Vad som hÀnder i WordPress 3.2 (funktioner och skÀrmdumpar)

Vad som hÀnder i WordPress 3.2 (funktioner och skÀrmdumpar)

Som vi gjorde med WordPress 3.1 Àr vi hÀr igen för att hÄlla dig uppdaterad om vad som kan komma framÄt i WordPress 3.2. Efter den försenade utgÄvan av WordPress 3.1 Àr mÄlet i framtiden att ha snabbare release-cykler. Mark Jaquith har tagit kommandot för att se till att alla hÄller fokus för att fÄ jobbet gjort sÄ snabbt som möjligt. SÄ lÄt oss kolla vad som Àr spÀnnande i WordPress 3.2.

Obs! SkÀrmdumparna nedan Àr vÀldigt nya och inte ens alfaversion Àn. Chansen Àr att de kommer att Àndras, förbÀttras, uppgraderas etc nÀr den fullstÀndiga versionen kommer ut.

Ny administratörslayout

Genom det förflutna har WordPress-anvĂ€ndargrĂ€nssnittet utvecklats (Kolla in vĂ„r artikel som visar utvecklingen av WordPress-anvĂ€ndargrĂ€nssnittet frĂ„n 2003 – 2009). I den hĂ€r utgĂ„van ser vi Ă€ntligen ytterligare en stor uppdatering av designen. MĂ„let bakom detta Ă€r att göra allt mycket enklare och renare. SĂ„ kolla in nĂ„gra av bilderna nedan:

Obs! Du kan klicka pÄ bilden för att göra den större

Dashboardvy

WordPress 3.2 Dashboard

Temavy

WordPress 3.2-teman

Menyvy

WordPress 3.2-menyer

Widgetsvy

WordPress 3.2-widgetar

Pluginsvy

WordPress 3.2-plugins

Ny postvy

WordPress 3.2 Nytt inlÀgg

Distraktionsfri skrivning

Detta har varit en del av planen under ganska lÄng tid nu. I WordPress 3.1 rensades skrivgrÀnssnittet lite genom att standardfÀlt och sÄdana döljs. I WordPress 3.2 kommer en ny distriktsfri skrivpanel som gör att du kan göra ditt skrivgrÀnssnitt till helskÀrm, sÄ att du kan fokusera bara pÄ innehÄllet snarare Àn andra godbitar pÄ skÀrmen. MÄlet Àr att göra skrivupplevelsen lÀttare och lugnande.

WordPress 3.2 Dashboard

Twenty Eleven Theme

Kom du ihÄg med WordPress 3.0, ett nytt tema introducerades som kallades Twenty Ten? Tja i WordPress 3.2, planer Àr att slÀppa ett nytt tema som heter Twenty Eleven. MÄlet Àr att ha nya och nya standarddesigner för WordPress oftare snarare Àn att upprepa Kubrick-temasituationen igen. För de som inte vet var Kubrick standardtemat under mycket mycket lÄng tid. Detta tema kommer med tvÄ fÀrgscheman:

WordPress 3.2 Twenty Eleven Theme

WordPress 3.2 Twenty Eleven Theme Darker Version

Detta nya Twenty Elven-tema kommer ocksĂ„ med en temalternativsida som lĂ„ter dig vĂ€lja fĂ€rgscheman och layout. (Hmm, lĂ„ter som ett betalt tema men GRATIS, WOOT !!) – Mad Props till WordPress UI-teamet.

WordPress 3.2 tjugo elva temalternativspanelen

Det finns ocksÄ nya mallar som lÀggs till för sidor. Som standard Àr sidmallarna med No-Sidebar. Det finns en Sidebar-version och ocksÄ ett mycket intressant Showcase-alternativ som har en inbyggd skjutreglage. Det var en liten buggy pÄ den lokala vÀrden, sÄ vi publicerar inte skÀrmdumpar av det Ànnu.

En av de mest eftertraktade funktionerna lĂ€ggs till i Twenty Eleven Theme’s Header Images-omrĂ„de som lĂ„ter dig visa slumpmĂ€ssiga bilder pĂ„ varje sida. MĂ„nga anvĂ€ndare ville se den funktionen tidigare. Detta ser ut som en mycket snygg funktion.

Uppgradera förbÀttringar

Även om uppgraderingssystemet just nu inte Ă€r dĂ„ligt kan det verkligen förbĂ€ttras. I WordPress 3.2 och vidare, nĂ€r en uppgradering Ă€r tillgĂ€nglig, kommer endast de Ă€ndrade filerna att uppgraderas, vilket minskar lĂ„ngsamma uppgraderingstider för vissa anvĂ€ndare.

HastighetsförbÀttringar

WordPress stöder fortfarande nÄgra av de Àldre teknikerna i CORE som kommer att slÀppas i den hÀr versionen för att fÄ den att ladda snabbare! Nacin tittar pÄ PHP-lat laddning. En patch Àr i fÀrd med att fÄ admin-menyn att laddas snabbare samt göra FTP-förbÀttringar som skulle uppgradera mycket snabbare.

Nya PHP- och MySQL-krav

WordPress 3.2 krÀver PHP 5.2.4+ och MySQL 5. SÄ om du vill uppgradera till den hÀr versionen, se till att din vÀrd redan anvÀnder den. WordPress-vÀrdar av hög kvalitet anvÀnder redan den senaste tekniken. Vi rekommenderar HostGator. Om du vill kontrollera om din vÀrd Àr kompatibel med WordPress 3.2, ladda ner plugin som heter WordPress Requirements Check. Detta plugin lÄter dig veta om din vÀrd anvÀnder den senaste tekniken. Om de inte Àr det, föreslÄr vi att du ber dem uppgradera eller byta vÀrd.

Du kan börja testa dig sjÀlv genom att ladda ner Nightly Builds. Det Àr roligt och spÀnnande att se de nya funktionerna. Enligt fÀrdplanen förvÀntas WordPress 3.2 slÀppas runt 30 juni 2011.

Live Demo för WordPress 3.2

PÄ populÀr begÀran skapar vi denna Live Demo-webbplats för att du ska fÄ utseendet pÄ WordPress 3.2 adminpanelen och tjugo elva temat. Live WordPress 3.2-demo

LĂ„t oss veta vad du tycker om det.