Vad kommer i WordPress 3.9 (funktioner och skärmdumpar)

Vad kommer i WordPress 3.9 (funktioner och skärmdumpar)

WordPress 3.9 Beta 1 släpptes igår. Detta är en viktig version, utvecklad under plugins-as-features-utvecklingsmodellen. I den här artikeln visar vi vilka nya funktioner som kommer i WordPress 3.9 tillsammans med deras skärmdumpar. WordPress 3.9 är fortfarande i beta, så vissa av dessa funktioner kanske inte blir den slutliga versionen.

Du kan testa betaversionen på din dator eller i en mellanmiljö med hjälp av WordPress Beta Tester-plugin.

Live Widget-förhandsgranskningar i temainpassaren

Med WordPress 3.9 kommer du att kunna se liveförhandsgranskningar av widgets i temainpassaren. Med Widget Customizer kan du redigera widgets, ordna om dem och till och med lägga till nya widgets.

Den spännande delen är att du kan se allt detta hända i förhandsgranskningsfönstret på samma skärm. I de tidigare versionerna av WordPress kunde användare redigera de flesta temafunktioner från skärmen utom widgets. Nu med den här funktionen ser temainpassaren komplett och mycket kraftfullare ut. Om du undrar att den gamla skärmen fortfarande kommer att finnas där, så kan du också hantera widgets på det gammaldags sättet.

F√∂r att prova den h√§r funktionen kan du installera och aktivera plugin-programmet Widget Customizer. Vid aktivering helt enkelt g√• till Utseende ¬ĽAnpassa, d√§r du kommer att m√§rka en widgetsektion f√∂r varje widget-redo omr√•de och sidof√§lt som st√∂ds av ditt tema.

Spellistor för ljud / video

Med WordPress 3.9 kommer användare att kunna skapa spellistor för ljud / video. Ljud- / videospellistorna fungerar som en kortkod precis som bildgallerier. Du kommer att kunna ladda upp flera ljud- / videofiler och lägga till dem som en spellista direkt från WordPress-medieuppladdaren.

Ordna en spellista i WordPress-medieuppladdaren

WordPress kommer också att försöka hämta det bifogade medias omslag och albuminformation med ID3-taggarna, men detta faller under en temafunktion. Det kommer att vara en mycket användbar funktion för WordPress-teman för band och musiker.

TinyMCE aka Visual Editor uppdaterad

Visual Editor i WordPress är baserad på TinyMCE-editor som är en annan programvara med öppen källkod. TinyMCE släppte nyligen en större uppdatering av programvaran, så i den här utgåvan kommer WordPress TinyMCE att uppdateras. Denna uppdatering resulterade i många förbättringar i Visual Editor. Faktum är att du kan säga att WordPRess 3.9 fokuserar på att förbättra skriv- / redigeringsupplevelsen i WordPress. Några av dessa förbättringar är:

Du kommer att kunna se live galleriförhandsgranskningar i den visuella redigeraren. När du lägger till ett galleri i dina inlägg visas bilderna i ett vackert rutnät direkt i inläggsredigeraren.

Förhandsgranskningar av levande galleri i inläggsredigeraren

Du kan också dra och släppa bilder direkt till redigeraren, så laddas de automatiskt upp (det här är ganska fantastiskt).

Dra bara bilder till redigeraren för överföring

Många fler förbättringar görs när det gäller att lägga till och redigera bilder när du skriver ett inlägg. Som om du vill beskära och redigera en bild medan du skriver ett inlägg behöver du inte öppna ett annat fönster för det. Du kan göra det direkt genom att klicka på en bild och ändra storlek på den genom att dra i handtagen i hörnet.

√Ąndra storlek och redigera en bild direkt i inl√§ggsredigeraren

Att klistra in text direkt fr√•n Microsoft Word kommer inte att bli konstiga tecken. Du beh√∂ver inte l√§ngre trycka p√• “klistra in fr√•n Word” -knappen. Vi √§r s√§kra p√• att m√•nga nyb√∂rjare kommer att bli glada att h√∂ra det.

Förbättrad skärm för Lägg till ny tema

Du kommer också att märka ytterligare förbättringar på skärmen Teman. Det kommer att finnas ett nytt, elegant och snyggt användargränssnitt för att lägga till nya teman i WordPress. Den hämtar skärmdump av de utvalda teman. Du kan också klicka på flikar för att växla mellan populära taggar, filter och söka efter nya teman från den officiella temakatalogen.

Lägg till ny temaskärm i WordPress 3.9

För utvecklare

Bortsett från de anmärkningsvärda funktionerna ovan fanns det flera under-the-hood uppdateringar som våra utvecklaranvändare kan hitta användbara. Nedan följer de två som vi var intresserade av:

WordPress Image Crop Position – Hittills besk√§rdes ytterligare bildstorlekar f√∂r att centrera horisontellt och vertikalt. I den senaste versionen kommer det att finnas en bildbesk√§rningsposition som g√∂r det m√∂jligt f√∂r utvecklare att best√§mma besk√§rningspositionen. (# 19393) Autosave Refactored – Autosave hade massor av “r√∂rliga delar” och genom √•ren har m√•nga ytterligare funktioner “f√§sts” p√• den. I WordPress 3.6 flyttades det mesta av till√§ggsfunktionaliteten till hj√§rtslag, som utloggad varning, icke-uppdatering osv. I den h√§r versionen flyttas sparandet av postdata till hj√§rtslag som ursprungligen planerat. (# 25272)

Det kommer att bli en spännande ny version. Vi är särskilt glada över uppdateringarna av den visuella redigeraren. Det kommer att förbättra upplevelsen av att skriva efter många WordPress-användare. Låt oss veta vilka funktioner du gillar i WordPress 3.9 och vad du vill se i de kommande utgåvorna genom att lämna en kommentar nedan.