Vad kommer i WordPress 4.0 (funktioner och skärmdumpar)

Vad kommer i WordPress 4.0 (funktioner och skärmdumpar)

WordPress 4.0 Beta 1 släpptes igår. Detta är en stor release med några riktigt coola funktioner och förbättringar. I den här artikeln visar vi vilka nya funktioner som kommer i WordPress 4.0 tillsammans med deras skärmdumpar.

Observera att WordPress 4.0 fortfarande är i betaversion. Vissa av de funktioner som nämns här kanske inte kommer att bli den slutliga utgåvan.

Du kan testa WordPress 4.0 beta på din PC, Mac eller i en iscensättningsmiljö med hjälp av WordPress Beta Tester-plugin.

Med det sagt, låt oss dyka in i vad som kommer i WordPress 4.0.

Bättre internationalisering från början

Om du vill installera WordPress på andra språk måste du installera en lokal version av WordPress eller ladda upp översättningsfilerna manuellt.

I WordPress 4.0 blir det mycket enklare att installera WordPress på andra språk. Användare kan välja språk för sin webbplats som det första steget i installationsprocessen, och resten av installationen fortsätter på användarens valda språk.

WordPress 4.0 till√•ter ocks√• anv√§ndare att byta / √§ndra webbplatsens spr√•k fr√•n WordPress adminomr√•de genom att g√• till Inst√§llningar ¬ĽAllm√§nt och v√§lja ett spr√•k fr√•n rullgardinsmenyn.

Val av språk i WordPress-inställningar

Användare kan också söka efter plugins och teman som är tillgängliga på deras valda språk.

Förhoppningsvis kommer detta att uppmuntra fler användare att bidra med översättningar för sina favorit teman och plugins. Så här hittar du temat och plugins för WordPress som är klara för översättning.

Media Grid View

Media Grid startade som ett fristående projekt och kommer att komma in i kärnan med WordPress 4.0. Som namnet antyder låter det dig se ditt mediebibliotek i en rutnätsvy.

Rutnätsvy för mediebiblioteket i WordPress 4.0

Detta moderna gränssnitt ger ett snabbare sätt att visa och hantera dina mediefiler på WordPress. Om du klickar på en mediefil öppnas den i en modal popup där du kan redigera filinformation. Du kan också bläddra i mediefiler i modal popup med hjälp av piltangenterna.

Redigera mediefiler direkt från biblioteket med ett klick

Förbättringar av Post Editor

WordPress 4.0 kommer att ge några mycket användbara förbättringar för inläggsredigeraren.

Först i menyraden i redigeraren kommer nu att hålla sig till toppen när en användare skriver ett inlägg. Det var väldigt irriterande för nya användare som var tvungna att rulla upp för att klicka på knapparna. Redaktören kommer nu att ändra storlek på sig själv när du skriver. Scrollfältet i postredigeraren är också borta och ger en mycket bättre skrivupplevelse.

Enkel rullning när du skriver inlägg

En annan förbättring av postredigeraren är att visa inbäddningar. Användare kommer att kunna se den faktiska bädda in i postredigeraren när de klistrar in en URL från en webbplats som stöds som YouTube, Twitter, WordPress.tv, etc.

Inbäddningar visas i postredigeraren

I den här utgåvan lades flera andra oEmbed-leverantörer till som: TED Talks, Mixcloud, CollegeHumor, YouTube-spellistans webbadresser etc.

Förbättringar i Theme Customizer

I WordPress 3.9 lades widgets till Theme Customizer. I WordPress 4.0 flyttas widgets till sin egen panel i Theme Customizer.

Widgetar har nu sin egen panel i temainpassaren

Plugin Install Experience

En förbättrad användarupplevelse för plugin-installationsskärmar är en annan viktig förändring i WordPress 4.0. Plugin-sökresultat såväl som populära och utvalda plugin-detaljer ändras för att visa plugins i ett trevligt rutnät.

Plugin installationsupplevelse i WordPress 4.0

Plugininstallationsupplevelsen pågår fortfarande, så förhoppningsvis kommer det att bli fler förbättringar i den slutliga versionen, till exempel plugin-rubriker och mer.

För utvecklare

Customizer and Panel API har flera ändringar som gör det möjligt för teman och plugin-utvecklare att skapa anpassade paneler och användargränssnittselement i anpassaren.

WordPress 4.0 kommer att bli en spännande ny version. Låt oss veta vilka är dina favoritfunktioner i WordPress 4.0 och vilka funktioner du vill se i kommande utgåvor.

Om du gillade den här artikeln, prenumerera sedan på vår YouTube-kanal för WordPress-självstudier. Du kan också hitta oss på Twitter och Google+.