Vad som kommer i WordPress 3.0 (funktioner)

Vad som kommer i WordPress 3.0 (funktioner)

Syed Balkhi och Amanda Roberts frÄn WPBeginner deltog i WordCamp Miami den senaste helgen den 20 februari. Efter att ha gÄtt igenom Jane Wells presentation och pratat med henne efter hennes tal har vi beslutat att dela med WPBeginner-communityn vad som kommer i WordPress 3.0 nÀr det gÀller funktioner.

WordPress 3.0 berÀknas slÀppas den 1 maj, samma dag som WordCamp San Francisco. Funktionsfrysning skjuts till 1 mars 2010, dÄ kommer inga nya funktionsförfrÄgningar att tas (Endast felkorrigeringar).

WordPress 3.0-funktioner

Som vi nÀmnde att funktionen fryser Àr den 1 mars, dÀrför kommer denna lista endast att innehÄlla viktiga funktioner som vi Àr ganska sÀkra pÄ att göra till WordPress version 3.0.

Sammanfogning av WordPress MU + WordPress.org

För dig som inte vet vad WordPress MU Àr behöver du inte oroa dig alls. WordPress MU Àr en liknande plattform som WordPress förutom att den tillÄter anvÀndare att köra flera webbplatser under en installation. WordPress.com körs pÄ WordPress MU-kodbas. Matt Mullenweg tillkÀnnagav sammanslagningsnyheterna under WordCamp San Francisco 2009. Efter ett Ärs hÄrt arbete gjorde Automattic-personal och WordPress-kÀrnutvecklare det Àntligen.

Vad betyder detta för dig?

Du kan nu ha flera platser i en installation. Till exempel kan vi ha med en WordPress-installation om vi vill. Vilka Àr de möjliga resultaten? Om du har en webbplats nu och inte vill lÀgga till fler webbplatser senare Àr det helt OK. Ingenting kommer att förÀndras för dig. Om du kör pÄ WordPress MU kommer dina webbplatser att vara desamma efter uppgraderingen. Ingenting kommer att förÀndras för dig.

Slutsatsen Àr att ingenting kommer att förÀndras om du inte vill att det ska förÀndras. Den hÀr funktionen Àr bara ett tillÀgg som hjÀlper anvÀndare som vill ha flera webbplatser. Det kommer ocksÄ att hjÀlpa WordPress MU-anvÀndare eftersom det gör att de kan anvÀnda alla WordPress.org-plugins utan att hacka dem.

DomĂ€nmappning – Om du Ă€r en WordPress MU-anvĂ€ndare, eller om du har anvĂ€nt WordPress.com tidigare, vet du att det finns ett sĂ€tt att ha toppdomĂ€ner för dina nĂ€tverkssajter. WordPress.com tillĂ„ter anvĂ€ndare att uppgradera sina underdomĂ€ner till en anpassad domĂ€n. Denna funktion ingĂ„r INTE i kĂ€rnan. Du kan fortfarande anvĂ€nda pluginet för att fĂ„ det att fungera.

Cross Network Search – Om du bestĂ€mmer dig för att ha flera webbplatser under en installation Ă€r korsnĂ€tverkssökning inte en inbyggd funktion. Det kan bli en kĂ€rnfunktion i framtiden, men i WordPress 3.0 Ă€r det inte möjligt. Även om du fortfarande kan anvĂ€nda plugin för att fĂ„ det att fungera.

Förhandsvisning

Anpassade inlÀggstyper

Det var en stor hype om den hÀr funktionen nÀr WordPress 2.9 slÀpptes. PÄ grund av vissa tekniska svÄrigheter lyckades inte den hÀr funktionen. VÀntan Àr över eftersom den kommer att ingÄ i WordPress 3.0. Att kombinera inlÀggstyper och taxonomier gör WordPress till ett mycket mer robust CMS-alternativ. Med den hÀr funktionen kan du ha olika typer av inlÀgg, till exempel portföljförteckningar, produkter och sedan normala inlÀgg.

Obs! Den hÀr funktionen ersÀtter inte anvÀndningen av kategorier. Du bör fortfarande anvÀnda kategorier. Denna funktion tillÄter ett annat sÀtt att sortera / visa och aktivera andra CMS-alternativ i WordPress.

Förhandsgranskning: Första intrycket av WordPress-inlÀggstyper av Frank frÄn WPEngineer

BĂ€ttre navigeringsmenyer

Anpassad Woo-navigering kommer att ingÄ i kÀrnan i denna version för att möjliggöra bÀttre menyhantering. Det hÀr menysystemet gör det enkelt att dra och slÀppa skÀrmen för widgethantering, det kan kombinera sidor, kategorier och lÀnkar. Det gör det ocksÄ möjligt att ombestÀlla tillsammans med undermenyer och helt dölja specifika sidor eller kategorier frÄn menyn.

Förhandsvisning:

WordPress 3.0 Woo-meny

Detta kommer att vara ett utmÀrkt tillskott till WordPress-kÀrnan och det kommer att vara till stor hjÀlp för anvÀndarna. Tack Woo Staff för att du har bidragit med detta system till kÀrnan.

Nytt standardtema 2010

Bye Bye Kubrick Theme. VÀlkommen 2010. WordPress 3.0 kommer med ett nytt standardtema som kallas 2010. FrÄn och med i Är Àr mÄlet att ha ett nytt tema för varje Är. Undrar du hur det nya 2010-temat skulle se ut?

WordPress 3.0 - 2010-tema

Du kan kolla in liveversionen av detta tema genom att klicka pÄ bilden ovan.

Temat har anpassad rubrik, anpassad bakgrund, ren design, flera widgetomrÄden, kaskadmenyer och mycket mer.

Anpassad bakgrundsstöd

Stöd för anpassad bakgrund kan kallas genom att lÀgga till den hÀr raden i din:

add_custom_background ();

NÀr du har lagt till den koden kommer du att se en skÀrm pÄ din adminpanel som lÄter dig ladda upp en anpassad bakgrundsbild som ersÀtter den grÄ bakgrunden. Det fungerar bara i detta tema och andra teman som stöder den hÀr funktionen.

Författarspecifika mallar

Vi vet att i WordPress 2.9 tillkom ett alternativ som gjorde det möjligt för designers att skapa kategorimallar med hjÀlp av slug fore example category-slug.php. I WordPress 3.0 kan du skapa specifika mallar för varje författare. Funktionen get_author_template (); har utökats i wp-includes / theme.php.

I WordPress 3.0 skulle du kunna namnge filer som author-syed.php.

Möjlighet att vÀlja anvÀndarnamn vid installation av WordPress

FrĂ„n och med nu tilldelar WordPress automatiskt den första anvĂ€ndaren med anvĂ€ndarnamnet “admin”. Om du har lĂ€st vĂ„ra 13 viktiga tips för att skydda WordPress Admin Area, eller genomgĂ„tt nĂ„gon av Syeds sĂ€kerhetspresentationer, skulle du veta vikten av denna funktion. Nu kan hackarna inte gissa ditt anvĂ€ndarnamn eftersom det inte lĂ€ngre kommer att vara “admin”. Innan de som inte Ă€ndrade sitt standardanvĂ€ndarnamn hjĂ€lpte hackarna genom att ge dem hĂ€lften av svaret.

VĂ€lkomstguide i varje installation

Tidigare saknade WordPress alltid nÄgot som var mycket viktigt. En vÀlkomstguide som skulle hjÀlpa anvÀndarna att bekanta sig med att anvÀnda WordPress. MÄnga anvÀndare klagade pÄ problemet, sÄ i WordPress 3.0 kommer det att finnas en vÀlkomstguide för att vÀgleda nya anvÀndare.

Kanoniska plugins

Har du anvÀnt ett plugin som du Àlskade, och författaren slutade ge support. Inga buggfixar, inga uppgraderingar och plugin bryts initialt i nyare versioner. Detta Àr ett vanligt problem dÀrför med WordPress 3.0 finns det ett uppdrag som Jane Wells har som Àr att förena pluginförfattarna och komma med kanoniska plugins. Kanoniska plugins utvecklas av en community istÀllet för en utvecklare, sÄ om en person avgÄr, dör inte plugin.

LÄt oss hoppas att denna idé fungerar eftersom den kommer att vara jÀttebra för samhÀllet.

För att hÄlla dig uppdaterad med WordPress-utveckling, följ: http://wpdevel.wordpress.com/