Vad som hÀnder i WordPress 4.2 (funktioner och skÀrmdumpar)

WordPress 4.2

Efter slÀppandet av WordPress 4.1 började utvecklingen av nÀsta stora slÀpp i full gÄng. WordPress 4.2 kommer att vara den första stora utgÄvan 2015, och den planeras slÀppas i slutet av april. Det hÀnder mÄnga spÀnnande saker runt det. I den hÀr artikeln visar vi vad som kommer i WordPress 4.2 med funktioner och skÀrmdumpar.

Du kan testa betaversionen pÄ din dator eller i en mellanmiljö med hjÀlp av WordPress Beta Tester-plugin.

Nytt och förbÀttrat Emoji-stöd

AnvĂ€nder du Emoji’s i dina textmeddelanden, facebookstatus, etc? NĂ„vĂ€l, nu kan du ocksĂ„ anvĂ€nda den i dina WordPress-blogginlĂ€gg.

Emojis Àr ett coolt och roligt sÀtt att uttrycka dina kÀnslor i en textbaserad kommunikation. WordPress hade grundlÀggande uttryckssymboler under lÄng tid, och Àven om det var möjligt för anvÀndare att lÀgga till emoji-stöd till WordPress, stöddes det inte av kÀrnan.

Med WordPress 4.2 har dina WordPress-webbplatser inbyggt emoji-stöd. Om du anvÀnder en mobil enhet kan du enkelt lÀgga till emojis i dina inlÀgg, kommentarer, kategorier och pÄ de flesta platser dÀr du kan skriva text. Detta inkluderar ocksÄ inlÀggssniglar.

Inbyggt stöd för emojis i WordPress 4.2

Uppdatering: Vi insÄg att mÄnga anvÀndare inte var lika glada över Emojis och skulle ha föredragit andra funktioner. Vi ville framhÀva att Emoji-stöd kom frÄn det underliggande arbetet som mÄste göras för att förbÀttra WordPress-databasen och göra det möjligt att anvÀnda Han-tecken (kinesiska, japanska, koreanska osv.) Inbyggt i WordPress.

Som ni kan förestÀlla er detta en enorm sak för en stor befolkning i vÀrlden.

Byt tema i anpassaren

WordPress 4.2 ger förbÀttringar av hur du installerar, blÀddrar och förhandsgranskar teman med WordPress-anpassaren. Du kommer nu att kunna vÀxla, förhandsgranska och aktivera teman frÄn teman anpassningsskÀrmen.

TemavÀxlare i WordPress 4.2

Du kan ocksĂ„ klicka pĂ„ knappen “LĂ€gg till ny” för att blĂ€ddra bland och installera nya teman.

Snabbare installation och uppdateringar av plugin

Plugin-installationen kommer att strömlinjeformas i WordPress 4.2. Nu kommer anvĂ€ndare att kunna installera plugins direkt frĂ„n ‘LĂ€gg till nytt plugin’ eller sökresultat.

Snabbare installation av plugin-program i WordPress 4.2

Plugins kommer inte bara att installeras utan de kommer ocksÄ att aktiveras. Detta minskar ett steg och tvÄ sidbelastningar frÄn plugin-installationsprocessen.

Om du vill installera ett plugin och inte aktivera det, mÄste du gÄ tillbaka till skÀrmen Installed Plugins och avaktivera plugin.

Samma sak gÀller uppdateringarna, anvÀndarna kan uppdatera plugins frÄn skÀrmen Installerade plugins utan att lÀmna sidan.

Nytt och förbÀttrat Tryck pÄ den hÀr knappen

Press Detta Àr ett lite kÀnt verktyg i WordPress som fÄr en Äterfödelse i WordPress 4.2. Det finns tvÄ stora förbÀttringar.

Tryck pÄ detta i WordPress 4.2

Den första Àr bokmÀrket som du kan dra och slÀppa till webblÀsarens bokmÀrkesfÀlt. Klicka bara pÄ Tryck pÄ det hÀr bokmÀrket nÀr du vill lÀgga upp ett Àmne som du tittar pÄ pÄ nÀtet. Det öppnar din WordPress-postredigerare i en popup och hÀmtar automatiskt sidans titel, bild och ett utdrag frÄn sidan med en lÀnk tillbaka till den ursprungliga kÀllan.

Tryck pÄ den hÀr popupen i den kommande WordPress 4.2

Du kan anvÀnda den var som helst pÄ webben. Om du Àr pÄ en oEmbed-aktiverad webbplats som YouTube, Twitter, Vimeo, Instagram, hÀmtar den ocksÄ automatiskt inbÀddningskoden.

Den andra pressen Detta verktyg Àr en enkel lÀnk som du kan öppna i din mobila webblÀsare och lÀgga till den pÄ din startskÀrm / bokmÀrke den.

LÀgga till Tryck hÀr pÄ din hemskÀrm i mobila enheter

Under the Hood-förbÀttringar

Det finns nÄgra mindre Àndringar i standardfÀrgschemat för WordPress-adminomrÄdet. (# 31234)

Delade termer för olika taxonomier kommer nu att delas nÀr en av dem uppdateras. Detta löser problemet med delade termer som visar uppdateringar frÄn olika taxonomier. (# 5809)

Ny funktion i wp.a11y.speak () -funktionen gör att skÀrmlÀsare kan lÀsa svar som genereras av JavaScript. (# 31368)

Vi hoppas att den hÀr artikeln ger dig en glimt av vad som kommer i WordPress 4.2. LÄt oss veta vilka funktioner du Àr glada över och vad du vill se i den framtida utgÄvan av WordPress?

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.