Vad kommer i WordPress 4.1 (funktioner och skärmdumpar)

Vad kommer i WordPress 4.1 (funktioner och skärmdumpar)

För nästan två månader sedan släpptes WordPress 4.0. Den kom med massor av nya förbättringar som en förbättrad postredigerare, förbättrat internationaliseringsstöd, bädda in förhandsgranskningar etc. WordPress 4.1 förväntas släppas under andra veckan i december 2014. Den kommer med massor av förändringar och ett nytt standardtema . I den här artikeln visar vi dig vad som kommer i WordPress 4.1 med funktioner och skärmdumpar.

Du kan testa betaversionen på din dator eller i en mellanmiljö med hjälp av WordPress Beta Tester-plugin.

Fokus РDet nya distraktionsfria skrivläget

WordPress 4.1 kommer med ett nytt och förbättrat skrivläge för distraktionsfritt. Många nybörjare vet vanligtvis inte om den distraheringsfria redaktören, och de som känner till det tycker inte att det är särskilt användbart. Det nya skrivfunktionen för distraktionsfrihet gör det mycket enklare att växla fram och tillbaka mellan normalt skrivläge och distributionsfri redigerare.

Du kommer att märka att metaboxerna och WordPress-administrationsfältet kommer att glida ur sikte och förbli dolda så länge du skriver. Så snart du flyttar bort markören glider adminfältet och metafältet in igen.

Den här funktionen är aktiverad som standard i betaversionen. Det kommer dock inte att aktiveras som standard i den slutgiltiga versionen och användare måste klicka på distraktionsfri-knappen på skärmen för att aktivera den.

Inline bildredigering

WordPress-nybörjare har ofta svårt att anpassa bilder i WordPress-postredigeraren. Med 4.1 kommer användare att kunna klicka på en bild och direkt se justeringsalternativen tillsammans med en knapp för att ta bort justeringen. Pennknappen finns kvar som öppnar bilden i en popup där användare kan redigera en bild ytterligare.

Inline bildredigeringsverktygsfält i WordPress 4.1

Twenty Fifteen – The New Default Theme

I linje med traditionen med minst ett nytt standardtema varje år kommer WordPress 4.1 att levereras med Twenty Fifteen till det nya standardtemat för WordPress.

Tjugo femton standard WordPress-tema
Twenty Fifteen är ett enkelt bloggtema med tonvikt på typografi. Den använder Googles Noto Serif- och Sans-teckensnitt som stöder många språk. Detta gör Twenty Fifteen redo att användas med vilket språk som helst utan att ändra teckensnitt.

Med hjälp av temainpassare kan användare välja mellan olika färgscheman, lägga till bakgrundsbild, ändra rubrik etc. Låter användare snabbt och enkelt ändra standardtemat och göra det till sitt eget.

Anpassa Twenty Fifteen

Installera språkpaket från administratörsområdet

WordPress 4.0 introducerade spr√•kval under installationsprocessen. Vilket gav en out-of-box lokaliserad upplevelse f√∂r anv√§ndarna. WordPress 4.1 kommer att g√∂ra det √§nnu enklare, eftersom anv√§ndare nu kan √§ndra spr√•k fr√•n Inst√§llningar ¬ĽAllm√§nt sk√§rm.

Välja språk för WordPress-administratörsområdet från skärmen Inställningar

Välj bara det språk du vill installera i rullgardinsmenyn och spara inställningarna. WordPress laddar automatiskt ner och installerar språkpaketen åt dig.

Förbättringar för utvecklare

WordPress 4.1 har många nya funktioner för utvecklare att spela med.

Customizer API РWordPress customizer API syftar till att bygga ett komplett JavaScript API för anpassare. Det finns många förbättringar för kontextuella paneler, kontroller och sektioner.

Titeltaggar РNy titeltagg för WordPress-teman gör att temautvecklare uttryckligen kan definiera webbplatsens titel och undvika konflikt med WordPress-titeltaggarna.

Frågaförbättringar РOmskrivna och förbättrade meta-, datum-, kommentar- och taxonomifrågor i WordPress 4.1.

Vi hoppas att den här artikeln sammanfattar vad som kommer i WordPress 4.1. Låt oss veta vilka funktioner du är glada över och vad du vill se i den framtida versionen av WordPress?

Om du gillade den här artikeln, prenumerera sedan på vår YouTube-kanal för WordPress-självstudier. Du kan också hitta oss på Twitter och Google+.