Var finns True Tone-sensorn i MacBook Pro 2018?

Var finns True Tone-sensorn i MacBook Pro 2018?

Apples True Tone-teknik debuterade under 2016: s 9,7-tums iPad Pro innan den senare lades till de senaste iPhones och pro-bÀrbara datorerna. True Tone pÄ MacBook Pros 2018 utnyttjar en flerkanalssensor för omgivande ljus som finns bredvid den inbyggda FaceTime-kameran.

True Tone-funktionen pÄ de uppdaterade MacBook Pro-modellerna för 2018 förlitar sig ocksÄ pÄ att det inbyggda displaylocket Àr öppet i clamshell-lÀge, men mer om det lite senare.

Som en pÄminnelse anvÀnder True Tone en eller flera sensorer för omgivande ljus som kontinuerligt bedömer ljusstyrka och fÀrgtemperatur. Dessa mÀtningar matas till operativsystemet, som dynamiskt justerar vitbalansen pÄ skÀrmen för att matcha ljuset runt dig.

Som ett resultat matchar fÀrgen pÄ din MacBook Pro-skÀrm alltid fÀrgtemperaturen pÄ det omgivande ljuset, sÀrskilt den omgivande belysningen i ett rum, vilket hjÀlper till att minska anstrÀngningen i ögonen.

MacRumors har kunnat bekrĂ€fta med Apple att den nya MacBook Pro’s flerkanaliga omgivande ljussensor ligger bredvid den inbyggda FaceTime HD-kameran.

“Apple tillade att True Tone inte anvĂ€nder FaceTime HD-kameran för dess anvĂ€ndning”, sĂ€ger publikationen. SkĂ€rmlocket bör dock vara öppet för att möjliggöra True Tone-funktionalitet nĂ€r din bĂ€rbara dator Ă€r ansluten till en extern bildskĂ€rm i clamshell-lĂ€ge.

Den omgivande ljussensorn i den tidigare MacBook Pros kan bara mÀta ljusstyrka, inte fÀrgtemperatur, sÄ rÀkna inte med att True Tone kommer till de Àldre bÀrbara datorerna genom en enkel programuppdatering. Apples supportdokument erkÀnner att True Tone pÄ den uppdaterade anteckningsboken fungerar med LGs UltraFine 4K- och UltraFine 5K-skÀrmar, liksom med sin egen Thunderbolt-skÀrm med Apples Thunderbolt 3 till Thunderbolt 2-adapter.