Vad som kan komma i WordPress 3.3 (funktioner)

Vad som kan komma i WordPress 3.3 (funktioner)

Ett av mÄlen för WordPress-kÀrnteamet Àr att slÀppa flera större uppdateringar varje Är med en snabb utvecklingscykel. WordPress 3.2 slÀpptes den 4 juli och pojken kom med nÄgra fantastiska funktioner. Samtalen och arbetet med WordPress 3.3 har redan pÄbörjats. WordPress 3.3 slÀpp förvÀntas i slutet av detta Är med ett mÄldatum den 15 november 2011. LÄt oss ta en titt pÄ vad som kan komma i WordPress 3.3.

FörbÀttringar av Media Uploader

Det har diskuterats om att förbÀttra mediauppladdaren, men den har alltid drivits tillbaka. Slutligen i version 3.3 kommer vi att se en förbÀttrad uppladdare. Planerna Àr att integrera Plupload i instrumentpanelen. Plupload Àr en mycket anvÀndbar uppladdningshanterare som lÄter dig ladda upp filer med HTML5, Gears, Flash, Silverlight, BrowserPlus och den goda normala uppladdningen.

Detta projekt genomförs av Jacob Gillespie som en del av Google Summer of Code (GSoC) -projektet.

De potentiella nya funktionerna som kan lÀggas till Àr:

Flera filtransporter, med början med HTML5, med en reserv till Flash och sedan till HTML4 Dra och slÀpp Uppladdning On-the-fly-bildstorlek Hooks för bildbehandling i webblÀsaren (sÄ att ett plugin till exempel kan lÀgga till en sepia-ton för uppladdning)

Detta bör definitivt förbÀttra den övergripande anvÀndarupplevelsen för filuppladdaren. Detta kommer ocksÄ att utgöra en bra bas för framtiden eftersom det successivt kommer att förbÀttras baserat pÄ anvÀndarens webblÀsare och miljö.

Det finns en god chans att vi kommer att se en förbÀttring av vÄr bildmanipulering och gallerihantering. Det finns ett förslag att bli av med tjockboxen och flytta allt inline, sÄ vi fÄr se om det gör det eller inte.

Ny anvÀndarupplevelse

NÀr du först konfigurerar Gmail eller ditt cPanel Hosting-konto finns det en första vÀlkomstskÀrm som guidar den nya anvÀndaren med anvÀndbara guider. WordPress saknar den vÀlbehövliga funktionen, och den kommer att lÀggas till i WordPress 3.3. Förslaget Àr att ha en vÀlkomstskÀrm för första gÄngen som innehÄller introduktionstext och checklista över steg för att komma igÄng; första vÀlkomstskÀrmen efter uppdatering och popup för första gÄngen för exponering för nya funktioner.

Detta Àr definitivt goda nyheter för nybörjare eftersom instrumentpanelen kan vara övervÀldigande för första gÄngen.

(PS vi Àr alltid hÀr för WordPress-nybörjare ocksÄ, sÄ glöm inte att följa oss pÄ twitter (@wpbeginner) och gilla vÄr facebook-sida).

Responsivt administratörsgrÀnssnitt

Responsivt Admin-anvÀndargrÀnssnitt

Vi sÄg en översyn av anvÀndargrÀnssnittet i WordPress 3.2, och nu Àr mÄlet att fÄ det att visas snyggt pÄ enheter med olika skÀrmstorlek (inklusive bredare skÀrmar) och mÀnskliga grÀnssnittsmekanismer, till exempel beröring.

FörbÀttra administratörsfÀltet

WordPress Admin Bar introducerades i version 3.1. MÄlet i WordPress 3.3 Àr att förbÀttra administratörens anvÀndargrÀnssnitt genom att kombinera administratörsfÀltet (i instrumentpanelen) med adminhuvud för att minska dubblering och spara vertikalt utrymme.

Prestanda förbÀttringar

Det finns en enorm affÀr kring mycket önskvÀrda permalÀnkstrukturer som inte Àr skalbara. Chris Coyier hade nÄgra stora prestandaproblem med sin webbplats och han förklarar historien om att grÀva in i WordPress-bloggen. Förhoppningsvis efter slÀppandet av WordPress 3.3 kan du ha SEO-vÀnliga webbadresser (Permalink-struktur) utan prestationsstraff.

En korrigering kommer att göras relaterad till problem med specialtecken i permalÀnkar med hjÀlp av en uppgraderingsrutin. Det finns flera korrigeringar som kommer att göras för att förbÀttra prestanda för WordPress-menyer.

SprÄkpaket

Förutsatt att det finns en översÀttning bör du kunna ladda ner ett sprÄkpaket frÄn Glotpress för att lokalisera din WordPress-webbplats. Detta skulle fungera för plugins, teman och för WordPress-kÀrnan. Detta kommer att hÀrledas frÄn arbetet med Marko Novakovic i hans GSoC-projekt. HÀr Àr en skÀrmdump av hur det kan se ut:

SprÄkpaket

Tills detta kommer ut kan du alltid anvÀnda Native Dashboard Plugin för att Àndra sprÄket pÄ din WordPress-instrumentpanel.

Barnteman i förvaret

Det har varit ett starkt tryck för att anvÀnda barns teman för att pÄskynda utvecklingen och göra koderna sÀkrare och optimerade. Hittills Àr det dock inte möjligt för utvecklare att vara vÀrd för sina underordnade teman i det officiella WordPress-arkivet. Saker kommer troligen att förÀndras inom detta omrÄde, eftersom en av de mest fantastiska WordPress-utvecklarna, Otto, tar ansvar och lÀgger till den hÀr funktionen pÄ WordPress.org-webbplatsen i version 3.3.

Blandad pÄse

Det finns mÄnga uppdateringar som Àr vÀrda att nÀmna, men passar inte i en egen kategori. SÄ de listas hÀr:

NÀr du Àndrar ett tema försvinner dina widgets. Förhoppningsvis i WordPress 3.3, kan vi behÄlla vÄra widgets och göra tematÀndringen Avvisningsbara administratörsmeddelanden FörbÀttringar av instÀllningarna och Meta API

Vilka av dessa funktioner Àr du glada att se i WordPress 3.3?

HÄll dig uppdaterad med WPBeginner pÄ twitter och Facebook sÄ att vi kan hÄlla dig i ögonen med framstegen.