Vad kommer i WordPress 3.8 (funktioner och skärmdumpar)

Vad kommer i WordPress 3.8 (funktioner och skärmdumpar)

För mindre än en månad sedan gjorde WordPress 3.7 sin debut. Många funktioner under huven lades till som automatiska uppdateringar, men ingenting som användaren kunde se. WordPress 3.8 som förväntas släppas i december kommer att vara annorlunda. Den här utgåvan fokuserar på att förbättra användargränssnittet för WordPress-administratörsområdet, vilket innebär många visuella förbättringar. I den här artikeln visar vi dig vad som kommer i WordPress 3.8 och hur du kan prova några av dessa funktioner direkt.

Många av de föreslagna funktionerna för WordPress 3.8 är redan tillgängliga för test- och utvecklingsändamål som plugins. Detta tillvägagångssätt gjorde det möjligt för bidragsgivare och utvecklare att arbeta på sina projekt samtidigt. Du kan prova dessa plugins i en utvecklingsmiljö. Eftersom de flesta av dem är mycket experimentella rekommenderas det dock inte att använda dem på en produktionsplats.

Nytt användargränssnitt för WordPress-administratör

Vi skrev om hur MP6 kan bli WordPress framtid. Det är officiellt nu. MP6-plugin kommer att bli en del av WordPress-kärnan i 3.8. Den används redan på WordPress.com-webbplatser, och du kan prova genom att installera plugin-programmet. Det ger WordPress-administratörsgränssnittet ett modernt, optimerat och polerat nytt utseende som det förtjänar.

MP6 har ett str√∂mlinjeformat och f√∂rb√§ttrat admin-anv√§ndargr√§nssnitt med plana ikoner och vackra f√§rgscheman. Du kan v√§lja ett f√§rgschema fr√•n Anv√§ndare ¬ĽProfil.

Det nuvarande standardadministratörsgränssnittet levereras med endast två standardfärgscheman som gör att det känns gammalt, så dessa nya uppfriskande färger kommer att bli en trevlig förändring. MP6 använder Open Sans-teckensnitt som levereras med WordPress 3.8. MP6 ger också stora förbättringar av knappar, formulär och det övergripande utseendet på administratörsgränssnittet vilket gör det vackrare och användarvänligare.

En ny mindre uppblåst instrumentpanel

Instrumentpanelskärmen får också en ansiktslyftning i WordPress 3.8. Baserat på Dashboard-plugin från @lessbloat och teamet kommer den nya WordPress-instrumentpanelen att ha färre och mer relevanta widgets.

Till exempel kommer widget för inkommande länkar att tas bort. widget kommer att ersättas med widget. QuickPress på instrumentpanelskärmen kommer att byta namn till Quick Draft och blir mycket enklare.

En ny mindre uppsvälld instrumentpanel förväntas i WordPress 3.8

Bättre liveförhandsvisningar av teman

Temaskärmen i nuvarande WordPress har för mycket text. WordPress 3.8 kommer att ta med plugin för temaupplevelse (kodnamn Thx38) i kärnan. Detta kommer att förvandla temaskärmarna i WordPress-adminområdet. Den har större temaskärmbilder och ett användargränssnitt utan röran. Temasökning flyttas till skärmens övre högra hörn. För att prova detta som ett plugin på WordPress 3.7 eller tidigare, måste du installera MP6-plugin först.

Temaskärmen i utvecklingsversioner av WordPress 3.8

Den nya temaupplevelsen förbättrar förhandsgranskningen av temat avsevärt. Du kan fortfarande se temaförhandsgranskningar i WordPress 3.7 utan att aktivera ett tema. Men den nya temaupplevelsen kommer att ge ett bättre användargränssnitt för att göra det. Du kan helt kollapsa sidofältet och se förhandsvisning av helskärmstemat. Det är också mycket snabbare och snyggare än föregående temaskärm.

Tema förhandsgranskningsskärm i utvecklingsversioner av WordPress 3.8

En vänligare och enklare widgetområdeväljare

Widgets är ett enklare sätt för användare att dra och släppa element i sina sidofält och andra widgetklara områden. Detta gör att temautvecklare kan bygga teman med flera widgetklara områden, så att användarna kan skapa sina egna webbplatslayouter. Med flera widgetklara områden och massor av widgets att välja mellan blir det ibland svårt att dra och släppa en widget i höger sidofält.

Widgetområdeväljare i aktion

Med WordPress 3.8 kommer detta problem att lösas med ett nytt användargränssnitt för widgetskärmen. Den nya widgetskärmen gör det möjligt för användare att enkelt välja sidofältet de vill lägga till en widget till utan att dra det över olika sidofält. Det nya widgetgränssnittet kommer att vara renare, rörigt och visuellt tilltalande.

Ett nytt standardtema – Tjugo fjorton

Twenty Fourteen blir det nya standardtemat för nästa år som förväntas släppas i WordPress 3.8. Det är ett tema i tidskriftsstil med stöd för utvalt innehåll som framträdande visas över hela webbplatsen. Om din webbplats inte använder utvalda bilder, ser Twenty Fourteen till att den ser snygg ut ur lådan utan utvalda bilder också.

Twenty Fourteen - Det nya standard WordPress-temat för nästa år

Twenty Fourteen tillåter användare att anpassa det utvalda innehållsområdet. De kan välja att ha en rutnätlayout eller en skjutreglage. Användare kan välja vilket innehåll som ska visas genom att lägga till en tagg i temainpassaren. Tjugofyra letar sedan efter inlägg med taggen och visar dem i det utvalda innehållsområdet.

Ställa in utvalt innehållsområde i tjugo fjorton WordPress-tema

Du kan se en demo av för närvarande under utvecklingsversion av temat här.

Vi är inte stora fans av denna vänsterjusterade layout, men vi får se om det börjar växa på oss. Från det nuvarande utseendet ser detta tema extremt trångt ut.

Andra funktioner

En annan mycket efterlängtad funktion är Omnisearch. Det är en global sökfunktion för admin som du kan använda för att söka efter media, inlägg, sidor, innehåll, filer, plugins och teman på din WordPress-webbplats. Den är under utveckling och levereras inte med 3.8.

Dessa var några av de bästa funktionerna i WordPress 3.8 som vi ser fram emot. Vilken av dessa funktioner är din favorit? Vad vill du se i en framtida WordPress-utgåva? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan.