Välkänd iOS-ritningsapp Papper köpt av WeTransfer

Välkänd iOS-ritningsapp Papper köpt av WeTransfer

FiftyThree, tillverkaren av det popul√§ra Paper som utarbetas och Klistra in tj√§nsten, har meddelat att sina appar och team har f√∂rv√§rvats av Vi √∂verf√∂r, en molnbaserad fil√∂verf√∂ringstj√§nst med huvudkontor i Amsterdam och Los Angeles. Flyttet g√∂r att apparna kan forts√§tta med ‚ÄĚ√∂kade investeringar och st√∂d,” enligt Tr√•dbundet.

Infördes för sju år sedan App för pappersteckning för iPad (nu också iPhone) gjorde pennan cool redan innan Cupertino lanserade Apple Pencil. Appen har för närvarande 25 miljoner aktiva användare.

Enligt medarbetare och VD för FiftyThree Georg Petschnigg, växte det till WeTransfer växte ut Cambridge Analytica-kontroversen. Han förklarade:

Det som förvirrade bilden genom åren är dock faktiskt införandet av fri programvara som finansieras genom försäljning av data. Och det var först i Cambridge Analytica som jag skulle säga att konsumenter verkligen började bli mer medvetna om vad som händer när du använder gratis programvara. Som om något verkligen säljs. Du riktas in. Och det händer för att människor säljer tolkningar eller analyser ovanpå din data. Och det är inte bara Facebook. Men det ledde till något av ett förvrängt prisperspektiv på hur mycket programvara som borde kosta.

En mognad marknad påverkade också beslutet. Petschnigg noterar:

Det finns också den kanalutmattningen och folk som inte vill installera nya appar, och jag tror att människor har ett mycket mogenare och hälsosammare förhållande, eller åtminstone början på ett mycket mer hälsosamt förhållande till teknik där vi alla inser hur mycket det kan distrahera dig.

För närvarande förväntas ingenting förändras för papper eller klistra in, inklusive team bakom produkterna. Detta är WeTransfers första förvärv av ett amerikanskt företag och markerar det andra viktiga steget i organisationens expansion till USA.

Du kan ladda ner Papper från App Store.