Vad, varför och instruktioner för Livefyre för WordPress

Vad, varför och instruktioner för Livefyre för WordPress

Under de senaste tvĂ„ veckorna mĂ€rkte du förmodligen att vi bytte vĂ„rt kommentarsystem. Vi fattade detta avgörande beslut efter att ha deltagit i BlogWorld Expo och WordCamp Raleigh. Tack till Patrick O’Keefe (@ifroggy) för att han föreslog denna plattform i sin presentation pĂ„ WordCamp Raleigh, och Lewis Howes (@LewisHowes) för att de introducerade mig till Livefyre-teamet pĂ„ BlogWorld Expo. MĂ„nga av er har frĂ„gat oss fördelarna med denna switch och vĂ„r erfarenhet hittills. I den hĂ€r artikeln kommer vi att ta upp vad som Ă€r livefyre, varför vi anvĂ€nder livefyre och hur du ocksĂ„ kan anvĂ€nda livefyre pĂ„ din WordPress-webbplats.

Obs! Efter ett helt Ärs anvÀndning av Livefyre bestÀmde vi oss för att byta tillbaka till standard WordPress-kommentarer. HÀr Àr 6 skÀl till varför vi bytte frÄn Livefyre.

Vad Àr Livefyre?

Livefyre Àr ett engagemang i realtid med fokus pÄ att bygga en gemenskap kring innehÄllet pÄ din webbplats. Det ersÀtter ditt standard WordPress-kommentarsystem med en liveström av kommentarer, bilder, tweets och facebook-inlÀgg. Hela syftet med Livefyre-kommentarplattformen Àr att fÄ tillbaka den sociala webbkonversationen om ditt innehÄll till ditt innehÄll. Detta ger ditt samhÀlle den bÀsta möjliga online-konversationsupplevelsen.

Varför anvÀnda Livefyre?

Det fanns olika funktioner som pÄverkade vÄrt beslut att anvÀnda Livefyre som vÄrt kommentarsystem. En av de coolaste aspekterna av livefyre-kommentarsystemet Àr att det Àr i realtid. AnvÀndare kan faktiskt ha en chattliknande upplevelse i kommentarerna (tro det eller inte, detta har redan hÀnt nÀr vi interagerar med vÄra anvÀndare). Den nÀst mest fantastiska funktionen Àr att den reducerar SPAM för kommentarer till nÀstan noll. Anledningen till detta Àr anvÀndarautentisering. De flesta spammare Àr inte villiga att ansluta sina sociala konton (twitter, facebook, linkedin, etc) eller registrera sig hos livefyre för att kommentera. Det finns en central administratörspanel som lÄter dig flagga kommentarer som skrÀppost, förbjuda anvÀndare att kommentera, tilldela flera moderatorer (för varje inlÀgg eller hela webbplatsen) och vitlistan. AnvÀndare kan ocksÄ flagga kommentarer eller gilla kommentarer som visas som punkter pÄ din communityprofil som Àr synlig för alla (sÄ det Àr som ett rykte system). Just nu finns det inget prisutdelningssystem eller coola titlar för anvÀndare med gott rykte, men det skulle vara en cool funktion att ha.

Livefyre integreras med den sociala webben för att öka den sociala interaktionen. AnvÀndare kan ansluta sitt Twitter-konto och Facebook-konto. Detta lÄter dem tagga sina vÀnner i din webbplats kommentarer. Till exempel nÀr vi kommenterar kan vi nÀmna alla anvÀndare som vi följer genom att helt enkelt lÀgga till @anvÀndarnamnet. Det kommer ocksÄ att meddela anvÀndaren i det specifika nÀtverket. Om personen vÀljer att svara pÄ tweet- eller facebookstatusen dras den konversationen tillbaka till det specifika inlÀgget.

Vill du prova en live demo av hur allt detta fungerar? Kommentera bara det hÀr inlÀgget. Anslut din twitter och facebook för att se vad vi hÀnvisar till ovan (Ja, du kan koppla ifrÄn om du inte gillar det).

Den har inbyggd trÄdning av kommentarer, live lyssnarantal, mobilspecifikt grÀnssnitt, ny kommentarindikator, stöd för gravatar.

Hur man installerar Livefyre i WordPress

Du skulle förmodligen tro att det skulle ta ett tag att integrera ett system med sÄ mÄnga funktioner. Sanningen Àr att vi installerade och distribuerade Livefyre pÄ WPBeginner pÄ mindre Àn 10 minuter pÄ Livefyre-monter pÄ BlogWorld Expo. (Inga lögner, frÄga @lewishowes att han var dÀr).

Allt du behöver göra Àr att installera LiveFyre-plugin för WordPress (AnvÀnd vÄr steg-för-steg-guide för att installera ett WordPress-plugin).

NÀr du har aktiverat pluginet kommer det att be dig att registrera ett konto hos Livefyre, sÄ att din anvÀndare kan tilldelas som administratör av webbplatsen. NÀr du har skapat ett konto Àr Livefyre redo pÄ din webbplats. Verkligen Àr stegen sÄ enkla. Om du inte tror pÄ oss, kolla in videon som Livefyre Support-teamet satt ihop (dess 1 minuter och 13 sekunder lÄnga).

FrÄgor som vi hade innan installationen?

Det skulle vara dumt om vi inte hade frÄgor om plattformen innan vi installerade den. (Heck vi gjorde en levande förÀndring frÄn mitten av en expo hall pÄ en konferens).

Hur lÀtt Àr det att fÄ alla Àldre kommentarer att vara pÄ Livefyre?

Det Àr vÀldigt lÀtt. Du behöver inte göra nÄgonting. Beroende pÄ hur mÄnga kommentarer din webbplats har tid varierar. För vÄr webbplats tog det ungefÀr tio minuter. Men det beror ocksÄ pÄ din internetanslutning (konferensinternet Àr inte det bÀsta).

Hur pÄverkar livefyre webbplatsens hastighet?

Det Àr ett relativt lÀtt skript, sÄ det saktar inte ner din webbplats för mycket. Vi har inte hört nÄgra klagomÄl.

Hur lÀtt Àr det att ÄtergÄ om vi inte gillade systemet?

Livefyre följer kommandot i din WordPress-databas. Varje kommentar lagras i databasen som standard, sÄ det Àr ganska enkelt att byta tillbaka.

VĂ„r erfarenhet

Vi har anvÀnt Livefyre i drygt tvÄ veckor. Det har varit en fantastisk upplevelse att anvÀnda denna plattform. Du undrar antagligen om antalet kommentarer minskade eftersom det nu krÀver att anvÀndare loggar in innan de kommenterar. Svaret pÄ den frÄgan Àr NEJ! Minskade antalet skrÀppostkommentarer? Svaret pÄ det Àr betydligt.

Vissa anvĂ€ndare klagade pĂ„ plattformen eftersom de inte ville logga in för att kommentera. Men för att vara Ă€rlig mot dig Ă€r det inte sĂ„ illa. Det finns alldeles för mycket SPAM pĂ„ webben. Samma anvĂ€ndare kommenterar tvĂ„ gĂ„nger pĂ„ inlĂ€gget bara för att fĂ„ bakĂ„tlĂ€nkar medan de försöker fylla nyckelord. Det hĂ€r Ă€r orsaken till varför toppteknologiska webbplatser som Mashable, TechCrunch, TheNextWeb etc. alla anvĂ€nder anvĂ€ndarautentisering. TheNextWeb anvĂ€nder faktiskt Livefyre. Du behöver bara logga in en gĂ„ng och sedan glömma bort det. Du kommer att kunna kommentera utan nĂ„gra problem. Vissa mĂ€nniskor tror att ansluta deras twitter- eller facebookkonto pĂ„ nĂ„got sĂ€tt ger oss tillstĂ„nd att posta pĂ„ deras konto. Nej det gör det inte. Det finns en kryssruta som sĂ€ger Dela pĂ„ Twitter och Facebook som som standard Ă€r OCHÄKT. SĂ„vida inte detta fĂ€lt Ă€r markerat kommer kommentaren ALDRIG att publiceras pĂ„ nĂ„gon av dina sociala medieprofiler.

Älskar chattstilsystemet. Vi har faktiskt haft samtal i realtid i vĂ„ra kommentarer som svarar pĂ„ supportfrĂ„gan. AnvĂ€ndarna var sĂ„ imponerade att svaret var nĂ€stan omedelbart. Det var ocksĂ„ en fantastisk upplevelse för oss. Det finns en e-post som Ă€r avsedd för att ta emot meddelanden frĂ„n Livefyre. Vi kontrollerar det regelbundet och gör vĂ„rt bĂ€sta för att svara.

IstÀllet för att moderera för SPAM kan vi nu spendera den tiden pÄ att interagera med anvÀndarna i kommentarer. Detta Àr ett mycket mer produktivt sÀtt att spendera vÄr tid.

Vill du prova en demo? Kommentera bara det hÀr inlÀgget nedan.

Se hela listan över LiveFyre-funktioner