Vaknade du till en död klocka i morse? Krita upp till en sommartid!

Apple Watch bug stemming from daylight saving time is affecting battery life, some users in Australia report

Vissa Apple Watch Series 4-Àgare har upplevt ett problem som orsakar att klockan kraschar eller startar om pÄ egen hand, vilket kan krita upp till en sommartid.

Rapporter pÄ Reddit anger att anvÀndare i Australien sÄg detta fel igÄr.

Sommartidfel

I Australien och Nya Zeeland hade de sommartid pÄ söndag klockan tvÄ dÀr klockan fördes fram i en timme. Detta orsakade enligt uppgift att klockan fastnade i en oÀndlig omstartslinga tills batteriet tog slut, vid vilken tidpunkt enheten inte lÀngre skulle starta om eller till och med laddas upp (Apple Watch mÄste vara pÄslagen för att trÄdlös laddning ska fungera).

Sommartidfelet pÄ Apple Watch Series 4 har skylts pÄ den nya Infograph Modular urtavlan

Som det visar sig Àr klockan inte felaktig men det finns en bugg i Infograph Activity-komplikationen som orsakar det svÄrfÄngade sommartidfelet för att höja sitt fula huvud. 9to5Mac spekulerar att den stora aktivitetskomplikationen pÄ Infograph Modular-ansiktet verkar ha problem med att hantera en timmes förlust, vilket resulterar i ovÀntade kraschar och omstart.

Enkelt uttryckt verkar det som om den stora aktivitetskomplikationen pÄ infograph modulÀra urtavla inte klarar av att rita grafen med en timme som saknas, vilket hÀnder kort nÀr datumet rullar över en sommartid.

“Klockan startar om sig sjĂ€lv upprepade gĂ„nger, sĂ„ lĂ€nge som Infograph Modular-ansiktet Ă€r aktivt med aktivitetskomplikationen”, skrev de. “Detta blir en oĂ€ndlig slinga eftersom varje gĂ„ng enheten startar försöker den Ă„ter att ladda komplikationerna, misslyckas och startar om.”

Detta fortsÀtter pÄ obestÀmd tid tills klockan tar slut. Att lÀmna klockan pÄ laddaren gör ingenting: det fortsÀtter att tömma batteriet, vilket kan minska dess anvÀndbara livslÀngd.

SÄ hÀr ÄterstÀller du normal funktion till Apple Watch

Alla i Australien vaknade till en död klocka i morse, följ detta rÄd frÄn Reddit:

Se till att klockan har lite kraft – ladda upp den. GĂ„ sedan till Watch-appen pĂ„ din iPhone. VĂ€lj ett urtavla som ligger lĂ„ngt ifrĂ„n Infograph Modular-ansiktet med aktivitetskomplikationen. Tryck pĂ„ VĂ€lj som aktuell urtavla. VĂ€nta tills klockan avslutar sin nuvarande omstartslinga. Omstarten stannar sedan och du kommer att landa pĂ„ den gröna laddningsdisplayen. LĂ„s upp klockan sĂ„ kommer du till den valda skĂ€rmen.

Australierna rapporterar inga problem idag. NÀr sommartid tillÀmpas verkar allt fungera ordentligt igen.

Apples programvara var tidigare plĂ„gad av sommartidsrelaterade buggar – vi Ă€r inte förvĂ„nade över att lĂ€ra oss att watchOS inte Ă€r immun mot dem, men det Ă€r sĂ€kert pinsamt.

Vi rÀknar med att se programvaruuppdateringarna watchOS 5 och iOS 12 senare denna mÄnad. Att ÄtgÀrda detta fel Àr viktigt eftersom Europa byter klockor den 28 oktober medan kunder i USA kommer att justera sina klockor bakÄt pÄ hösten till standardtid den 4 november.

Är du i samma bĂ„t?

Vi vill höra frÄn vÄra lÀsare i Australien?

Upplevde nÄgon av er killar i morse? Om sÄ Àr fallet, tog du det till en Apple Store eller startade klockan sÄ smÄningom ordentligt efter att datumet hade rullat över?

LĂ„t oss veta i kommentarerna!