge dig uppdateringen om den nya WordPress 3.3-versionen. För inte sÄ lÀnge sedan pratade vi om vad som kan komma i WordPress 3.3 men nu, efter att funktionen har fryst och betaversionen, kan vi visa dig vad som faktiskt kommer att vara dÀr. SÄ kan vi hoppa in och kolla in nÄgra av de nya funktionerna som kommer i WordPress 3.3!

O för de av er som Àr nyfikna, det förvÀntade slÀppdatumet Àr 29 november 2011. SÄ för att hÄlla det sÀkert borde vi ha WordPress 3.3 före jul

Flyout-menyer

Det brukade vara sÄ att flygmenyer bara skulle visas nÀr menyn kollapsade, men detta har Àndrats i den nya versionen. Nu fÄr du flyouts Àven i hela menyn vilket sÀkert sparar ett extra musklick.

Flyout-menyer

Vissa mÀnniskor i samhÀllet tyckte inte om den hÀr funktionen. NÀr vi pratade med @ Otto42 pÄ WordCamp Louisville sÄg vi ocksÄ nÄgra av de problem som mÀnniskor kan ha med den hÀr menyn. För majoriteten av folket Àr detta en fantastisk funktion. Men det finns nÄgra av oss som har mÄnga objekt pÄ en flik (till exempel vÄr instÀllningsflik). Vi har mÄnga anpassade plugins som finns dÀr under. SÄ vÄr flygmeny tar upp hela skÀrmhöjden i den meningen. Om du Àr en av de mÀnniskor som gillar möjligheten att vertikalt expandera och dölja menyalternativ, tack vare Aaron D.Campbell kan du göra det med hans plugin som heter Expanded Admin Menus (Din webblÀsare mÄste stödja JavaScript, vilket de flesta gör ÀndÄ).

Admin Bar Revamped

Det nya adminfÀltet Àr ocksÄ mycket mer lyhört och lÀttare att anvÀnda. Den innehÄller rullgardinsmenyer som reagerar vidare, vilket Äterigen sparar vÀrdefulla klick. Menyn har ocksÄ ordnats om, vilket gör det mycket lÀttare att hitta det du letar efter. Flera saker har lagts till ocksÄ, varav det mest uppenbara Àr WordPress-ikonen pÄ vÀnster sida av fÀltet. Den hÀr ikonen tappar ner en meny med mÄnga anvÀndbara lÀnkar inklusive Codex och supportforum.

Admin Bar

Tidigare kunde du inaktivera adminfÀltet medan du granskade instrumentpanelen genom att helt enkelt avmarkera en ruta i anvÀndarens profilomrÄde. I WordPress 3.3 tas det alternativet bort för gott. KÀrnteamet bestÀmde sig för att minska det vertikala utrymmet och öka funktionaliteten genom att kombinera Howdy-omrÄdet och adminfÀltet tillsammans. Helt uppriktigt Àlskar vi den hÀr nya adminfÀltdesignen. Det Àr enkelt och elegant.

Effektivare medieuppladdare

En av de coolaste funktionerna som kommer i WordPress 3.3 Ă€r den nya dra-och-slĂ€pp-mediauppladdaren. WordPress-teamet har gjort det otroligt enkelt att dra filer frĂ„n skrivbordet och bara slĂ€ppa dem i installationsprogrammet. Inte bara detta utan de tog ocksĂ„ alla “lĂ€gg till media” -knappar och kombinerade dem till en för att göra grĂ€nssnittet mycket enklare och rent. Den nya uppladdaren har ocksĂ„ stöd för HTML5 och Silverlight.

Uppladdare

Nya funktioner Verktygstips aka pekare

NÀr det finns en ny funktion i WordPress 3.3 kommer verktygstips att meddela anvÀndare om tillÀgget. Detta bör vara ett vÀlkommet tillskott sÀrskilt för de av er vars kunder inte Àr sÀrskilt WordPress-benÀgna.

Admin Verktygstips

Vi har redan sett plugin-utvecklare som anvÀnder dessa pekare till deras fördel. Yoast kom nyligen ut med en nyare version av hans plugin WordPress SEO av Yoast. Du kan se hur han anvÀnder dessa pekare för att vÀgleda anvÀndarna genom hela hans plugin:

Yoast WordPress SEO-pekare

Responsiv administratörspanel

Även om mycket av lyhördheten har lĂ€mnats till WordPress 3.4 Ă€r det uppenbart att steg har gjorts för att göra denna version lyhörd. Det Ă€r vĂ€rt att leka med men i huvudsak Ă€ndras widgetarna och adminpanelen justeras nĂ€r du minskar webblĂ€sarens fönsterstorlek (eller skĂ€rmstorlek).

Permalink och prestandafrÄga

SĂ„ du har sett webbplatser över hela webben som hĂ€nvisar till SEO-vĂ€nlig URL-struktur i WordPress. De flesta artiklar hĂ€nvisar antingen till enkel% postnamn% eller /% kategori% /% postnamn% /. Faktum Ă€r att fram till 3.2.1 kan dessa permalĂ€nkregler orsaka allvarliga prestandaproblem om din webbplats har MÅNGA sidor. Heck detta tvingade @chriscoyier att Ă€ndra sin webbplats hela permalĂ€nkstruktur. Andrew Nacin (@nacin) tog upp punkten att mĂ„nga anvĂ€ndare anvĂ€nder den hĂ€r permalĂ€nkstrukturen, sĂ„ vi borde ta reda pĂ„ problemet och fixa det för gott. Och se och se, det hĂ€r Ă€r FAST! I WordPress 3.3 bestĂ€mde kĂ€rnteamet att lĂ€gga till postnamn som ett av de föreslagna permalĂ€nkalternativen.

Ny Permalink-regel i 3.3

Live Demo för WordPress 3.3

Det finns mÄnga av oss utvecklare som bara helt enkelt stÀller in en lokal installation av WordPress och testar saker sjÀlv. Men hela processen skrÀmmer nybörjare. DÀrför, precis som förra gÄngen, erbjuder vi en Live Demo-webbplats dÀr du kan testa alla de nya funktionerna och bekanta dig med WordPress 3.3. Live WordPress 3.3 Demo

LĂ„t oss veta vad du tycker!