Vad man kan förvĂ€nta sig (och inte förvĂ€nta sig) vid Apples “Gather round” -hĂ€ndelse den 12 september

Vad man kan förvÀnta sig (och inte förvÀnta sig) vid Apples

Jag har rapporterat om Apple via olika butiker i över Ă„tta Ă„r. Under den tiden har jag tĂ€ckt massor av ”speciella” evenemang som den vi ska se den hĂ€r veckan. Baserat pĂ„ min erfarenhet finns det saker jag har förvĂ€ntat mig frĂ„n Apple under dessa evenemang, och saker jag inte gör.

Min inofficiella tumregel genom Ären har kokat ner till tvÄ huvudpunkter. För det första Àr det vanligtvis sÀkert att tro Apple-rykten som kommer efter mitten av augusti, förutsatt att det finns en trend. För det andra noterar jag de berÀttelser som vi inte hör om under samma period eftersom det ocksÄ Àr viktigt.

Med det sagt, hĂ€r Ă€r en lista över produkter som vi förmodligen kommer att se den hĂ€r veckan – och de som vi förmodligen inte kommer att göra.

2018 iPhones

Om det Àr september mÄste det vara dags för den Ärliga lanseringen av nya iPhones. Tillbaka till 2012 med iPhone 5 har nya Apple-telefoner tillkÀnnagivits och vanligtvis slÀppts före slutet av denna mÄnad. De enda undantagen kom med iPhone SE, som lanserades i mars 2016 och förra Ärets iPhone X, som tillkÀnnagavs i september men inte slÀpptes förrÀn i november.

De kommer att bli tre nya iPhone tillkĂ€nnagivna nĂ€sta vecka, inklusive 5,8-tums OLED iPhone Xs, 6,5-tums OLED iPhone Xs Max och 6,1-tums LCD iPhone Xr. Dessa namn Ă€r inte nödvĂ€ndigtvis i sten, och det Ă€r inte heller sĂ€kert att alla tre modellerna kommer fram före slutet av mĂ„naden. ÄndĂ„ kommer dessa att vara de tre stjĂ€rnorna i veckans evenemang pĂ„ Steve Jobs Theatre pĂ„ Apple Park Campus.

Chans att se den hÀr veckan: 10 av 10.

Apple Watch Series 4

För första gÄngen uppfriskar Cupertino utseendet pÄ sin bÀrbara enhet. Nu med en större skÀrm kommer 2018 Apple Watch ocksÄ att innehÄlla minst ett nytt urtavla.

Lite annat Àr kÀnt om enheten. Utöver den större skÀrmen, vad Àr unikt hÀr? Vi fÄr snart reda pÄ det.

Chans att se den hÀr veckan: 10 av 10.

iOS 12, watchOS 5, tvOS 12

Otaliga utvecklare och allmÀnhet har upplevt iOS 12 sedan det tillkÀnnagavs i juni. Allt som finns kvar att meddela nu Àr slÀppdatumet (ledtrÄd: Det kommer troligen att slÀppa strax innan de nya iPhonerna kommer i butiker). Samma sak gÀller den senaste versionen av watchOS och tvOS.

Chans att se den hÀr veckan: 10 av 10.

AirPower trÄdlös laddare

Det har gÄtt ett Är sedan Apple först tillkÀnnagav detta odjur. Den kommer Àntligen fram före slutet av september. Efter den hÀr tiden kommer det förhoppningsvis att imponera.

Chans att se den hÀr veckan: 9 av 10.

2018 iPad Pro

HÀr börjar saker och ting bli svÄra för vilka Apple-produkter som kommer att tillkÀnnages den hÀr veckan.

Å ena sidan har det redan funnits mycket information om företagets 2018 iPad Pro-sortiment. I flera mĂ„nader har de flesta analytiker bestĂ€mt att en 11-tums och 12,9-tums tablett kommer i Ă„r. BĂ„da enheterna förvĂ€ntas ha en nĂ€stan ramfri design och levereras utan hemknapp för första gĂ„ngen.

Ja, dessa surfplattor lanseras nĂ€stan sĂ€kert snart. ÄndĂ„ Ă€r jag inte sĂ€ker pĂ„ att denna onsdag Ă€r dagen.

IstÀllet kunde Apple hÄlla ut och vÀnta till oktober för att göra meddelandet. Det Àr en position som jag Àr mer benÀgen att tro med varje gÄng som gÄr. Minns att mellan 2012 och 2014 höll Apple tvÄ höstevenemang. Under dessa Är meddelade den nya iPhones i september men publicerade inte nya iPads förrÀn i oktober. 2016 höll det ocksÄ ett oktoberevenemang, men det fokuserade pÄ Mac, inte iPad.

Chans att se den hÀr veckan: 5 av 10.

Nya ljudprodukter

Tidigare i Är föreslog rykten att Apple förberedde sig för att tillkÀnnage en billigare HomePod, kanske under dess Beats-etikett. Rykten sade ocksÄ att företaget arbetade med nÀsta generations AirPods och för första gÄngen Apple-mÀrkta hörlurar.

Det har inte funnits nÄgon information som nyligen tyder pÄ att nÄgon av dessa produkter kommer den hÀr veckan, Àven om vi kunde se en blygsam AirPods-hÄrdvaruuppdatering anlÀnda tillsammans med det nya AirPods trÄdlösa fodralet som vi lÀnge har lovat.

Chans att se den hÀr veckan: 3 av 10.

Nya Mac-datorer, macOS Mojave

Apple slÀppte en ny MacBook Pro i juli och rykten tyder pÄ att de ocksÄ planerar att uppdatera MacBook och MacBook Air. Företaget förvÀntas ocksÄ avslöja den första nya Mac mini sedan 2014. Det finns antagligen en blygsam uppdatering för iMac som förbereds Àven om ryktfabriken har varit tyst om detta.

Onsdagen Àr ett iPhone-evenemang. DÀrför förvÀntar jag mig inte att vi kommer att se nÄgon av dessa förrÀn i oktober. Detsamma gÀller macOS Mojave, som förmodligen inte startar förrÀn de nya Mac-datorerna gör det ocksÄ.

Chans att se den hÀr veckan: 3 av 10.

Ny Apple TV

Jag förvÀntar mig inte att Cupertino ska uppdatera Apple TV-hÄrdvaran förrÀn den tillkÀnnager sina planer för sitt stÀndigt vÀxande skiffer av original-TV-program. Det tillkÀnnagivandet kommer troligen inte att ske förrÀn i början av nÀsta Är.

Chans att se den hÀr veckan: 2 av 10.

2018 iPod touch

Under mÄnga Är innebar Fall ankomsten av helt nya iPods. Dessa dagar Àr naturligtvis lÀnge borta, Àven om iPod touch kvarstÄr. Det ber förmodligen för mycket för Apple att tillkÀnnage den första uppdateringen av iPod touch pÄ tre Är, men vi kan drömma.

Chans att se den hÀr veckan: 1 av 10.

Vad annars?

Det finns alltid en chans att Apple ger oss en kurvboll och meddelar nĂ„got som ingen förvĂ€ntar sig. Dessa lĂ€mnas ofta för “en sak till” ögonblick. Kanske i Ă„r Ă€r det en retas för den nya videostreamingtjĂ€nsten eller nĂ„got som Ă€r hĂ„rdvarurelaterat. Vad vill du se pĂ„ onsdag som inte har nĂ€mnts?

Som en pĂ„minnelse startar Apples “Gather round” -evenemang klockan 10 PDT pĂ„ onsdagen. Du kan live-stream evenemanget via Apples webbplats eller pĂ„ Apple TV. Kom tillbaka till iDB ofta för tĂ€ckning före och efter evenemanget.

Planerar du att titta pÄ Apples Fall-evenemang? Vilka produkter vill du se mest? LÄt oss veta nedan.